ارسال به دیگران پرینت

هواشناسی | هواشناسی استان تهران | هشدار هواشناسی به تهرانی ها

هواشناسی امروز دوشنبه 3 مهر ماه | وزش باد و گرد و خاک در نوار شرقی کشور | آیا پاییز و زمستان پربارشی در پیش داریم؟

در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، برخی مناطق مازندران و ارتفاعات استان‌های زنجان، قزوین، سمنان و شرق تهران رگبار،‌ رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد گردوخاک روی می‌دهد.

هواشناسی امروز دوشنبه 3 مهر ماه | وزش باد و گرد و خاک در نوار شرقی کشور | آیا پاییز و زمستان پربارشی در پیش داریم؟

- در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، برخی مناطق مازندران و ارتفاعات استان‌های زنجان، قزوین، سمنان و شرق تهران رگبار،‌ رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد گردوخاک روی می‌دهد.

- در نوار شرقی کشور به‌ویژه زابل وزش باد شدید، خیزش گردوخاک، کاهش دید و کیفیت هوا دور از انتظار نیست.

 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا توضیحاتی را درباره برخی پیش‌بینی‌های مطرح‌شده از وقوع بارش‌های بیش از حد نرمال در کشور طی نیمه دوم سال ارائه کرد.

صادق ضیاییان درباره احتمال وقوع بارش‌های بیش از حد نرمال طی نیمه دوم سال در کشور گفت:‌ پیش‌بینی‌های فصلی با احتمال همراه است و صحت ۶۰ تا ۷۰ درصدی دارد ولی نقشه‌ها نشان می‌دهد که بارش پاییز و زمستان در حد نرمال و در برخی مناطق نظیر حاشیه زاگرس بیش از نرمال خواهد بود. بارش نرمال به میانگین بلند مدت باز می‌گردد در این راستا سه سال پیاپی خشکسالی و کم بارشی داشتیم و امسال انتظار داریم بارش پاییز و زمستان به اندازه میانگین بلند مدت باشد.

وی با اشاره به سناریوهای اقلیمی برای آینده کشور که در طیف خوب و بد جای می‌گیرد، گفت: در بخش‌هایی از کشور خاصه در نیمه جنوبی بارش افزایش می‌یابد ولی تعابیر خبری مطرح شده بعضا درست نیست، چرا که یا بارش‌ها خارج از فصل و مخرب است یا بارش‌ها سیل آساست. این درحالی است که بارش‌های معمول نیز به صورت پیوسته است و باعث می‌شود نفوذ آب را داشته باشیم و منابع فزونی گیرد و سدها نیز به خوبی پر شود ولی بارش‌های افزایش یافته در اثر تغییر اقلیم، یکباره به صورت سنگین رخ داده و به صورت روان آب، هدر می‌رود و مشکل زاست.

ضیاییان با اشاره به افزایش دما در سناریوهای تغییر اقلیم و فزونی گرفتن خشکسالی گفت: پر بارشی که به معنای خوب بودن منابع آب است اتفاق می‌افتد و لذا در اثر افزایش دما تبخیر آب هم رخ می‌دهد.

 رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: به قطع نمی‌توان نسبت به پیش‌بینی‌های کوتاه مدت ۱۵ روزه اظهارنظر کرد در این شرایط بازه طولانی مدت قطعیت کمتری هم دارد و وقتی درباره ماه و فصل سخن می‌گوییم و پیش‌بینی ۶۰ تا ۷۰ درصدی در نظر گرفته می‌شود.

 

منبع : خبرآنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه