ارسال به دیگران پرینت

وزیر بهداشت: مردم با قرنطینه خانگی از کرونا پیشگیری کنند

هم‌زمان با توزیع ماسک و مایع ضدعفونی رایگان به خانواده‌ها، وزیر بهداشت از مردم خواست به قم و اماکن زیارتی نروند. قرنطینه کردن شهرها در دستور کار نیست اما به وزارت بهداشت اختیار داده شده تا برای تعطیلی شهرها تصمیم بگیرد.

وزیر بهداشت: مردم با قرنطینه خانگی از کرونا پیشگیری کنند

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، از مردم خواسته با اعمال قرنطینه خانگی، پرهیز از روبوسی، نرفتن به نقاط پرجمعیت و عدم استفاده از وسایل شخصی مشترک یا خودکارهای عمومی، از سرایت ویروس کرونا جلوگیری کنند.

او از اهالی قم خواسته به جایی سفر نکنند و به شهروندان سایر شهرها نیز توصیه کرده به سمت قم و شهرهای زیارتی نروند: «در حال حاضر قم کانون بیماری است و باید آن را مدیریت کنیم. موارد زیادی که مثبت شده‌اند، اکثرا منشا سفر به قم داشته‌اند.»

نمکی، رعایت اصول پیشگیرانه را بر قرنطینه کردن قم یا شهرهای دیگر مقدم دانسته و از توزیع ماسک رایگان در سطح قم و مایع ضد عفونی و بروشورهای آموزشی به خانواده‌های ساکن شهر خبر داده است. دکتر مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز تصمیم به قرنطینه کردن شهرها را، تجربه‌ای نامناسب و شکست‌خورده دانسته که تنها موجب وحشت مردم می‌شود.

وزیر بهداشت گفته که از زمان انتشار خبر کرونا در چین، با اصرار او و پشتیبانی دولت، پروازهای مستقیم از چین لغو شدند اما پروازهای غیرمستقیم برقرار ماندند: «البته ما در ۳۶مبادی ورودی کشور نیرو گذاشتیم تا همه چیز را به طور مرتب دیده‌بانی کنند... ما موارد غیرمستقیمی را که از چین وارد کشور می‌شدند، چک می‌کردیم اما اگر این افراد در دوره کمون قرار داشتند و علایمی نداشتند ممکن است با آلودگی وارد کشور شده باشند.»

نمکی یادآوری کرده که منشا ویروس "ناقلین چینی" بوده‌اند و یکی از افرادی که در قم فوت کرد، بازرگانی بود که از طریق پروازهای غیرمستقیم سفرهایی به چین داشت.

جهش آمار کرونا در ایران

طبق اخبار رسمی، تا ظهر یکشنبه چهارم اسفند، آمار مرگ در اثر کرونا در ایران ۸ مورد و آمار ابتلا به ویروس ۴۳ نفر بوده است. سعید نمکی در جواب چرایی بیشتر بودن آمار مبتلایان و جان باختگان به نسبت سایر کشورها گفته است: «این موضوع به شفافیت سیستم اطلاع رسانی ما باز می‌گردد... کشورهایی هم وجود دارند که اصلا ساختار اطلاع‌رسانی در این زمینه ندارند و اعلام می‌کنند که تا امروز هیچ مورد مثبتی نداشته‌ایم. بنابراین مردم این موضوعات را این چنین برداشت نکنند که یک کشور عقب‌افتاده تا کنون هیچ مورد مثبتی نداشته و و ما به عنوان کشوری که یکی از بهترین زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی را داریم، موارد مثبت کرونا را داشته‌ایم.»

هم‌زمان، محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، با هشدار نسبت به زنگ خطر در این شهر، از وزارت بهداشت و هیات دولت استمداد کرده که قم را جور دیگری ببینند: «...وضعیت قم مناسب نیست... علاوه بر بیمارستان کامکار، بیمارستان فرقانی قم با ۴۰۰ تخت برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شده اما در حال حاضر تفکیک بیماران آنفولانزاد، آنفولانزای H1N1 و همچنین کرونا دشوار است و تا زمان انجام آزمایش و مشخص شدن نتایج هر بیمار، همگی در بیمارستان‌های تعیین شده بستری شده‌اند.»

در این میان، نایب رئیس شورای شهر تهران با اعلام قرنطینه شدن هفت عضو این شورا، گفته که کرونا در برخی شهرها اپیدمی شده و وزارت بهداشت باید موضوع را جدی‌تر مطرح کند. ​در حالی که قرار شده اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های متروی تهران طبق دستور وزارت بهداشت روزی دومرتبه ضد عفونی شوند و به مردم ماسک رایگان بدهند، سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، خواستار پرداخت کرایه‌ها به صورت الکترونیک شده تا از مبادله دستی پول بین مسافر و راننده جلوگیری شود.

هم‌زمان، ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت، اعلام کرده که در جلسه شورای عالی امنیت ملی، به این وزارت‌خانه اختیار ویژه داده شده تا در صورت لزوم، نسبت به تعطیلی شهرها تصمیم‌گیری کند.

 

منبع : دویچه وله
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه