وزیر امور خارجه ایران در پایان سفر خود به چین گفت: دو طرف در این سفر توافق کردیم که امروز(جمعه) را شروع اجرای توافق جامع همکاریهای راهبردی دو کشور اعلام کنیم.
حسین امیرعبداللهیان در پایان دیدارهای تفصیلی خود با وزیر خارجه چین گفت: در این سفر توافق کردیم که دو طرف شروع اجرایی و عملیاتی شدن توافق همکاریهای راهبردی و بلندمدت جامع ۲۵ ساله دو کشور را اعلام کنیم.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: ما همزمان با گفتوگوها در چین، مقدماتی را فراهم کرده بودیم که بتوانیم امروز را روز شروع اجرای توافق جامع همکاریهای راهبردی دو کشور اعلام کنیم.
وی افزود: از جمله موضوعات دیگری که در دستور کار بود این است که ما برای عملیاتی کردن توافق ۲۵ ساله و موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی، حامل پیام کتبی جناب آقای دکتر رئیسی، رئیس جمهور محترم به جناب آقای شی رئیس جمهور چین بودیم.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه در موضوع مذاکرات وین برای لغو تحریمها، گفتوگوهای مفصلی را داشتیم، تصریح کرد: نماینده چین در وین در کنار نماینده روسیه، نقش مثبتی را در حمایت از حقوق هستهای جمهوری اسلامی ایران و در حمایت از لغو تحریمها دنبال میکنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: امروز توافقات مهمتری را دنبال میکنیم تا در وین در زمانی کوتاه به یک توافق خوب و دست پیدا کنیم. در این موضوع نقش چین در کنار روسیه بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: امیدواریم که طرفهای غربی هم با نگاهی واقعبینانه و با هدف نیل به یک توافق خوب که حقوق و منافع ملت ایران هم در آن دیده شود، مذاکرات را در وین دنبال کنند و ابتکار عمل داشته باشند.
امیرعبداللهیان با تاکید بر نداشتم ابتکار عمل طرفهای غربی در مذاکرات وین، تصریح کرد: اشکالی که در طرفهای غربی وجود دارد، این است که هم سه کشور اروپایی و هم آمریکا در non-paper هایی که تبادل میکنند و یا پیامهایی که از طرف برخی از واسطهها میفرستند، حرفهای خوب میزنند اما در عمل هیچ ابتکار عملی را ارائه نمیدهند.
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: رفتار غربیها در مقایسه با اظهاراتشان مبنی بر اینکه نگران هستیم و عجله داریم، نشاندهنده این است که در رفتار و گفتار آنها تعارض وجود دارد و ما امیدواریم که از این مرحله عبور کنیم.
امیرعبداللهیان در پایان خاطرنشان کرد: مایلم با صدای بلند اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران از رسیدن به یک توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن استقبال میکند؛ اما این بستگی به طرفهای غربی دارد.
عباسزاده، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس
توافق ۲۵ ساله ایران و چین نیاز به زمان دارد که کار پیش برود / دستگاه دیپلماسی به دنبال چنین توافقی با روسیه است؛ باید هم باشد
نماینده مشکینشهر در مجلس، اظهار کرد: «جمهوری اسلامی جزو بلوکهای قدرت است و طبیعتا باید با چین و روسیه هم ارتباط دو جانبه و هم ارتباط چندجانبه داشته باشیم. این ارتباط چند جانبه با پیوستن ایران به پیمان شانگهای تقویت شد. ارتباط دو جانبهای هم در توافق 25 ساله با چین داریم.»
نماینده مشکینشهر در مجلس، اظهار کرد: «جمهوری اسلامی جزو بلوکهای قدرت است و طبیعتا باید با چین و روسیه هم ارتباط دو جانبه و هم ارتباط چندجانبه داشته باشیم. این ارتباط چند جانبه با پیوستن ایران به پیمان شانگهای تقویت شد. ارتباط دو جانبهای هم در توافق 25 ساله با چین داریم.»
محمود عباسزاده مشکینی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» در پاسخ به این پرسشی مبنی بر اینکه توافق 25 ساله ایران و چین که گفته میشد تحریمها در این توافق بی اثر است، چه شد، گفت: «با هر کشوری که بخواهید ارتقای روابط دهید، باید یک چشمانداز روشنی باشد. همانطور که اگر در یک کار بخواهید سرمایهگذاری کنید یک زمان طولانی را مدنظر قرار میدهید. سیاست جمهوری اسلامی ایجاد توازن در روابط بینالملل است یعنی متناسب با ظرفیت هر کشوری ما با آن ارتباط برقرار میکنیم.»
این نماینده مجلس ادامه داد: «در دوران دولت آقای روحانی تمام تمرکز کشور در سیاست خارجی به سمت کشورهای اروپایی رفت آن هم نه تمام کشورهای اروپایی بلکه سه چهار کشور که این مهم به زعم من درست نبود. ما از همان ابتدا باید به دنبال یک ارتباط متوازن میبودیم و برای جبران این مهم در دولت جدید سیاست نگاه به شرق تقویت شد که این به معنای بیتوجهی و فراموشی غرب هم نیست. ما باید با همه کشورها با توجه به ظرفیتشان ارتباط برقرار کنیم. چون در آن هشت سال این اتفاق نیفتاده بود، در دوره جدید ما به دنبال تقویت و رابطه با کشورهای شرقی به ویژه کشورهای قدرتمند که به یکدیگر نزدیک هستند، مثل چین و روسیه هستیم.»
وی تاکید کرد: «بالاخره جمهوری اسلامی جزو بلوکهای قدرت است و طبیعتا باید با چین و روسیه هم ارتباط دو جانبه و هم ارتباط چندجانبه داشته باشیم. این ارتباط چند جانبه با پیوستن ایران به پیمان شانگهای تقویت شد. ارتباط دو جانبهای هم در توافق 25 ساله با چین داریم که بیشتر ناظر بر زمان است باید به توافقات موضوعی تبدیل شود وقتی این اتفاق افتاد، مجلس هم اعمال نقش میکند.»
عباسزاده اضافه کرد: «طبیعی است که دستگاه دیپلماسی ما در حال حاضر به دنبال یک چنین توافقی با کشور روسیه است و باید هم باشد. این پیمانهای چند جانبه بخشی از واقعیت صحنه و آرایش سیاسی دنیاست و جمهوری اسلامی هم به عنوان یک بازیگر اصلی در روابط بین الملل حقش است که هم پیمانانش را بر اساس منافع ملی خود انتخاب کند. توافق ایران و چین هم نیاز به زمان دارد که کار پیش برود.»
دیدگاه تان را بنویسید