ارتش اسراییل تحقیقات گسترده ای از 1200 نظامی خود را در تلاشی ناموفق برای یافتن منبع درز اطلاعات فاش شده در مورد حملات ادعایی اسراییل به نفتکش های ایرانی را آغاز کرده اما در پیدا کردن منبع درز اطلاعات ناکام بوده است.
به نقل از "تایمز اسراییل"، بخش امنیت اطلاعات ارتش اسراییل در این راستا ارتباطات بیش از 1200 نظامی اسراییلی را بررسی کرده و 10 نفر را به طور ویژه مورد بازجویی قرار داده است.
جزییات این تحقیقات که چند ماه پیش به پایان رسیده، اولین بار روز چهارشنبه (دیروز) از سوی شبکه "کان" اسراییل گزارش شده است.
این تحقیقات در پی گزارش ماه مارس سال گذشته روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" آغاز شد که به نقل از "مقامات آمریکا و منطقه" مدعی شده بود اسراییل با استفاده از مین های دریایی و سایر تسلیحات علیه حداقل 12 نفتکش ایرانی که عمدتا حامل نفت به مقصد سوریه بوده اند، عملیات خرابکارانه انجام داده است.
در نتیجه این گزارش، "آویچای مندلبلیت" دادستان کل وقت اسراییل، دستور تحقیقات درباره منبع درز اطلاعات محرمانه ارتش اسراییل را از سرویس امنیت داخلی (شین بت) و سازمان موساد داده بود.
بر اساس گزارش تلویزیون "کان " ، ارتش اسراییل درپی این تحقیقات گفته بود که "خسارت امنیتی احتمالی افشای این عملیات بسیار جدی است."
حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ/عکس: شانا
ارتش اسراییل همچنین خاطرنشان کرده در حالی که 1200 نظامی ارتش در معرض اطلاعات مربوط به ماموریت های سری بودند، تنها 450 نفر از آنها قراردادهای محرمانه امضا کرده بودند.
در پاسخ به گزارش شبکه کان، ارتش اسراییل در بیانیه ای اعلام کرد که منبع نشت اطلاعات پیدا نشده است.
ارتش اسراییل گفته: "در پی این تحقیقات توصیههایی ارایه شد و رهنمودهایی در میان تمام افراد مرتبط در ارتش اسراییل اصلاح شد و هماکنون در حال اجرا است."
به گزارش کان، دادستان اسراییل روز سه شنبه این هفته تصمیم گرفته که نیازی به شروع تحقیقات در این باره وجود ندارد، به دلیل اینکه تعداد زیادی از افراد دخیل می توانستند این اطلاعات را افشا کنند و شانس کمی برای شناسایی منبع اصلی نشست اطلاعات وجود دارد.
بر اساس گزارش سال گذشته روزنامه وال استریت ژورنال، حملات دریایی اسراییل علیه ایران از اواخر سال 2019 آغاز شد و هم نفتکش های ایرانی و هم سایر کشتیهای حامل محموله های ایران را هدف قرار داده است.
در این گزارش آمده بود که برخی از حملات ادعایی اسراییل که در دریای سرخ و مناطق دیگر انجام شده است، محموله های تسلیحاتی مرتبط با ایران را هدف قرار داده است.
این حملات باعث غرق شدن نفتکش ها نشد، اما حداقل دو کشتی مجبور شدند به بنادر ایران بازگردند.
در این گزارش آمده بود که اسراییل به دنبال توقف تجارت نفت ایران بود زیرا معتقد بود که سود حاصل از آن صرف تامین مالی افراط گرایان منطقه است.
دولت اسراییل از اظهار نظر رسمی در مورد این گزارش وال استریت ژورنال خودداری کرد.
در فوریه 2021، یک ماه قبل از انتشار گزارش افشاگرانه وال استریت ژورنال، اسراییل مدعی شد که ایران پشت انفجار یک کشتی متعلق به اسراییل در خلیج فارس بوده است. ایران این اتهام را رد کرد.
برخی منابع گفتند که انفجار در یک کشتی حامل خودروهای اسراییل، ناشی از مین های لمپت بوده است و آسیب ناشی از انفجار، کشتی را مجبور کرد برای تعمیر به بندر برود.
در تابستان پرتنش سال 2019، ارتش آمریکا ایران را مقصر انفجار دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یکی از استراتژیک ترین خطوط کشتیرانی جهان دانست.
سپس در اکتبر همان سال، یک قانونگذار ارشد ایرانی، اسراییل، ایالات متحده و عربستان سعودی را مسئول حمله ادعایی به یک نفتکش ایرانی در سواحل عربستان سعودی دانست.
با سلام و عرض ادب خدمت رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای عزیز فرمانده دلها انشاالله نابودی رژیم نامشرع اسراییل فرا رسیده و نماز شکرگذاری آن پشت سر رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای عزیز در مسجدالاقصی اقامه خواهیم کرد این نصرت الهی مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل