ارسال به دیگران پرینت

فراگیری ویروس کووید ۱۹ در کشور نگرانی‌هایی را به وجود آورده است

یک هفته با کرونا؛ از التهاب تا کنترل

اوضاع یک هفته اخیر در ایران به شدت تحت تاثیر ویروس کووید ۱۹ بود که بیماری کرونا را ایجاد می‌کند. یک هفته‌ای که با التهاب سپری شد و حالا مسوولان وزارت بهداشت اعلام کرده‌اند همه چیز تحت کنترل است.

یک هفته با کرونا؛ از التهاب تا کنترل

درست پس از آنکه در چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه اعلام شد کرونا در قم باعث بستری چند نفر شده است، کشور در بحران فرو رفت.

آن طوری که عنوان شده بود مرکز این آلودگی قم بود و حتی امیرآبادی فراهادی نماینده این شهر اعلام کرد روزانه ۱۰ نفر از کرونا در قم می میرند. هر چند این اعلام با تکذیب و برخورد کلامی بین این نماینده و معاون وزیر بهداشت همراه بود ولی اعلام آمار فوت روزانه ۱۰ نفر از کرونا تنها در شهر قم از سوی احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده این شهر دردسرهای زیادی را به وجود آورد و حتی یکی از نمایندگان گفت این اعلام برای خود نماینده هم دردسرساز شده است. حشمت الله فلاحت پیشه در این باره گفت: برخی مصاحبه ها درباره تلفات مبتلایان به کرونا ضربه اساسی به کشور ‌زد. بعد از آن برخی از رسانه ها شروع به فضاسازی علیه ایران کرده مبنی بر اینکه جایگاه ایران از حیث ابتلا به کرونا بعد از چین در رتبه دوم قرار گرفت اما چنین چیزی صحت ندارد.

فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه «جمهوری اسلامی باید برای پیشگیری از شیوع کرونا سخت‌گیری‌های لازم را انجام دهد» توضیح داد: باید سخت‌گیری های صورت گرفته درباره مواد مخدر در کرونا هم اعمال شود.

مسئله اینجاست که منشا ورود کرونا به قم از زبان وزیر بهداشت مشخص شد و سعید نمکی اعلام کرد: طبق بررسی‌هایمان منبع ویروس را پیدا کردیم که از ناقلین چینی بوده است و موارد آن در حال مشخص شدن است. همچنین یکی از فوتی‌ها در قم بازرگانی بود که از طریق پروازهای غیرمستقیم سفرهایی به چین داشته است.

واقعیت این است که تشنج در افکار عمومی درباره کرونا به ناگهان بالا گرفت. وقتی خبرهای زیادی از ابتلای هموطنان از آذربایجان غربی تا قم تایید شد، به ناگهان افکار عمومی خواستار اقدامات عاجل و گسترده دولت در این باره شدند و حتی برخی خواستار قرنطینه شهرها شدند، همان کاری که چین و ایتالیا انجام دادند. از کانالهای رسمی مانند مجلس هم چین خواسته ای اعلام شد ولی این خواسته ها از جمله درخواست یک نماینده برای قرنطینه کردن شهرها مورد اجابت قرار نگرفت و دولت اعلام کرد چنین مسئله ای را نمی پذیرد. این پاسخ مورد تایید مجلس قرار نگرفت و آنها باز هم تکرار کردند باید دولت اقدامات خود را متمرکز کند. از سوی منابع وابسته به مجلس حتی ادعا شد چند نماینده مجلس هم کرونا گرفته اند و حال نماینده بیمار قم به شدت بد است.

وسط این دعواها و جدل ها، کرونا آرام ننشست. چهار مورد کرونا مثبت از حوزه علمیه اراک گزارش شد و ناگهان موج دیگری در شبکه های اجتماعی به راه افتاد که تمام مسایل سیاسی است و پشت مسئله کرونا موضوعات سیاسی نهفته است. واکنش سیاسی ربیعی به انداختن تقصیر کرونا هراسی به گردن دولت از اولین واکنشها در این باره بود.

سخنگوی دولت گفت: اولین و مهم‌ترین تصمیم در دولت، شفافیت در برخورد با موضوع و بیان هرآنچه رخ داده و خواهد داد به مردم با کمال صداقت بود. اعضای دولت که در جلسه درباره این مسأله صحبت کردند بر ایجاد اعتماد و شفافیت و مراقبت از مردم تأکید داشتند. روز چهارشنبه سی بهمن با مثبت اعلام شدن نتایج ویروس کرونا در قم بلافاصله اطلاع‌رسانی شد و به‌رغم اینکه عده‌ای متأسفانه حتی دولت را متهم کردند برای بی‌رونق کردن انتخابات «کروناهراسی» ایجاد کرده (در این نحوه تلاش برای کسب قدرت که برای جان انسان‌ها ارزشی قائل نیست بعداً سخن خواهم گفت) است، پنجشنبه صبح با احساس نیاز به بسیج ملی و اقدامات احتمالی سختگیرانه، که خارج از وظایف وزارت بهداشت است، ستاد پیشگیری و مقابله با بحران کرونا با دستور رئیس‌جمهور تشکیل شد.

اما برخی مردم ترجیح دادند با رویکردی پیشگیرانه از حضور  دانش آموزان خود در مدارس جلوگیری کنند و در نهایت برخی مدارس به تعطیلی کشیده شد و سخنگوی دولت هم درباره سیاستهای جدید پیشگیرانه درباره جامعه دانشگاهی و دانش آموزی توضیح داد. دانشگاه‌ها هم تا آخر هفه بعد تعطیل است.

شایعه سازان هم این وسط بیکار ننشستند ولی پلیس هم به مبارزه با آنها برخاست و اعلام شد نزدیک به ۱۲۰ نفر از شایعه پردازان کرونایی توسط دولت احضار و برخی بازداشت شده اند.

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا ناجا در این باره گفت: رویه پلیس فتا در برخورد با متخلفان بارگزاری هر گونه شایعه و اخبار کذب در فضای مجازی در مرحله اول بیان تذکر و ارشاد مبنی بر حذف مطالب و عدم تکرار است که در این راستا ۱۱۸ نفر شناسایی و ضمن احضار به این پلیس ، مورد تذکر و ارشاد قرار گرفتند که این افراد با اظهار ندامت و با اذعان به عدم آگاهی از قوانین و مقررات و عدم اطلاع از فعل مجرمانه خود نسبت به حذف مطالب منتشره اقدام کردند.

رئیس پلیس فتا ناجا  تصریح کرد: رصد و پایش پلیس فتا در خصوص انتشار هر گونه اخبار جعلی و کذب در فضای مجازی از سوی کاربران با موضوع " شیوع کورنا ویروس " در کشور با جدیت تا ریشه کنی کامل این جریان ادامه دارد.

کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده در داروخانه ها یکی دیگر از اخباری بود که بارها در فضای مجازی دست به دست شد.

این التهابها باز هم بالا بود تا اینکه رییس جمهور در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا اعلام کرد ساخته شدن کیت تشخیص کرونا در داخل ایران مراحل نهایی خود را طی کرده است.

مردم بیشتر به فکر این هستند که بتوانند از سلامت خود و خانواده شان در مقابل این بیماری بیشتر صیانت کنند. آنها راهکارهای بهداشت فردی از جمله شستن مکرر دستها، دست ندادن و روبوسی کردن و استفاده از ماسک در مواجهه با افرادی که نشانه بیماری دارند و همچنین حفاظت از خوراکی های پروتئینی مقابل کرونا را دنبال کردند.

تبعات فراگیری این بیماری در دنیا هم بسیار بود. حتی دنیای فوتبال هم از شایعات کرونایی در امان نبود و گاهی شنیده می شد بعضی بازیکنان بیمار شده اند که اکثر این اخبار تکذیب شد، حتی ابتلای آلکسیس سانچز به کرونا هم تکذیب شد.

کشورهای درگیر کرونا از جمله چین، ژاپن، ایتالیا، هنگ کنگ و کره جنوبی هر یک تجربیات خود را درباره مبارزه با این بیماری خطرناک با دیگر کشورها به اشتراک گذاشتند. ولی ماجرا به همین سادگی نبود. در کل دنیا همانند ایران، کرونا تبدیل به مسئله ای کاملا سیاسی شده است. در برخی کشورها مخالفان دولت مستقر سعی دارند دولت را متهم به کم کاری و مخفی سازی واقعیت در مقابل مردم کنند. حتی در فرانسه مارین لوپن، رییس حزب تجمع ملی هم مکرون را به سیاسی کاری و دروغگویی درباره کرونا متهم کرده است.

از این رو، نهادهای بین المللی هم مجبور شدند به مسئله کرونا ورود کنند و درباره آن هشدار بدهند از جمله سازمان ملل هم خطاب به تمام کشورها نسبت به کرونا هشدار داد و اعلام کرد: ویروس کرونا هنوز در تمام کشورهای جهان فراگیر نشده اما همه کشورها باید در مرحله آمادگی قرار داشته باشند.

بر اساس اعلام این سازمان جهانی، طی روزهای اخیر ویروس کرونا در سه کشور کره جنوبی، ایتالیا و ایران شیوع یافته اما بیش‌ترین میزان مبتلایان و قربانیان همچنان متعلق به چین است.

تاکنون نیز ۷۷ هزار نفر از مردم چین به کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۶۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. بیش از ۱۲۰۰ نفر نیز در دیگر کشورهای جهان مبتلا به کرونا شده و حدود ۳۰ نفر نیز جان باخته‌اند.

بر اساس بیانیه سازمان بهداشت جهانی، میزان مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا بین ۱ الی ۲ درصد است اما هنوز درصد اصلی قربانیان کرونا به طور دقیق مشخص نیست.

 

منبع : خبر آنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه