ارسال به دیگران پرینت

هشدار دو پزشک فوق تخصص عفونی؛

دورهمی های کرونایی خطرناک است/ رفتار ایرانی ها باید تغییر کند

دو فوق تخصص بیماری های عفونی، در مورد راهکارهای پیشگیری و کنترل کرونا و رفتارهای بهداشتی در مقابله با این ویروس، توضیحاتی دادند.

دورهمی های کرونایی خطرناک است/ رفتار ایرانی ها باید تغییر کند

مسعود مردانی، در گفتگوی تیتر امشب، گفت: بهتر است کمتر بیرون از خانه در ارتباط باشیم. وضعیت کاملاً غیر عادی است حتی برای خرید مایحتاج منزل یک نفر مأمور خرید شود و برای دست کم ۵ روز نیاز خانواده را خرید کند.

عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا، با انتقاد از تبلیغات و تشویق برای دورهمی‌های خانوادگی در آگهی‌ها، افزود: روند رو به فزونی مبتلایان و جان باختگان ایران بسیار نگران کننده است.

وی با بیان اینکه دو کشور ایتالیا و ایران بعد از چین وضع نگران کننده‌ای دارند، گفت: هرچه سریع‌تر مراکزی که تجمع افراد دارند مانند دادگاه‌ها، ادارات و…، تعطیل شوند.

مردانی، تعطیلی یک خط مترو اصفهان را کار درستی دانست و افزود: در ایتالیا افرادی که می‌دانند کرونا دارند و در سطح شهر تردد می‌کنند به ۲۱ سال حبس محکوم می‌شوند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی، گفت: ۸۰ درصد از مبتلایان بدون علامت هستند از طرفی ابتلاء به بیماری در بچه‌ها هم سبک است بنابر این دیدن اقوام و پدر و مادر که مسن هستند و مشکلات سلامتی دیگری هم دارند جز به خطر انداختن سلامتی آنها سوغات دیگری ندارد.

مردانی، از بانک مرکزی که امسال از تزریق اسکناس نو جلوگیری کرده است تشکر کرد و افزود: دادن اسکناس نو به عنوان عیدی می‌تواند حامل ویروس باشد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه مردم تا عمق مسئله را درک نکنند تغییر رفتاری نخواهند داشت، گفت: بسیاری در شهرها ساکن هستند و بهتر است به جای رفتن به مراکز و شهرستان‌ها در خانه بمانند. زمانی کنترل یک بیماری به نتیجه می‌رسد که همه رعایت کنند و هشدارها را جدی بگیرند.

در ادامه برنامه تلویزیونی «تیتر امشب»، داوود یادگاری نیا فوق تخصص بیماری‌های عفونی، گفت: رفتار و رعایت مردم چین و شهر «ووهان»، موجب شد تا بر انتشار ویروس کرونا پیروز شوند، اگر مردم ایران رفتارشان را تغییر ندهند، آمار بیماران مبتلا به کرونا و مرگ و میر افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه ماسک زدن و دستکش دست کردن شرایطی دارند که خود مملو از ویروس کرونا نشود، افزود: بهتر است فاصله‌های افراد در جلسات اداری و بانک‌ها دو متر باشد. بسیاری از افرادی که خود می‌دانند در معرض خطر هستند و رعایت هم می‌کنند، اما با کوچک‌ترین بی احتیاطی به بیماری دچار می‌شوند.

یادگاری نیا ادامه داد: طیف بیماری کووید ۱۹ خیلی متنوع است و صرفاً با نشانه‌های تب، عطسه سرفه مشخص نمی‌شود.

وی با بیان اینکه باید ابتدا از خودمان شروع کنیم، افزود: قدم اول باید فاصله‌ها رعایت شود. افرادی که مسن‌تر هستند بیشتر در معرض خطر بیماری هستند. شرایط فعلی شاید بدتر از شرایط جنگی باشد.

یادگاری نیا، در ارتباط با رعایت مسائل قرنطینه، گفت: قرنطینه شرایطی دارد نه اینکه در جمع خانواده همه را آلوده کنیم. اتاق مجزا، تردد جریان هوا در مکان قرنطینه، ارتباط با یک مراقب مجهز به لوازم بهداشتی از جمله شرایط قرنطینه است.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: بدون دلیل و از روی نگرانی و استرس به مراکز درمانی مراجعه نکنیم. در صورت علائم خفیف با حضور خود در مراکز درمانی آنجا را اشغال نکنیم. ممکن است شما مبتلا نباشید، اما با حضور در مراکز درمانی آلوده شوید.

وی با رد هرگونه استفاده از ویتامین‌ها به عنوان پیشگیری از بیماری کووید ۱۹، گفت: گرم نگه داشتن دمای منزل و استفاده از ویتامین c غلط است و ارزش علمی ندارد.

 

منبع : مهر
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه