ارسال به دیگران پرینت

گل گاو زبان | خواص گل گاو زبان

خواص عجیب گل گاو زبان که شاید تا به حال نمیدانستید | از آرامش تا لاغری

اگر تا به حال گل گاو زبان را مصرف نمیکردید با خواندن این مطلب از فواید آن با خبر شوید

خواص عجیب گل گاو زبان که شاید تا به حال نمیدانستید | از آرامش تا لاغری

خواص بی‌نظیر گل گاوزبان چه‌ میدانید؟

گل گاوزبان یک گیاه دارویی مفید است که خواص درمانی بسیاری دارد. این گیاه بیشتر بصورت دمنوش استفاده ‌می‌شود. گل گاوزبان عموما در کوهستان‌ها و مناطقی پوشیده از دشت‌ها رشد می‌کند، گل‌های این گیاه معمولا بنفش رنگ هستند و خاصیت دارویی دارند.

به جای قهوه دمنوش بخور | چند دمنوش نشاط‌ آور که حالتان را خوب می‌کند

گل گاو زبان که در دسته گیاهان دارویی قرار دارد، بسیار مفید است و از مزیت‌های زیادی برخوردار است. از این گیاه در درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود و از گیاهان بسیار مهم در طب سنتی به شمار می‌رود. گل گاو زبان منبع آنتی‌اکسیدان است و التهاب بدن را کاهش می‌دهد. این گیاه همچنین سرشار از انواع ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ث و انواع مواد معدنی همانند، کلسیم، آهن، پتاسیم، فلانوئید، کولین و آنتوسیانین است. در ادامه بیشتر با خواص گل گاو زبان آشنا خواهید شد.

خواص گل گاو زبان برای سرماخوردگی

ویتامین C و فلانوئیدها زیادی در گل گاو زبان وجود دارد که موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شوند. از طرف دیگر ضد درد و ضد التهاب است که از دیگر خواص گل‌گاو زبان به شمار می‌رود. همین خاصیت این گیاه به درمان گلو درد و سرماخوردگی کمک می‌کند. یکی دیگر از خواص گل گاو زبان در درمان سرماخوردگی و گلو درد خاصیت خلط آوری آن است. این گیاه دارویی با این خاصیت می‌تواند به درمان آسم و برونشیت کمک کند. از طرف دیگر طب سنتی بر این باور است که چای گل گاو زبان می‌تواند موجب کاهش تب بالا نیز شود.

خواص گل گاو زبان برای پوست و مو

جالب است بدانید که از عصاره روغنی به‌دست آمده از دانه گل گاو زبان یا بذر گل گاو زبان برای تهیه یک ترکیب جادویی برای بهبود سلامت پوست و مو استفاده می‌شود. البته گونه مورد استفاده در اروپا یکی از گونه‌های گیاه خانواده گل گاو زبان است و تا حدودی با نمونه ایرانی آن متفاوت است. روغن به‌دست‌آمده از گل گاو زبان را بک ترکیب گیاهی فوق‌العاده برای موها می‌دانند. مالیدن این روغن روی موها می‌تواند بسیاری از مشکلات پوست سر و تارهای مو را کاهش دهد. برای خارش پوست سر و رفع شوره‌ی سر، روغن گیاه گل گاو زبان تهیه کنید و در طول هفته دو بار از آن، روی پوست سر خود بزنید. اگر ریزش مو دارید نیز می‌توانید به سراغ شامپو حاوی گیاه گل گاو زبان بروید. این شامپو فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند.

خواص گل گاو زبان در پیشگیری از یائسگی زودرس

خواص موجود در گل گاو زبان می‌تواند از بروز یائسگی زودرس جلوگیری کند. از طرف دیگر مصرف این گیاه در زنان یائسه نیز فواید بسیار زیادی دارد. در زنان یائسه به دلیل تغییرات هورمونی، خلق‌وخوی آن‌ها دست خوش تغییرات زیادی می‌شود و در نتیجه معمولا پزشک برای آن‌ها یک سری داروها و درمان‌های هورمونی را تجویز می‌کند. طب سنتی، اما برای بهبود خلق‌وخوی زنان یائسه، مصرف دم‌کرده گل گاو زبان را پیشنهاد می‌دهد. خاصیت این گیاه باعث می‌شود این تغییرات هورمونی و خلق‌وخو، کمتر بتواند تاثیرات منفی خود را روی اعصاب و روان زنان یائسه بگذارد. می‌توان این گیاه را به‌صورت تنها یا به‌صورت ترکیبی با سایر گیاهان مانند بابونه یا سنبل‌الطیب مصرف کرد.

خواص گل گاو زبان در ایام قاعدگی

خواص گل گاو زبان می‌توان به خواص ضد التهاب و ضد دردی این گیاه در زمان پریودی موجب تسکین دل درد و کمر درد می‌شود. از سوی دیگر خانم‌ها با مصرف دمنوش گل گاو زبان به مدت پنج روز پشت سرهم می‌توانند پریود شوند. در صورت نیاز بعد از گذشت ۵ روز، به مدت ۳ روز در مصرف این دمنوش فاصله انداخته و مجدد ۵ روز پشت سر هم از دمنوش گل گاو زبان بنوشند.

خواص گل گاو زبان در تقویت اعصاب و روان

دمنوش گل گاو زبان به‌عنوان یک تقویت کننده اعصاب و روان مشهور است. علاوه بر این، این ماده جادویی می‌تواند حواس پنج‌گانه را تقویت می‌کند. این گیاه می‌تواند یک ماده نشاط‌آور باشد و اختلالات حسی را نیز درمان کند. از این دمنوش معجزه‌آسا همچنین برای درمان مالیخولیا، وسواس‌های فکر و حس خفگی نیز استفاده می‌شود. دلیل آن هم تاثیر این گیاه روی اعصاب و روان است. به گفته ابن‌سینا تاثیر معروف گل گاو زبان آرام‌کردن اعصاب است. ازاین‌رو بسیاری این گیاه را به‌عنوان یک دمنوش ضد استرس می‌شناسند و از خواص درمانی آن در کاهش استرس استفاده می‌کنند.

خواص گل گاو زبان برای عفونت دستگاه ادراری

یکی دیگر از خواص گل گاو زبان خاصیت ادرار آور بودن این گیاه دارویی است. خاصیت ادرار آور بودن گل گاو زبان به علت سدیم و پتاسیم بالا در این گیاه است. افزایش دفعات ادرار موجب رفع عفونت شده و از این طریق به درمان عفونت‌های ادراری کمک می‌کند. از دیگر خواص دمنوش گل‌گاو زبان همچنین می‌توان به درمان التهاب و ورم کلیه اشاره کرد. گفته می‌شود این گیاه می‌تواند به درمان بی اختیاری ادرار کمک کند.

فواید گل گاو زبان در درمان بیماری‌های دهان

یکی از حالت‌های استفاده از این گیاه، استفاده از برگ‌های تازه و گل خشک شده این گیاه به‌صورت خشک است. از این گیاهان برای درمان برفک دهان، بوی بد دهان، درمان جوش‌ها و آفت‌های دهانی و ... استفاده می‌شود. خاصیت ضدعفونی‌کننده این گیاه در این زمینه مدنظر است. علاوه بر وجود منابع غنی ویتامین سی در گل گاو زبان در بهبود بهداشت و سلامتی دهان و دندان بسیار مفید است.

خواص گل گاو زبان برای لاغری

از دیگر خواص دمنوش گل گاو زبان کاهش وزن سریع است. گل گاو زبان می‌تواند در لاغری و چربی سوزی به شما کمک کند. با رعایت غذای رژیمی و مصرف روزانه یک فنجان از دمنوش گل گاو زبان می‌توانید با سرعت بالاتری کاهش وزن و تناسب اندام را تجربه کنید. همچنین خاصیت آرام‌بخشی آن می‌تواند در کاهش پرخوری عصبی موثر باشد.

خاصیت گل گاو زبان برای پیشگیری از سرطان

این گیاه منبعی غنی از انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست. علاوه بر این مقادیر بالایی از منیزیم نیز گل گاو زبان وجود دارد. منابعی که می‌توانند به این گیاه گل خاصیت ضد سرطانی بدهد. یکی از تاثیرات این گیاه تاثیر آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، پروستات و کبد است. در بسیاری از درمان‌ها هم از این گیاه دارویی استفاده شده است.

مضرات گل گاو زبان

مضرات گل گاو زبان

طی پژوهش‌های انجام شده، به نظر می‌‎رسد این گیاه برای خانم‌های باردار ضرر داشته و خطر سقط جنین به همراه دارد پس در خوردن آن حتما محتاط باشید.

 

آلکالوئید پیرولیزیدین موجود در این گیاه سبب بروز بیماری‌های جدی کبد و سرطان می‌شود و به سلامت نوزاد صدمه می‌زند.

آلکالوئید پیرولیزیدین موجود در این دمنوش برای افرادی که مشکلات کبدی دارند، مضر است و به کبد آسیب‌های جدی وارد می‌کند، به همین دلیل باید با احتیاط از این دمنوش بخورند.

گل گاو زبان، فشارخون را افزایش می‌دهد. افرادی‌که فشارخون بالایی دارند، باید از مصرف این نوشیدنی بپرهیزند.

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه