در روزهای اخیر بی بی سی اعلام کرد که به شواهد و گزارشهایی دست یافته است که نشان میدهد زنان در اردوگاههای محل نگهداری مسلمانان اویغور در چین به طور سیستماتیک مورد تجاوز، آزار جنسی و شکنجه قرار میگیرند.
به گزارش عصر ایران، حدود یک میلیون نفر از مسلمانان اویغور و دیگر اقلیتهای دینی در استان غربی "سین کیانگ" چین به اردوگاهایی انتقال یافتهاند که چین آنها را مراکز کارآموزی و سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری آن را "مراکز کار اجباری" میخوانند.
بی بی سی در این باره نوشت: زنانی که برای چندین ماه در این اردوگاهها در بازداشت بودهاند، میگویند با شوکر و باتوم (باطوم) برقی مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار میگرفتند.
بازداشت شدگان سابق اردوگاههای سینکیانگ میگویند که گروهی 100 نفره از آنها مجبور به تماشای تجاوز گروهیِ محافظان نقابدار به یک زن شدهاند.
آنها ادعا میکنند که در این کمپهای کار اجباری تجاوز سیستماتیک صورت گرفته است.
آمریکا پس از انتشار گزارش تجاوز و شکنجه سیستماتیک زنان اویغور در اردوگاههای استان سینکیانگ چین، خواستار پیگیری "عواقب جدی" برای عاملان آن شد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد از این "قساوت" در اردوگاههای چین "عمیقا آشفته" شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت: ما از شهادت دست اول در مورد تجاوز جنسی سیستماتیک و تجاوز جنسی علیه زنان در اردوگاههای اجباری اوغورها و دیگر مسلمانان بسیار ناراحتیم.
او گفت: این قساوتها وجدان را آزار میدهند و عاملان آن باید با عواقب جدی مواجه شوند.
وزارت خارجه چین این گزارش را به شدت تکذیب کرده است.
بی بی سی می گوید این شواهد پس از مصاحبه با بازداشتشدگان سابق اردوگاههای استان سینکیانگ به دست آمده است.
چین مرتبا ادعا کرده این مراکز برای آموزش حرفه، فرهنگ و زبان اصلی چینی و مبارزه با افراط گرایی ایجاد شده است.
نام سابق استان سینکیانگ "ترکستان شرقی" و سیستم حاکمیت آن تقریبا خودمختار است. اکثر ساکنان آن اویغور و مسلمان هستند. نهادهای حقوق بشری این کمپها را مراکز کار اجباری میدانند و در سالهای گذشته به شکلهای مختلف اعلام کردهاند که که ساکنان مسلمان و اویغور در آن مراکز تحت نظر هستند و شکنجه میشوند.
زنان اویغور در انتظار ورود اتوبوس به ایستگاه در استان سینکیانگ چین/ عکس: رویترز
"ماریس پین" وزیر امور خارجه استرالیا نیز در این باره اظهار نظر کرد و افزود که باید اجازه دسترسی فوری "سازمان ملل" به این منطقه داده شود.
او گفت: ما برای شفافیت اهمیت زیادی قائل هستیم و اصرار داریم که چین در اولین فرصت به ناظران بینالمللی به ویژه "میشل باشله" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اجازه دسترسی سریع، بدون محدودیت و معنیدار به سینکیانگ را بدهد.
گروههای مدافع حقوق بشر میگویند دولت چین به تدریج آزادیهای مذهبی و سایر آزادی های اویغورها را سلب کرده و در نهایت با یک سیستم گسترده ظالمانه مانند بازداشت، شستوشوی مغزی و حتی عقیمسازی اجباری با آنها برخورد میکند.
چین مرتبا این ادعاها را رد میکند و اردوگاههای چین را "مراکز بازآموزی و آموزش کار حرفهای" میداند.
در روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه چین بی بی سی را به تهیه "گزارش دروغ" متهم کرد و آن را "بدون مبنای واقعی" خواند.
دیدگاه تان را بنویسید