دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: اکثر بیماران مبتلا به اومیکرون، بیماری خفیف تا متوسط گرفتهاند و بیماری شدید با درگیری بالای ریوی وجود نداشته و بستری به شکل معناداری بالا نبوده است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: اکثر بیماران مبتلا به اومیکرون، بیماری خفیف تا متوسط گرفتهاند و بیماری شدید با درگیری بالای ریوی وجود نداشته و بستری به شکل معناداری بالا نبوده است.
حمیدرضا جماعتی در حاشیه پنجاه و پنجمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران، اظهار داشت: به دلیل نزدیک بودن زمان واکسیناسیون در کشور به شناسایی این سویه جدید و با توجه به پوشش بالای واکسیناسیون و نیز تزریق دوز سوم واکسن کرونا، سطح ایمنی جامعه بالا است و فعلا خوشبختانه همه گیری سریع این سویه همانند برخی کشورها در ایران وجود ندارد.
وی افزود: یکی از دلایل بالابودن آمار ابتلا به اومیکرون در برخی کشورها، بررسی و انجام آزمایش در سطح گسترده و حتی از افراد با علائم خفیف است. در مطالعاتی که در کشورها انجام شده، اکثر بیماران مبتلا به اومیکرون، بیماری ساده تا متوسط گرفتهاند و بیماری شدید با درگیری بالای ریوی وجود نداشته و بستری به شکل معناداری بالا نبوده است بنابراین شاید ضرورت انجام تست در سطح وسیع با توجه به شرایط کشور، مشهود نباشد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: خوشبختانه واکسیناسیون در کشور با درصد قابل توجهی انجام شده و مردم را تشویق میکنیم که به سرعت نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام کنند چون به احتمال فراوان و در مقابله با اُمیکرون، شاید تزریق دو دوز واکسن، ایمنی کافی را ایجاد نکند و نیاز است که دوز سوم برای افزایش ایمنی بدن تزریق شود.
جماعتی ادامه داد: افراد 12 تا 18 سال باید واکسیناسیون خود را کامل انجام دهند و مردم ساده انگاری نکنند که اومیکرون باعث بستری و مرگ و میر نمیشود و به همین دلیل، پروتکلهای بهداشتی را فراموش کنند بنابراین رعایت پروتکلهای بهداشتی، تزریق دوز سوم واکسن برای افراد بالای 18 سال و تکمیل واکسیناسیون گروه سنی 12 تا 18 سال، از مواردی است که میتواند در مقابل اومیکرون موثر باشد. در کنار این عوامل، محدودیتهای اجتماعی برای پیشگیری از موج جدید بیماری باید اعمال شود و باید نهادهای مربوطه در مورد آن تصمیم گیری کنند.
وی تاکید کرد: در جلسه امروز مصوب شد که واکسیناسیون گروه سنی 5 تا 11 سال انجام شود. نوع واکسنی که تزریق میشود، وابسته به تایید واکسنهای مختلف توسط کمیته علمی سازمان غذا و دارو برای گروههای سنی است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: سازمان غذا و دارو معمولا زمانی به واکسن ها مجوز میدهد که مطالعات کافی در ردههای سنی مختلف بر اساس کارایی واکسنها و عدم عوارض جدی، بررسی شود. در حال حاضر بر اساس اطلاعات و مطالعاتی که انجام شده از بین واکسنهای موجود در کشور، دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک میتواند برای گروه سنی 5 تا 11 سال مورد استفاده قرار گیرد.
جماعتی یادآور شد: تزریق یک یا دو نوبت واکسن برای گروه سنی 5 تا 11 سال بر اساس مطالعات انجام شده است اما معمولا برای این گروه سنی، میزان دوز ممکن است متفاوت و کمتر باشد اگرچه در برخی از مطالعات نشان داده شده که میتوان به اندازه بالغین به این گروه سنی واکسن تزریق کرد اما معمولا دوز تزریقی در این گروه سنی، کمتر از بالغین است.
وی گفت: برای تشخیص اُمیکرون، تعداد آزمایشگاهها در کشور مورد نظر نیست چون از روز اول شناسایی این سویه جدید، طراحی و ساخت کیت ویژه تشخیص اومیکرون در انستیتو پاستور ایران انجام شد و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور قرار گرفت. تست کرونا، یکسان است و وقتی کرونا تشخیص داده شود، سویه آن به صورت تصادفی و بر اساس بیماری و سن افراد نیز مشخص میشود.
علامت و نشانه ابتلا به سویه اُمیکرون
اولین علامت و نشانه ابتلا به سویه اُمیکرون
ابتلا به اُمیکرون با گرفتگی و خشن شدن صدا همراه است زیرا این سویه باعث بروز بیماری در گلوی فرد میشود؛ بنابراین تغییر در صدا اولین علامت ابتلا به ویروس خواهد بود.
ابتلا به اُمیکرون با گرفتگی و خشن شدن صدا همراه است زیرا این سویه باعث بروز بیماری در گلوی فرد میشود؛ بنابراین تغییر در صدا اولین علامت ابتلا به ویروس خواهد بود.
متخصصان پزشکی ادعا کردند که ممکن است بتوان ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا را قبل از ایجاد بیماری با یک علامت اولیه ساده شناسایی کرد.
اولین علامت و نشانه ابتلا به سویه اُمیکرون تغییر در صدای شماست؛ به این معنا که باید مراقب هر گونه تغییر در صدای خود باشید.
سویه اُمیکرون به دلیل ماهیت بسیار عفونی خود سریعتر از سویههای قبلی ویروس کرونا گسترش مییابد و همچنان افراد را با علائمی شبیه سرماخوردگی گرفتار میکند.
کارشناسان هشدار میدهند علائم و نشانهها خفیفتر و بسیار شبیهتر به سرماخوردگی است؛ به همین دلیل ممکن است ابتلا به این سویه نادیده گرفته شود.
این سویه حتی با چنین روندی و ایجاد بیماری خفیفتر همه جا را فرا میگیرد و شاهد رکوردشکنی موارد روزانه در ماه دسامبر بودیم.
در حال حاضر هر روز بیش از ۱۰۰ هزار مورد جدید در بریتانیا ثبت میشود که این رقم برای اولین بار در ۲۲ دسامبر به ۱۰۰ هزار بیمار رسیده است. این موضوع باعث شده ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز محدودیتها و اقدامات جدیدی را معرفی کنند.
در همین حال انگلیس هنوز اقدامات سختگیرانهتری نسبت به اقداماتی که در اوایل ماه جاری به اجرا گذاشته شده بود، از جمله پوشیدن ماسک در همه مکانهای عمومی و گذرنامههای کووید برای حضور در رویدادهای بزرگ اجرا نکرده است.
پروفسور تیم اسپکتور، از برنامه مطالعاتی زویی کووید، هشدار داده علائم و نشانههای ابتلا به اُمیکرون میتواند از آبریزش بینی و سردرد گرفته تا خستگی و صدای گرفته متفاوت باشد.
احتقان، عطسه و تعریق شبانه نیز با این سویه جدید که اکنون از دلتا بهعنوان سویه غالب در بریتانیا پیشی گرفته مرتبط است.
دیدگاه تان را بنویسید