محمد حاجیجعفری روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران از کادر درمانی به عنوان سربازان خط مقدم جبهه سلامت یاد کرد و افزود: از پایان بهمن ماه که درگیر بیماریهای تنفسی بودیم تاکنون ۱۵ پزشک و افزون بر ۵۰ نفر از پرستاران و سایر کادر درمان در حوزههای مختلف کلینیکها یا پاراکلینیکها درگیر ویروس کرونا شدهاند.
وی با تقدیر از زحمات کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از جمله پزشکان، پرستاران، نیروهای آزمایشگاهی، رادیولوژی و دیگر عوامل مرکزهای درمانی بیان کرد: این عزیران با ایثار و فداکاری برای سلامتی مردم به میدان آمدهاند و شبانهروزی بدون وقفه، فعالیت میکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: از پایان بهمن امسال تاکنون در ۲ بیمارستان یکهزار و ۵۸۱ بیمار بستری بودند و خدمات درمانی دریافت کردند که از این تعداد ۹۱۹ نفر ترخیص شدند و در زمان حاضر نیز ۴۸۲ نفر در آنها بستری هستند.
وی تصریح کرد: متاسفانه تاکنون ۱۸۰ نفر به علت بیماریهای تنفسی حاد اعم از کووید ۱۹، مشکوک یا سایر بیماریهای تنفسی در این منطقه فوت کردند.
حاجیجعفری ادامه داد: برای درمان بیماران مشکوک به کووید ۱۹ ابتدا به تدریج از یک بخش این بیمارستانها آغاز کردیم اما با افزایش بیماران مجبور شدیم در مجموع بیمارستانهای شهید بهشتی کاشان و سیدالشهدا (ع) آرانوبیدگل را به عنوان مرجع پذیرش بیماران تنفسی حاد یا مشکوک به کرونا اختصاص دهیم.
وی افزود: برای تجهیز این بیمارستانها افزون بر استفاده از امکاناتی از وزراتخانه، از خیران سلامت نیز بهرهگیری کردیم که در مجموع خیران بیش از ۷۰ میلیارد ریال برای خرید تجهیرات و وسایل حافظت فردی به بهداشت و درمان این منطقه کمک کردند که باید از خیران سلامت و مدرسهساز تقدیر کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اگر کادر درمان، رسانهها و دیگر دستگاههای تصمیمگیر از جمله نیروهای سپاه و بسیج را ۱۰ درصد کار فرض بگیریم که برای مقابله با کرونا به میدان آمدند، ۹۰ درصد دیگر مردم هستند و الآن وقت آن است که از مردم مطالبهگری شود که هر کسی بگوید برای جلوگیری از شیوع بحران و قطع زنجیره انتقال این بیماری چه کرده است.
وی بهترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ را ماندن در خانه عنوان کرد و اظهارداشت: مردم تنها باید برای کاری بسیار ضروری از خانه خارج شوند تا بتوانیم با کمک آنها این بیماری را در منطقه مهار و ریشهکن کنیم.
حاجیجعفری تشریح کرد: با تمهیداتی که اندیشیده شد، میتوان تخمین زد بیش از ۲ برابر افرادی که در بیمارستانهای این منطقه بستری شدند، یعنی افزون بر سه هزار نفر بیمار که امکان در منزل ماندن را داشتند نیز به علت جلوگیری از ازدحام در بیمارستانها، از راه دور تحت درمان قرار گرفتند؛ این نشانه حجمی از بحران است که مردم باید به آن توجه داشته باشند.
وی افزود: اگر مردم به ویژه کسانی که احساس میکنند کوچکترین علایم تنفسی دارند رعایت کنند، این زنجیره قطع میشود اما اگر رعایت نکنند، این روند ادامه خواهد یافت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: بیماری کووید ۱۹ هنوز درمان قطعی ندارد، ما برای هر فرد بیمار به طور قطع درمانهای کمک کننده میگذاریم اما در نهایت به مقاومت بدن خود فرد بستگی دارد که انتظار میرود افراد مسن و مبتلا به بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشار خون، سرطان، نقص ایمنی، افراد در معرض خطر جدی و سایر اقشار رعایت کنند.
وی با اشاره به نزدیکی نوروز تاکید کرد: امیدواریم یکی از سینهای سفره نوروز امسال سلامتی باشد و همه همشهریان هر یک با این پرسش که من برای مقابله با کرونا چه کردم، به قطع زنجیره کمک کنند.
بیماری ویروسی کرونا ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) نخستینبار در ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به ۱۵۲ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
از میان تعداد کل نمونههای فرستاده شده به انستیتو پاستور از شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل، تاکنون جواب ۴۶۹ مورد مثبت و ۲۱۲ مورد منفی و همچنین از بین متوفیان بیماریهای تنفسی تا این لحظه نتیجه آزمایش ۴۶ مورد مثبت و ۱۷ مورد منفی اعلام شده است.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
دیدگاه تان را بنویسید