به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در شرایطی که هنوز قطعیت برگزاری رقابتهای المپیک توکیو مشخص نیست و رویداد بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو هم در هالهای از ابهام قرار دارد، رقابت بر سر کسب میزبانی تورنمنت بازیهای آسیایی ۲۰۳۰ شدت گرفته و در این بین دو کشور شانس بالایی برای اختصاص دادن این افتخار به جامعه ورزش خود دارند.
دو کشور قطر و عربستان سعودى درخواست خود برای میزبانی بازیهای آسیایی ۲۰۳۰ را به شورای المپیک آسیا ارائه کردهاند و براین اساس رقابت نزدیکى براى دریافت امتیاز میزبانى خواهند داشت.
پس از میزبانی بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ در دوحه قطر، زیرساختهای قدرتمند و ایجاد شرایط لازم در میان کشورهای شرق آسیا باعث شد تا برای شش دوره متوالی میزبانی بزرگترین رویداد ورزشی قاره کهن در اختیار کشورهای شرق آسیا قرار گیرد. چین، کرهجنوبی، اندونزی، چین و ژاپن کشورهایی بودند که به ترتیب از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۶ میزبانی بازیهای آسیایی را به نام خود ثبت کردهاند و قطع به یقین میزبان این رویداد در سال ۲۰۳۰ به یک کشور در خاورمیانه خواهد رسید.
قطر بهدلیل میزبانی از رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲، مسابقات لیگ قهرمانان آسیای متمرکز ۲۰۲۰ و احتمالاً ۲۰۲۱ و همچنین وجود زیرساختهای مناسب در هزینهکرد برای ورزش اصلاً از شانس کمی برای تصاحب عنوان میزبانی بازیهای آسیایی ۲۰۳۰ برخوردار نیست اما در این بین منازعات سیاسی میان شیوخ قطری و سعودیها باعث شده تا این رقابت جنبه حساستری به خود بگیرد. قطر و عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷ میلادی در یک ناآرامی سیاسی منطقهای با یکدیگر بهسر میبرند و اکنون با پیشنهاد میزبانی بازیهای آسیایی درصدد ترمیم وجهه سیاسی خود از طریق ورزش هستند.
گمانهزنیها درباره تصمیم شورای المپیک آسیا برای سپردن میزبانی به یکی از این دو کشور شدت یافته و برخی معتقدند قطر در سال ۲۰۰۶ میزبان بازىهاى آسیایى بوده و عربستان از این نظر شانس بیشترى براى میزبانى در بازىهاى ۲۰۳۰ خواهد داشت؛ هرچند کمیته المپیک قطر مدعى است با امکانات بىسابقه مىتواند بهترین دوره تاریخ بازىهاى آسیایى را برگزار کند.
این رقابت در شرایطیست که ایران، عربستان و قطر برای کسب میزبانی رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ هم نامزد شدهاند و این موضوع هم میتواند روی تصمیم AFC و OCA تاثیرگذار باشد.
بهرحال شاید تصمیمگیری برای شورای المپیک آسیا آنچنان سخت نباشد اما نظر نهایی OCA تاثیر بهسزایی در آینده ورزش کشور ما طی مسابقات سال ۲۰۳۰ خواهد داشت. ایران مدتهاست از نظر سیاسی، اجتماعی و ورزشی با کشور عربستان سعودی وارد مناقشه و اختلافنظر شده و همین امر لطمات سختی به پیکره ورزش ایران وارد ساخته که تصمیم شورای المپیک آسیا هرآن میتواند این ضربات را بیشتر کند.
تیمهای باشگاهی فوتبال ایران که در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا شرکت میکنند، در برابر تیمهای سعودی نمیتوانند از امتیاز میزبانی خود بهرهمند شوند که این موضوع باعث شده تا استقلال، پرسپولیس، سپاهان و شهرخودرو طی سالهای اخیر در مضیقه قرار بگیرند. باشگاههای سعودی مایل به میزبانی از ایرانیان و حضور در کشور ما برای برگزاری مسابقات نیستند و با نفوذ در AFC توانستهاند کارت برنده را در دست خود حفظ کنند.
کمیته ملی المپیک ایران برای جلوگیری از تکرار نفوذ عربستانیها در یک نهاد ورزشی آسیایی و پیشگیری از آسیب دیدن ورزش ایران در بازیهای آسیایی، اقدام به حمایت از کشور قطر کرده تا با مذاکره و جلب نظر دیگر کشورها بتواند رأی OCA را به انتخاب قطریها ترغیب کند. این مسئله در شرایطیست که اگر شورای المپیک آسیا عنوان میزبانی را به کشور سعودینشین اهدا کند، قطعا حضور ورزشکاران ایران در عربستان با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.
شنیده میشود ریاست کمیته ملی المپیک کشورمان به همراه معاونین این نهاد قصد دارند تا در هفته آتی نشستی با مسئولین ورزش و المپیک کشور قطر را در تهران برگزار کنند تا ضمن اعلام حمایت رسمی ایران از قطر در مسیر کسب عنوان میزبانی بازیهای آسیایی ۲۰۳۰، برنامهریزی و هدفگذاری مشترک خود را برای کسب آرا و جلب نظر OCA را تدوین کنند.
سیدرضا صالحیامیری با این اقدام قصد دارد تا ضمن بهبود روابط ورزشی ایران با قطر، از مشکلات احتمالی برگزاری بازیهای آسیایی در کشور عربستان سعودی هم جلوگیری کند تا ورزشکاران کشورمان با خیال راحت از عدم وقوع مشکلات غیرمنتظره، به آمادهسازی برای این تورنمنت مهم مشغول شوند.
بر اساس اعلام OCA، میزبان در مجمع عمومی شورای المپیک آسیا در مسقط که ۱۶ دسامبر (۲۶ آذر) برگزار میشود، انتخاب خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید