مصطفی پور محمدی: تحریم مهم است؛ ما مهمتر و قدرتمندتر هستیم
مصطفی پور محمدی:ما همه مشکلات اقتصادی را میدانیم و با اعداد و ارقام اشنا هستیم. اما مردم روزمزه خود درگیر مشکلات اقتصادی هستند. دغدغه جدی این است که مساله اقتصاد صرفا راه حل اقتصادی ندارد و به فرهنگ، اجتماع و … وابسته است. نمیتوان بدون توجه به این موارد راه حل اقتصادی داد. ما ۲ دهه است با تحریم مواجهیم. میگویند تحریم مهم نیست. دنیا تحریم فلج کننده وضع کرده است.
کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: حل مشکلات اقتصادی صرفا راه حل اقتصادی ندارد؛ به حوزه بین الملل و فرهنگ هم ارتباط دارد.
مصطفی پورمحمدی کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر این انتخابات، با موضوع «رشد اقتصادی و برنامه هفتم»، اظهار کرد: ما همه مشکلات اقتصادی را میدانیم اما مردم این مشکلات را روزمره لمس میکنند و با پوست و گوشت خود آنها را درک میکنند. وقتی با کارشناسان زیادی در این ایام و گذشته گفتوگو داشتم و پای صحبت مردم نشستم شاهد بودم که اقتصاد مقولهای پیوسته به اجتماع، فرهنگ و عرصه بینالمللی است.
وی افزود: ما مزیتهایی داریم اما هزینه آن را میدهیم و سودش را نمیبریم. چگونه ما باید این مشکلات اقتصادی را حل کنیم؟ باید با دنیا تعامل کنیم و مشکلات مردم را برطرف سازیم.
پورمحمدی تاکید کرد: مردم و بخش خصوصی و کارشناسان دغدغه جدی دارند و میگویند مشکلات اقتصادی صرفاً راهحل اقتصادی ندارد. نمیشود بدون توجه به ابعاد مختلف سیاسی، حقوقی، داخلی و بینالمللی، راهحل اقتصادی ارائه داد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مگر میشود یک مشکل مهم به نام مسائل اقتصادی را از این منظر حل کنیم. نزدیک به دو دهه است که با مسئله تحریم مواجه هستیم. برخی اول گفتند که تحریم مسئله مهمی نیست و هنوز هم میگویند این مسئله مهم نیست. دنیا تحریم فلجکننده بر ما تحمیل کرده و ما ساده از کنارش میگذریم.
وی یادآور شد: اما بعد از گذشت مدتی گفتیم نه تحریم هم مسئله است و ۲۰ تا ۳۰ درصد به اقتصاد ما آزار وارد میکند. نقل و انتقال مالی را که گرفتار آن هستیم و دهسال است باید آن را حل کنیم. ما در میان ۲۰۴ کشور جزو ۳ کشور لیست سیاه قرار گرفتهایم.
پورمحمدی ادامه داد: تمام روابط مالی و تجاری ما به همین دلیل قفل شده است و فعالان اقتصادی قرار است چگونه عمل کنند؟
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در داخل کشور یکباره به سفارتخانه حمله میشود و تبعات اقتصادی و سیاسی فراوان در حاشیه به همراه میآورد و به تحریمها اضافه میشود. حتی حوادث بینالمللی مهمی مثل داستان تایوان و اوکراین اتفاق میافتد. ما مزیتهایی داریم؛ هزینه آنها را میدهیم اما سودش را نمیبریم. دیگران از این فرصت ما به نفع خود بهرهبرداری میکنند و نمیتوانیم فرصتهای خود را شکار کنیم.
وی یادآور شد: اقتصاد و جامعه و صنعت ما حجم بزرگی دارد و باید با دنیا کار کنیم و نیازهای مردم را تامین کنیم. در مسائل داخلی هم همینطور است که نمیشود آنها را نادیده گرفت. رهبری سالیان سال است که به مسائل اقتصادی و اجتماعی و مشارکت بالا رهنمون میشوند اما چقدر آنها را گوش کردیم؟ مدام در حال آسیبزدن هستیم.
پورمحمدی ادامه داد: این وضعیت جوانان و بسیاری مردم را مأیوس کرده است. امروز ما در عرصه خارجی به یک وفاق ملی برسیم تا مسائل بینالمللی خود را حل کنیم. در عرصه داخلی باید اعتماد بسازیم. مردم ما را باور ندارد و ما را صادق نمیدانند. مردم باید ما را باور کنند و ما صادقانه راهحل به آنان ارائه کنیم.
پور محمدی: من به توان خودمان باور دارم و فکر میکنم مردم ما کارهای بزرگی کردند اما باید واقعیتها را دید
عملکرد گذشته راهنمای آینده است. شش برنامه قبل هم قانون بود. چرا اجرا نشد؟ چرا رهبری میگویند فقط ۳۰ درصد آن اجرا شد؟کشور نیازمند رشد ۸درصدی است. اما باید قابلیت اجرا داشته باشد.
میگوییم باید فلان قدر مسکن بسازیم، خب فردا باید جواب بدهیم. ما باید تعهدات خود به مردم را عمل کنیم. وقتی میگوییم مسکن میسازیم باید جواب بدهیم. اگر اقتدار کشور نبود، بخاطر تحریمها دچار فروپاشی میشدیم/ تحریم مهم است؛ ما مهمتر و قدرتمندتر هستیم.
فرصت ۴ دقیقه دوم
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم مهلت چهاردقیقهای خود نیز تاکید کرد: من به گذشته نظام و مردم افتخار میکنم و به توان خودم باور دارم. ما نقاط قوت داشتیم و با توجه به آن میتوانیم ضعفها را حل کنیم.
وی افزود: چرا رهبری فرمودند برنامههای گذشته توسعه ۳۰ تا ۳۵ درصد اجرا شدهاند؟ مگر قانون نبودند؟ مگر برنامه نبودند؟ چرا محقق نشدند؟ شاید برنامه هم ایراد دارد. به این موضوع هم فکر کنیم و آن را در نظر بگیریم.
دیدگاه تان را بنویسید