معاون تعان روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تغییر نظام عرضه محصولات به صورت سنتی عاملی برای دلالی بود که در برنامه ای جدید آن را با هوشمندسازی و دیجیتالی محور در رصد خود قرار دادیم. به گونه ای که فرآیند تحویل، تامین و رسیدن محصول به دست مردم به نحوی مدیریت شد که هزینه تمام شده برای مصرف کننده واقعی شود.
عربشاهی گفت: یکی از روش های هوشمندسازی فروش اینترنتی است، به این روش که محصول را وقتی درب منزل تحویل متقاضیان می دهیم مبلغی بابت حمل کالا دریافت نمی کنیم. از اواسط آبان ماه عرضه مرغ و تخم مرغ را در سایت بازارگام آغاز کردیم. این طرح در کرج و اصفهان نیز عملیاتی شد.
او گفت: با دستور معاون اول رئیس جمهور عرضه سه محصول برنج، روغن و شکر دیجیتالی شد، از همه پلتفرم ها درخواست می کنیم به ما کمک کنند. هم اکنون مرغ منجد با قیمت هر کیلو 20 هزار تومان و همچنین هر شانه تخم مرغ 30 تایی 43 هزار تومان عرضه می شود. همچنین با این نوع خرید کالاها کمتر از 24 ساعت به دست مصرف کننده می رسد.
اقلام اساسی به صورت تدریجی به این چرخه اضافه می شوند و اطلاع رسانی می شود. برای همکاری با سایر پلتفرم ها سه شرط مطرح است، پلتفرم ها باید با نرخ مصوب، تحویل طبق زمانبندی و همچنین رایگان بودن تحویل کالا به مشتری در این طرح مشارکت کنند.
وزارت جهادکشاورزی برای مدیریت بازار اقلام اساسی با راه اندازی سامانه بازارگام امکان خرید اینترتنی اقلام اساسی با قیمت مصوب را در اختیار عموم قرار داده است.
قیمت جدید برنج در بازار اعلام شد (۷ آذر)
در این گزارش به بررسی قیمت انواع برنج در بازار پرداخته ایم.
اگر قصد خرید انواع برنج را دارید پیش از آن سری به جدول زیر بزنید.
کدام اقلام خوراکی بیشترین افزایش قیمت را در ماه گذشته داشتند؟
در گروه نان و غلات، اقلام برنج ایرانی درجه یک با ۵.۱ درصد، رشته آش با ۴.۲ درصد و شیرینی خشک با ۴.۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
به نقل از مرکز آمار ایران، در آبان ماه ١۴٠٠ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
نان و غلات
در این گروه، اقلام برنج ایرانی درجه یک با ۵.۱ درصد، رشته آش با ۴.۲ درصد و شیرینی خشک با ۴.۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها
در این گروه، اقلام مرغ ماشینی با ۷.۸ درصد و ماهی قزل آلا با ۶.۹ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به پنیر ایرانی پاستوریزه با ۴.۵ درصد، کره پاستوریزه (کره حیوانی) با ۴.۲ درصد و دوغ پاستوریزه با ۳.۴ درصد بوده است. همچنین در این گروه روغن نباتی جامد با ۴.١- درصد و روغن مایع با ۰.۴- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
میوه و خشکبار
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به لیموترش با ۴.۵ درصد و هلو با ۴.۳ درصد است. همچنین در این گروه پرتقال با ٢٢.٨- درصد و موز با ١.۴- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
سبزیجات و حبوبات
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گوجه فرنگی با ۳۳.۵ درصد، فلفل دلمه ای با ١۵.٨ درصد و سیب زمینی با ١٢.٠ درصد میباشد. همچنین در این گروه هویج فرنگی با ۲۴.۵- درصد و خیار با ۶.۴- بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به رب گوجه فرنگی با ۱۳.۳ درصد و سس گوجه فرنگی با ۵.۱ درصد است.
توزیع هوشمند برنج، روغن و شکر از هفته جاری
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از هفته جاری شکر، روغن و برنج نیز با قیمتهای تعزیراتی به اقلام توزیع هوشمند درب منازل اضافه خواهند شد. هرچه از سامانه هوشمند بیشتر استفاده کنیم دست واسطهها در این بین کم خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از هفته جاری شکر، روغن و برنج نیز با قیمتهای تعزیراتی به اقلام توزیع هوشمند درب منازل اضافه خواهند شد. هرچه از سامانه هوشمند بیشتر استفاده کنیم دست واسطهها در این بین کم خواهد شد. همچنین برای میوه شب عید هم قصد داریم از توزیع هوشمند استفاده کنیم. بهگزارش شرکت بازرگانی دولتی ایران، سید جواد ساداتینژاد با بیان اینکه تمرکز ما در ماههای اول آغاز به کار دولت تأمین امنیت غذایی و تلاش برای ساماندهی بازار اقلام اصلی از جمله مرغ و تخممرغ بوده است، گفت: در این راستا توانستیم بازار مرغ و تخم مرغ را بهگونهای مدیریت کنیم که از روزهای آینده تا پایان سال شرایط مطلوبی در این بخشها را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: برای تأمین اقلام مورد نیاز شب عید و بعد از آن ماه رمضان برنامهریزیهای لازم انجام شده است و همچنین بسترسازی برای کشت قراردادی، خرید دام مازاد روستاییان و عشایر و سند دار کردن اراضی کشاورزی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
ساداتینژاد افزود: وزارت جهاد کشاورزی در طول ۴۰ سال گذشته هیچ زمان در حوزه بازار مواد غذایی نبوده است. ما در بازرسی هیچ تجربهای نداشتیم. اخیراً، اما با همکاری و همراهی وزارت صمت بحث بازرسی در بازار اقلام غذایی را هم به عهده گرفتیم که البته تا این وظایف به طور کامل در اختیار وزارت جهاد قرار بگیرد مدت زمانی طی خواهد شد. همچنین در این راستا از نیروهای بسیج در بازرسیها کمک گرفتهایم.
*قیمتهای دستوری پایداری تولید را از بین میبرد
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه قیمتهای دستوری عدم پایداری در تولید را به همراه خواهد داشت، گفت: باید کاری کنیم که تولید پایداری داشته باشد. تولید خط قرمز ما است و نباید قطع شود. برای پایداری تولید نمیتوانیم تولیدکننده را مجبور کنیم که محصولش را زیر قیمت تمام شده بفروشد. برای مثال قیمت مرغ برای مصرف کننده ۳۱ هزار تومان تعیین شده است با این قیمت تعیین شده تولید اقتصادی و پایدار است و اگر کمتر از مقدار باشد تولید غیر اقتصادی میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که قیمت مرغ در بازار بیش از ۳۱ هزار تومان است، گفت: در حال حاضر در میادین میوه و تره بار مرغ با قیمت ۳۱ هزار تومان به مصرف کنندگان عرضه میشود که در برخی استانها نیز حتی کمتر از این مقدار است. البته در برخی مغازهها هم قیمت مرغ به ۳۵ هزارتومان هم میرسد، ولی تلاش کردیم که همواره قیمتها کاهشی باشد.
ساداتی نژاد افزود: همچنین توانستیم میزان کسری موجود در بازار را احصا کنیم. ما در تأمین گوشت مرغ و تخم مرغ در مهر و آبان به دلیل کاهش جوجه ریزی کمبود داشتیم. بخشی از نیاز بازار به مرغ را با مرغ منجمد تأمین کردیم. همچنین مهرماه کمترین میزان جوجهریزی انجام شده بود به همین دلیل تخم مرغ نطفه دار وارد کردیم و با بازار رسانی بازار آنها را کنترل کردیم. از طرفی توزیع هوشمند را نیز آغاز کردیم. سازمان تعاون روستایی متولی بازاررسانی هوشمند شده است که مرغ منجمد و تخم مرغ را با قیمت تنظیم بازار تحت پلتفرم مشخصی به صورت اینترنتی به دست مردم درب منازل میرساند. براین اساس روزانه ۳۰۰ تن اقلام مذکور در شهر تهران به این شیوه توزیع میشود. این طرح از روزهای گذشته در کرج و اصفهان آغاز شده و در شیراز و مشهد هم به زودی آغاز به کار خواهد کرد.
*توزیع هوشمند شکر، روغن و برنج
وی افزود: از هفته آینده شکر، روغن و برنج نیز با قیمتهای تعزیراتی به اقلام توزیع هوشمند درب منازل اضافه خواهند شد. هرچه از سامانه هوشمند بیشتر استفاده کنیم دست واسطهها در این بین کم خواهد شد. همچنین برای میوه شب عید هم قصد داریم از توزیع هوشمند استفاده کنیم.
اقایان مسول بخدا خسته شدیم این قدر اذیت مردم نکنید اگر خدارا قبول دارید اخه پدر ومادر من و ملیونه هم وطن من نه مبایل دارند نه انترنت می دانند چه است شاید ۵۰ درصد دست رسی به امترنت نداشته باشن یا نتوانند باید چکار کنند مردم را بازیچه قرار ندهید
بعضی مغازه ها از قیمت دولتی که العان قیمت زدن ارزدنتر میده یعنی چه