روزنو-تندروهای ضد غرب ایران اکثریت کرسی های پارلمان ایران را در انتخابات اخیر از آن خود ساختند و از این موضوع به عنوان سکویی برای انتخابات سال آینده ریاست جمهوری استفاده خواهند کرد. با این حال، مشکلات اقتصادی ممکن است آنان را مجبور به مذاکره با امریکا علیرغم تلاش برای تثبیت قدرت شان کند.
به گزارش سایت روزنو؛خبرگزاری "رویترز" با اشاره به این که ممکن است اصولگرایان که کنترل مجلس را در اختیار خواهند گرفت مجبور به گفتگو با امریکا شوند می نویسد:"تهران هرگونه مذاکره با واشنگتن را به شرط لغو تحریم های وضع شده از سوی ترامپ علیه آن کشور دانسته است تحریم هایی که پس از خروج امریکا از توافق هسته ای چند ملیتی با ایران در سال ۲۰۱۵ علیه تهران اعمال شدند. با این حال، تشدید فشاز اقتصادی بر ایران سبب شد تا بسیاری از شهروندان ایرانی در انتخابات مجلس در روز جمعه شرکت نکنند. این موضوع ممکن است هیئت حاکمه در ایران را مجبور به دیپلماسی به جای تقابل جویی کند".
به گزارش روزنو؛خبرگزاری "رویترز" به نقل از منابع آگاه می نویسد:"ممکن است چهره های کلیدی در نظام سیاسی ایران مجبور به پذیرش به مذاکره و مصالحه با امربکا شوند و به گونه ای مشابه پایان جنگ ایران و عراق در نهایت آتش بس پذیرفته شود".
این خبرگزاری می افزاید:"اقتصاد شکننده ایران که به دلیل فشار حداکثری امریکا تضعیف شده است به دلیل کاهش صادرات نفت، سوء مدیریت و فساد داخلی بسیاری از ایرانیان را ناراضی ساخته است. "مایکل تانچوم" پزوهشگر ارشد در انستیتوی اتریشی برای سیاستگذاری امنیتی اروپایی به "رویترز" می گوید:"اصولگرایان می دانند اکنون بحران شدیدی گریبانگیر عرصه سیاست ایران است.
آنان ممکن است به منظور جلوگیری از رسیدن وضعیت به مرحله شکننده حاضر به اعطای امتیازاتی به امریکا برای حفظ قدرت و بقا شوند. اگرچه حل اختلافات امریکا و ایران بر سر موضوعات مختلف از جمله هسته ای، موشکی و فعالیت های منطقه ای دشوار است اما آغاز مذاکره مستقیم بر سر هر موضوعی به نوعی آغاز روند دیپلماتیک خواهد بود".
"رویترز" می افراید:"اکنون اصولگرایان که در مجلس کرسی دار خواهند شد ممکن است تشخیص دهند که مصلحت و ضرورت ایجاب می کند که وارد مذاکره با امریکا شوند. یک مقام آگاه ایرانی که نخواسته نام اش فاش شود به "رویترز" می گوید که نمایندگان اصولگرایان که به مجلس می روند نگاه شان به انتخابات ریاست جمهوری است.
او می گوید مجلسی با اکثریت اصولگرا و تداوم فشار اقتصادی می تواند گشاینده فصلی تازه در رابطه ایران و امریکا باشد. ریک مقام ناشناس دیگر می گوید حفظ کلیت سیستم برای مقام های ارشد ایران اولویت دارد و اکنون حفظ موجودیت کلی سیستم نیازمند بهبود وضعیت اقتصادی است.
به گزارش روزنو؛اعتراضات اخیر در ایران نشان داد که آن کشور از نظر اقتصاد آسیب پذیر است. "علی فتح الله نژاد" پژوهشگر موسسه بروکینگز می گوید با پیروزی اخیر تندروها در انتخابات مجلس نهادهای خاص دامنه کنترل شان بر حوزه امنیتی، سیاسی و اقتصادی را بیش از گذشته افزایش خواهند داد.
احتمالا خواسته های اصلاح طلبان هم چون آزادی های سیاسی و اجتماعی محقق نخواهد شد".
دیدگاه تان را بنویسید