یکی از اصلیترین مشکلات فوتبال ایران بدون شک طی سالهای اخیر زیاد بودن مصاحبههای اعضای هیئتمدیره تیمهای فوتبال بوده. کسانی که حتی در نحوه ورودشان به هیئتمدیره باشگاههای بزرگی مثل استقلال و پرسپولیس ابهام وجود دارد اما هر هفته یا هرروز حواشی جدیدی با خود به همراه دارند. همین مصاحبههای زیاد و عجیب و غریب مدیران فوتبالی و اعضای هیئتمدیره تیمهای مختلف. نمونههای زیادی هم در فوتبال ایران وجود دارند که نشان میدهند چه مشکلات زیادی از دل همین مصاحبهها بیرون آمدند. همیشه هم یکی از اصلیترین خواستههای طرفداران این بوده که چرا اعضای هیئتمدیره باشگاهشان در مورد هر اتفاقی هرروز اظهارنظر میکنند و باعث به وجود آمدن چالشهای مختلف میشوند.
چندی پیش وقتی با دستور وزیر ورزش و جوانان یک عضو جدید به هیئتمدیره باشگاه استقلال اضافه شد، دوباره این سوال برای خیلیها به وجود آمد که این افراد چگونه وارد هیئتمدیره سرخابیها میشوند. افرادی که معمولا سابقه ورزشی یا فوتبالی به خصوصی ندارند و حضورشان معمولا کمکی به تیمها نمیکند. زمان زیادی از انتخاب عضو جدید هیئتمدیره استقلال نگذشت و حالا داستانهای مربوط به انتخاب مهدی شریفی نیکنفس بار دیگر حواشی زیادی پیرامون اعضای هیئتمدیره سرخابیها به وجود آورده. اینکه یک عضو هیئتمدیره که اتفاقا در هیئتمدیره تیم کوچکی هم عضو ندارد حالا برچسب متواری را به خودش میبیند باعث میشود نگرانی طرفداران از آینده اوضاع مدیریتی تیمهایشان بیشتر شود.
انتخابات هیئت مدیره جدید باشگاه استقلال در تاریخ سیزدهم بهمن ماه 98 برگزار شد و با حکم سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان فردی به نام مهدی شریفی نیک نفس به عنوان یکی از اعضای جدید هیئت مدیره این باشگاه تهرانی معرفی شد، اما این عضو جدید باشگاه استقلال گویا یکی از متهمان فراری فساد کلان اقتصادی است و او با همکاری عدهای توانسته از کشور فرار کند و به امارات برود. این تازهترین حاشیهای است که پیرامون یک عضو هیئتمدیره استقلال یا پرسپولیس به وجود آمده.
در حال حاضر روند انتخاب اعضای هیئتمدیره در باشگاهها طوری شده که برای حضور در این جمع فعلا مهمترین ملاک داشتن پشتوانه مالی و تزریق پول به باشگاه است. برای مثال حضور عبدالرضا موسوی در هیئتمدیره استقلال از نگاه خیلیها از این طریق صورت گرفته. حتی در خصوص باشگاه پرسپولیس هم شنیده میشود که فردی ناشناس با وجود اینکه عضوی از هیئتمدیره نیست، مبلغ رضایتنامه یحیی گلمحمدی را پرداخت کرده و هیچ بعید نیست در آینده این شخص هم عضو هیئتمدیره باشگاه شود! حتی خود اسماعیل خلیلزاده که در حال حاضر نفر اول مدیریتی باشگاه استقلال است در ابتدای حضورش به پشتوانه داشتن هتلهای زنجیرهای و عقبه مالی قدرتمند روی کار آمد و این بر هیچکس پوشیده نیست. چند سال پیش باشگاه پرسپولیس هم با این موضوع درگیر شده بود. وقتی که حمیدرضا سیاسی با شرکتی که داشت وارد باشگاه پرسپولیس شد و بعد مدتها شاید مشکلات پرسپولیس به صورت مقطعی حل شد اما در ادامه حواشی به وجود آمده و گرفتن تصمیمات غیرمدیریتی و از روی بیتجربگی تیم را به وضعیت بدی دچار کرد. در این زمینه حتی مواردی غیر از استقلال و پرسپولیس هم درگیر چنین مشکلاتی بودند. وقتی که شهاب جهانیان با وعده حضور نفت تهران در لالیگا مدیریت این تیم را بر عهده گرفت و در نهایت هیچکس متوجه سرنوشت باشگاهی که سابقه حضور در لیگ قهرمانان آسیا را هم داشت، نشد.
این روند انتخاب بدون شک تا به امروز تاثیر مثبتی در روند باشگاهداری نداشته و در آینده هم چشم کسی آب نمیخورد که تیمهای بزرگ فوتبال ایران به خصوص استقلال و پرسپولیس از حضور افراد تخصصی در هیئتمدیره خودشان بهره ببرند. هیئتمدیرهای که داستانهای پشتپرده برخی از اعضایشان گاهی وقتها اینطور عجیب مثل سرنوشت شریفی و گاهی مبهم مثل سیاسی و جهانیان اسیر انتخابهای غیرتخصصی میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید