۵۵آنلاین :
55آنلاین: تابستان فقط درجه دماسنجها را به نقطه هشدار نمیرساند. در این فصل آمار حوادث در حوزه رانندگی هم بالا میرود. برای نمونه بازار استفاده از موتورسیکلت هم در تابستان داغ شده و بهتبعآن حوادث مربوط به این وسیله هوسانگیز و هراسانگیز هم روندی صعودی را در پیش میگیرد. بر اساس آمار راهنمایی و رانندگی، حدود چهار میلیون دستگاه موتورسیکلت در تهران پلاک شده است، اما آنچه قابل توجه است تخلفاتی است که راکبان موتورسیکلتها انجام میدهند. این در حالی است که آمار استفاده از موتورسیکلت در مناطق ۱۱ و ۱۲ و جنوب تهران بیشتر است.
موتورسواران عامل نیمی از تصادفات
سال ۹۳ رحیمی، رئیس وقت پلیس راهور تهران از فوت سالانه حدود پنج هزار موتور سوار در کشور سخن بهمیان آورد و گفت: « بیشتر از ۳۵ درصد تصادفاتی که به مرگ ختم شده و مسبب ۵۵ درصد از حوادث رانندگی منجر به جرح در تهران موتورسواران هستند. علاوه بر این در سال ۹۲ حدود ۱۴ هزار و ۴۳۰ نفر در تصادفات موتورسیکلت مجروح شدهاند که در مقایسه با سال۹۰ حدود ۳۴۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که بیشتر این موتورسوارها به دلیل ضربه مغزی فوت کردهاند.» او با اشاره به اینکه رکورد آمار فوتیهای تصادفات بعد از عابران به موتورسواران میرسد، گفته بود: «با توجه به آماری که در سه ماهه اول سال ۹۳ داریم، میتوانیم بگوییم افزون بر ۴۰ درصد از کشتهها در تصادفات ما عابران هستند و بعد از آنها موتور سواران با حدود بیش از ۳۵ درصد از کل تصادفات در جایگاه دوم قرار میگیرند.» در حالی که از دو سال پیش رئیس پلیس راهور ناجا از افزایش تخلفات موتور سواران میگفت، روز گذشته رئیس پلیس راهور تهران بزرگ این آمار را تایید کرد و گفت: در چهار ماه نخست امسال بیش از ۵۰ هزار دستگاه موتور سیکلت متخلف توقیف و روانه پارکینگ ها شد. تیمور حسینی افزود: در این مدت برای بیش از ۸۰۰ هزار موتورسیکلت به علت انواع تخلفات نظیر عبور از چراغ قرمز ، تردد در مسیر اتوبوس های خط ویژه، نداشتن کلاه ایمنی و حرکت در پیاده روها برگ جریمه صادر شده است. حسینی گفت: این اعداد افزایش ۱۵ درصدی نظارت های پلیس راهور در این حوزه را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.او افزود: با همه این تلاش ها به علت وجود بیش از دو میلیون موتور سیکلت و تردد چندین باره آنها در روز، آنچه در نگاه مردم و جامعه می گذرد، این است که انگار در ساماندهی آنان هیچ تغییری ایجاد نشده است.
موتور سیکلتها و آلودگی هوا
موتور سیکلت ها نسبت به خودروهای سواری بر اساس فاکتور های مختلف بین شش تا هشت برابر آلایندگی بیشتری تولید می کنند، این در حالی است که در برخی شهرها مانند شهر قم به ازای هر سه نفر یک موتورسیکلت وجود دارد. صدها کارخانه ساخت موتورسیکلت در کشور وجود دارد که در خیلی از مواقع نکات لازم و ضروری را هنگام ساخت موتور رعایت نمیکنند، به همین دلیل ایمنی این وسیله پایین میآید که در این زمینه باید دستگاههای ذیربط مانند وزارت صنایع نظارت بیشتری کنند. حسینی در این زمینه افزود: قانون باید انواع محرومیت های اجتماعی را برای متخلفانی که به علت قیمت نازل موتورسیکلت بعد از توقیف، قید آن را میزنند و موتور سیکلت جدید خریداری می کنند، در نظر بگیرد.رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، ارتقای استاندارد و کیفیت تولید و ساخت موتورسیکلت در کشور و به دنبال آن جلوگیری از تولید موتورسیکلت های ارزان قیمت را از دیگر راه حل های رفع این معضل عنوان کرد. او با اشاره به شرایط موجود گفت: متاسفانه با وجود نظارت و برخوردهای مستمر پلیس باز متخلفان با تهیه موتورسیکلت های نو به تخلفات خود ادامه می دهند و این سیکلی تکراری در ماموریت های پلیس راهور است.
آموزش موتورسواران در آموزشگاه
از سال ۹۳ قرار بود برای آموزش موتور سواران کلاس های اجباری جداگانه ای در نظر گرفته شود که این اتفاق هنوز با گذشت دو سال محقق نشده است. آموزشگاهها میتواند نقش چشمگیری در کاهش تخلفات موتورسواران داشته باشد. از سوی دیگر، امروز بخش زیادی از موتورسواران به بهانه گران بودن کلاه ایمنی استاندارد، از کلاههای غیراستاندارد استفاده میکنند. متاسفانه تعداد زیادی از موتورسواران از کلاههای کارگاهی استفاده میکنند، چون کلاه ایمنی استاندارد حدود ۶۰ هزار تومان قیمت دارد. حدود ۶۰ درصد موتورسوارانی که بر اثر تصادف فوت میکنند به دلیل وارد شدن ضربه به سر کشتهمیشوند. هرچند وعده کلاس های آموزشی موتورسواران از سال ۹۳ محقق نشد، اما از همان دو سال پیش پلیس راهور پایتخت با تمامی تخلفات موتورسواران در سراسر شهر جدی برخورد می کند، یعنی علاوه بر اعمال قانون و توقیف موتورسیکلت، همه موتورسواران متخلف بدون استثنا در کلاسهای بازآموزی شرکت می کنند.برای این کار یک فرم توجیهی برای موتورسواران متخلف صادر و مشخص میشود که باید حداکثر در مدت یک هفته در کلاسهای آموزشی شرکت کنند. حسینی، درباره گلایه هایی مبنی بر عدم نظارت پلیس بر تخلفات موتورسیکلت سواران، گفت:شفاف نبودن و خلأهای قانونی در برخورد با موتورسواران متخلف یکی از معضلاتی است که با آن مواجه هستیم؛ بیش از آنکه به علت های این موضوع بپردازیم متاسفانه با معلول برخورد می کنیم. به گزارش ایسنا، او بر عدم پیگیری بسیاری از صاحبان موتور سیکلت بعد از توقفی وسیله خود برای ترخیص آن خبر داد.
ناآگاهی رانندگان از قوانین
یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس در مورد معضل وجود موتور سواران در تهران به «آرمان» می گوید: نمی توان جلو تحرک و فعالیت افرادی را که به هر حال بخشی از کار و زندگیشان از طریق موتور سیکلت است، گرفت، اما می توان برای کم کردن و به صفر رساندن تردد افراد با این وسیله خطرناک تمهیداتی را در نظر گرفت. صدیف بدری با اشاره به حجم بالای تردد موتورسیکلتها در پایتخت عنوان میکند: تعداد زیاد موتور سواران در کلانشهرها معضلات جدی را برای نظم شهری و ساختار آن ایجاد کرده است. جریمه و برخورد نیروی انتظامی با راکبان موتورسیکلتها هم می تواند در کاهش تخلفات آنها موثر باشد. او درباره توقف تولید موتورسیکلت های ارزان قیمت یا بی کیفیت، می گوید: حتی در شرایطی نیز که تولید این وسیله متوقف شده یا به صفر برسد باز هم در صورتی که فرهنگ رانندگی با این وسیله نقلیه را نیاموخته باشیم شاهد مرگ و میر ها خواهیم بود و در واقع این رانندگان موتورسیکلت ها هستند که باید آموزش ببینند و این تصادفات بیشتر به دلیل ناآگاهی رانندگان از قوانین است تا کیفیت موتورسیکلت ها.
منبع: آرمان
منبع : ۵۵آنلاین
دیدگاه تان را بنویسید