ارسال به دیگران پرینت

خیانت پوتین به اسد و ایران

بعد از شروع جدال رسانه‌ای میان روسیه و سوریه، بسیاری از تحلیلگران این ادعا را مطرح کردند که این جدال با موافقت ضمنی نهاد‌های رسمی این دو کشور شروع شد. چرا که بدون موافقت ضمنی این نهادها، امکان انتشار چنین انتقاداتی وجود ندارد. به عبارت دیگر، این دو کشور تصمیم گرفته اند از طریق رسانه‌ها به یکدیگر پیام بفرستند. صحت و سقم این ادعا هنوز مشخص نیست. اما به نظر می‌رسد دو کشور تصمیم گرفته اند به تنش رسانه‌ای خاتمه دهند.

خیانت پوتین به اسد و ایران

در پی انتشار گزارش‌های انتقادآمیز علیه دولت سوریه در رسانه‌های روسی، محافل سیاسی و رسانه‌ای در دمشق، در اقدامی متقابل، از سران روسیه انتقاد کردند و حتی آن‌ها را به اخراج نیرو‌های روسی از سوریه تهدید کردند.

 در حالی که روسیه و سوریه در سطح رسمی اظهارنظر مناقشه‌برانگیزی درباره یکدیگر بیان نمی‌کنند، رسانه‌های آن‌ها درگیر یک جنگ لفظی کم سابقه شده اند. چندی پیش، برخی رسانه‌های روسی در اقدامی غیرمنتظره شروع به انتقاد از دولت سوریه و رئیس جمهور این کشور کردند. حالا، برخی محافل سیاسی در دمشق، به این انتقادات پاسخ تندی می‌دهند.

تک روسی

جدال رسانه‌ای روسیه و سوریه زمانی آغاز شد که یک رسانه غیر رسمی روسی به اسم «خبرگزاری فدرال روسیه» سلسله‌ای از گزارش‌ها منتشر کرد که در آن‌ها از فساد ادعایی در دولت سوریه و عملکرد بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در اداره کشور، به تندی انتقاد می‌شود. در این گزارش‌ها ادعا می‌شود که فساد اقتصادی در دولت سوریه زیاد است و بشار اسد کنترل چندانی بر کشور ندارد. این خبرگزاری، رسمی نیست، اما از آنجا که مالک آن به کاخ کرملین نزدیک است، گزارش‌های آن بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد.

حملات روسی به بشار اسد با انتشار یک یادداشت تحلیلی در اندیشکده «شورای روسی امور بین الملل» وارد فاز تازه‌ای شد. نویسنده یادداشت یک سفیر سابق روسی است که در کشور‌های عربی خدمت کرده بود. در بخش‌هایی از این یادداشت که در رسانه‌های منطقه‌ای منتشر شد، ادعا می‌شود که روسیه اخیرا نسبت به کناره گیری بشار اسد جدی‌تر شده است. همچنین، یادداشت مزبور احتمال حصول توافق میان روسیه، ترکیه، آمریکا و ایران در زمینه کناره گیری اسد از قدرت را در ازای تشکیل دولت جدید مطرح کرد. دولتی که از نظام و اپوزیسیون سوریه متشکل خواهد بود.

چنین توافقی که بعضی رسانه‌ها ادعا می‌کنند در قالب روند آستانه در حال شکل گیری است، هنوز از سوی منابع رسمی روسیه تایید نشده است. البته ایران چنین توافقی را تکذیب کرد. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر تصمیم گیری کشور‌های ضامن روند آستانه در مورد آینده حکومت سوریه را تکذیب کرد و آن را بی پایه و اساس دانست.

اما آمریکا به سرعت سیگنال‌های روسی را گرفت. جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، با اشاره به انتقادات رسانه‌های روسیه از دولت سوریه مدعی شد که روسیه ممکن است از بشار اسد خسته شده باشد.

 
دوئل بشار اسد با ولادیمیر پوتین
روسیه و سوریه حملات رسانه ای به یکدیگر را کاهش داده اند.

پاتک سوری

از سوی دیگر، محافل سیاسی و رسانه‌ای در دمشق پس از مدتی درنگ، به هجمه رسانه‌ای روسیه پاسخ دادند. تندترین پاسخ سوری از سوی خالد عبود، نماینده پارلمان سوریه، بیان شد. عبود طی یادداشتی نسبتا طولانی تحت عنوان «اما اگر اسد از پوتین خشمگین شد، چه؟» در فیسبوک، به طور مستقیم، پوتین را تهدید کرد. به طور کلی، انتقادات عبود حول این محور بود که متحد اصلی سوریه، حزب الله و ایران هستند و مداخله روسیه در سوریه با هدف تامین منافع مشترک این دو کشور در مقابل آمریکا انجام شد. همچنین، به گفته عبود، روسیه نقشی در نجات دادن اسد نداشت.

عبود به پوتین هشدار داد که سوریه می‌تواند نیرو‌های روسی را در خاک خود «اشغالگر» بخواند و با آن‌ها به شکل اطلاعاتی و نظامی برخورد کند. فراتر از این، عبود اعلام کرد که اسد حتی می‌تواند موقعیت پوتین را در داخل روسیه به خطر بیندازد.

این نماینده پارلمان در پایان یادداشت‌اش نوشت اگر اسد بخواهد به طور علنی یا سری در مقابل پوتین ایستادگی کند، رئیس جمهور روسیه فقط در سوریه به پایان نخواهد رسید، بلکه نفوذ یک دهه گذشته روسیه از بین خواهد رفت و نام پوتین تا ابد از تاریخ روسیه خط خواهد خورد.

روسیه و سوریه هر دو به طور رسمی هنوز واکنشی به حملات رسانه‌ای به یکدیگر نشان نداده اند. اما ظاهرا، این دو کشور در حال مهار تنش‌های رسانه‌ای هستند.

بعد از شروع جدال رسانه‌ای میان روسیه و سوریه، بسیاری از تحلیلگران این ادعا را مطرح کردند که این جدال با موافقت ضمنی نهاد‌های رسمی این دو کشور شروع شد. چرا که بدون موافقت ضمنی این نهادها، امکان انتشار چنین انتقاداتی وجود ندارد. به عبارت دیگر، این دو کشور تصمیم گرفته اند از طریق رسانه‌ها به یکدیگر پیام بفرستند. صحت و سقم این ادعا هنوز مشخص نیست. اما به نظر می‌رسد دو کشور تصمیم گرفته اند به تنش رسانه‌ای خاتمه دهند.

 

منبع : فرارو
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      بشار اسد از پوتین میترسد چون میداند که اگر روسیه سوریه را ترک کند بساط بشاراسد وحامیان ان هم درمنطقه برچیده خواهد شد به نظرم اینها همه اش فریب افکار عمومی توسط روسیه وسوریه است ویک جنگ زرگری است اسد وپوتین اگر ظاهرا هم باهم بد باشد ورسانه های انها هم به همدیگر فحش بدهند درباطن باهم خوب هستند چون روسیه یک لقمه چرب بنام سوریه را دارد واصلا وابد ازدستش نمیدهداین ایران هست وملت ایران ومردم ایران هستند که فعلا بخاطرکمکهایی که ایران به سوریه میکند دارند نابود میشوند

    • حکمت ارسالی در

      روسیه در طول تاریخ به هیچ کشوری وفادار نبوده حتی به اتحاد جماهیر شوروی.

    • حمید اصلانی ارسالی در

      شکر خدا مردم ما هشیارند .واز روز نخست وبا توجه به سابقه کشور روسیه ونیاکانش آشکار بود که نمی شود به آن دلبست اما صد افسوس از مسولین ما که احساسی پایه سیاست خود را بر چنین کشوری بنا نهادند.

    • چرا غی ارسالی در

      این کار افراد وابسته به آمریکا ست تا اتحاد منطقه ای را از بین ببرند وراحت به چپاولگری از این تفرقه افکنی نمایند

    • مسلمان ارسالی در

      سوال اینجاست که اصلا
      مگر روسیه با ما دوست بوده که الان به ما خیانت کرده؟؟؟؟
      او همیشه به دنبال منافع ملی خودش است!
      لازم باشد
      فردا به تهران حمله می کند

    • بهنام شادمند ارسالی در

      هیچ دلیلی ندارد روسیه در سوریه با امریکا واسراٸیل برای اخراج ایرانی دست یکی کند وازسوی دیگر از مسایل اقتصادی ایران سود ببرد هم خیانت به ایران وهم نفوذ در ایران روسیه فکر نکند میتواند ایران را به نفع خود استثمار کند

    • ناشناس ارسالی در

      شغال دوست خروس نمی شود، پوتین شغال طینت هست

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه