محققان سویه D۶۱۴G ویروس کرونا را که از اروپا نشأت گرفته و در حال حاضر در سراسر جهان شیوع پیدا کرده، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. اگرچه D۶۱۴G سریعتر تکثیر میشود و انتقال آن آسانتر است، اما نسبت به سویه اصلی چینی باعث ابتلا به شکل کم خطرتر کووید ۱۹ میشود. علاوه بر این، معلوم شد این سویه حساسیت بیشتری نسبت به خنثی سازی با داروهای حاوی آنتی بادی دارد و بهتر درمان میشود.
D۶۱۴G با اتصال پروتئین S خود به گیرنده سلولی ACE۲ به طور موثرتری به سلولها نفوذ میکند. این سویه ده برابر سریعتر از سویه اولیه ویروس کرونا تکثیر میشود، و به ویژه در سلولهای اپیتلیال حفره بینی به طور فعال تکثیر میشود که انتقال آن را از شخص به شخص دیگر از طریق هوا تسهیل میکند. این جهش بر ساختار پروتئین S تأثیر میگذارد، که تماس با گیرنده سلولی را تسهیل میکند، اما همچنین اتصال پروتئین به آنتی بادیها را آسان میکند.
دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی در شهر چاپل هیل ایالات متحده آمریکا تأیید کرده اند که ویروس کرونا جهش یافته و این امر باعث میشود به سرعت در سراسر جهان شیوع پیدا کند، اما همین جهش باعث میشود که این پاتوژن در برابر واکسن آسیب پذیر باشد.
دانشمندان به این نتیجه دست یافته اند که خطر کرونا ویروس کمتر و امکان درمان آن بیشتر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید