سرکه سیب ۶ خاصیت اصلی داشته هرچند عوارضی هم به همراه دارد.
از تخمیر سیب خرد شده، سرکه سیب بدست می آید که در این فرآیند قند سیب با کمک باکتری ها به اسید استیک تبدیل میشود و بسیاری از خواص و ویژگیهای سرکه سیب نیز از این ترکیب کلیدی حاصل میشود.
در حالی که در مورد تاثیر مستقیم سرکه سیب بر سلامت کلی بدن منابع کافی وجود ندارد اما بسیاری از آزمایشات بالینی به طور غیرمستقیم به خواص آن اشاره کرده اند.
سایت "divinitynutra" در این مطلب به چند مورد از خواص شناخته شده سرکه سیب برای سلامتی اشاره کرده و نتایج تحقیقات و شواهد موجود تایید کننده آن است، از جمله:
- سرکه یک ترکیب ضد میکروبی است
- به درمان اختلالات گوارشی کمک می کند
- متابولیسم را تقویت می کند
- اشتها را کنترل می کند
- به حفظ و سلامت غذا کمک می کند
- به پاکسازی بدن کمک می کند
عوارض جانبی احتمالی سرکه سیب
اما در عین حال مصرف سرکه سیب با چند عارضه جانبی احتمالی نیز ممکن است همراه باشد و به همین دلیل باید در مقدار و نحوه مصرف آن دقت کرد، از جمله:
- هضم را به تاخیر می اندازد. نتایج برخی از مطالعات حاکی از آن است که سرکه سیب سرعت تخلیه معده را به طور قابل توجهی به تاخیر می اندازد.
- مصرف سرکه سیب می تواند باعث آسیب به مینای دندان شود، به ویژه زمانی که به طور مستقیم یا به میزان زیاد مصرف شود.
- ممکن است باعث سوزش گلو شود. همیشه قبل از نوشیدن سرکه سیب آن را رقیق کرده و برای مصرف به صورت مایع از نی استفاده کنید.
- سرکه سیب می تواند سطح پتاسیم را کاهش دهد. اگر از داروهای فشارخون استفاده می کنید یا سابقه ناهنجاری های خونی دارید، قبل از افزودن این ترکیب به رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف سرکه سیب برای این افراد ممنوع!
با وجود فواید زیاد سرکه برای سلامتی اما مصرف آن برای برخی از افراد ممنوع است.
به گفته دکتر زهرا پاولووا متخصص غدد درون ریز و متخصص تغذیه روس، علی رغم توصیههایی که در مورد مفید بودن استفاده از سرکه در درمان بسیاری از بیماریها میشود، اما در همین حین میتواند در برخی موارد به سلامتی آسیب جدی برساند.
این متخصص میگوید: سرکه یک عنصر بسیار مهم است که به بسیاری از فرآیندها کمک میکند، اما بدن هرگز فاقد این اسید نیست، زیرا آن را تولید میکند. بر این اساس، توصیه میشود که از سرکه فقط در کنار سایر ادویهها به مقدار کم استفاده کنید.
او اضافه کرد: برای مثال، استفاده از سرکه در هنگام وجود زخم معده توصیه نمیشود، زیرا ممکن است وضعیت را بدتر کرده و باعث خونریزی معده شود. به طور کلی، در صورت وجود مشکلات و اختلالات در بدن مانند اختلال در دستگاه گوارش ، کبد و کلیهها استفاده از سرکه توصیه نمیشود؛ بنابراین، هرکسی که دچار یکی از این مشکلات است باید از مصرف سرکه در رژیم غذایی خود خودداری کند.
به گفته پاولووا یک قاشق چای خوری سرکه را میتوان فقط دو یا سه بار در هفته با سالاد استفاده کرد.
دیدگاه تان را بنویسید