ارسال به دیگران پرینت

بحران جهانی غذا قریب‌الوقوع است

فائو در گزارش جدید خود اعلام کرد که شیوع ویروس کرونا در جهان دسترسی به کارگران و زنجیره‌های تولید را در بخش کشاورزی مختل کرده و می‌تواند امنیت غذایی جهان را تحت‌تاثیر خود قرار دهد.

بحران جهانی غذا قریب‌الوقوع است

 فائو در گزارش جدید خود اعلام کرد که شیوع ویروس کرونا در جهان دسترسی به کارگران و زنجیره‌های تولید را در بخش کشاورزی مختل کرده و می‌تواند امنیت غذایی جهان را تحت‌تاثیر خود قرار دهد.

در این گزارش آمده است، ما با ریسک یک بحران غذایی جهانی قریب‌الوقوع روبه‌رو هستیم، مگر اینکه اقداماتی سریع و موثر برای حمایت از بخش‌های آسیب‌پذیر (کشاورزی) به کار گرفته شود و زنجیره تامین غذا در جهان زنده نگاه داشته شده و تاثیرات منفی شیوع کرونا در سیستم تامین غذا خنثی شود. فائو اعلام کرد که انتظار می‌رود بیشترین اختلالات در این بخش در ماه‌های آوریل و می رخ دهد. همچنین محدودیت در حمل‌ونقل و رفتارهای اولیه برای پیشگیری از بیماری می‌تواند باعث افت کشاورزی شود و شرکت‌های فرآوری موادغذایی هم که بخش گسترده‌ای از محصولات کشاورزی را تحت پوشش قرار می‌دهند، ممکن است نتوانند محصولات کشاورزی را فرآوری کنند. فائو می‌گوید: درحال‌حاضر ما با چالش‌های لجستیکی مانند عدم توانایی حمل غذا از نقطه‌ای به نقطه دیگر روبه‌رو شده‌ایم و شاهد تاثیر منفی پاندمی بر پرورش احشام، به‌دلیل دشوار بودن دسترسی به غذای دام و کشتارگاه‌ها هستیم. در عین حال گزارش دیگری از فائو نیز حاکی از این است که قیمت جهانی موادغذایی در ماه میلادی گذشته به‌دلیل افت شدید تقاضای ناشی از شیوع ویروس کرونا و ریزش قیمت‌های نفت، بزرگ‌ترین کاهش را از سال ۲۰۱۵ تاکنون داشت. شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، در مارس به ۲/ ۱۷۲ واحد رسید که ۳/ ۴ در مقایسه با فوریه کاهش داشت. عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد فائو اظهار کرد که کاهش قیمت تا حدود زیادی تحت‌تاثیر عوامل شاخص قیمت شکر فائو بزرگ‌ترین کاهش را داشت و در مارس ۱/ ۱۹ درصد نسبت به فوریه کاهش پیدا کرد. کاهش قیمت شکر در نتیجه کاهش مصرف به‌دلیل وضع قرنطینه در بسیاری از کشورها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و تقاضای کمتر تولیدکنندگان اتانول به‌دلیل افت شدید قیمت‌های نفت روی داد. شاخص قیمت روغن‌های خوراکی فائو به‌دلیل افت قیمت‌های روغن پالم در ماه میلادی گذشته ۱۲ درصد افت کرد. افت قیمت روغن پالم ناشی از ابهامات پیرامون تاثیر ویروس کرونا و کاهش قیمت‌های نفت بود. پیتر تونس، تحلیلگر فائو در این باره گفت: کاهش قیمت‌های نفت که ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد سقوط کردند، تاثیر چشمگیری روی سوخت‌های زیستی داشته که منبع مهم تقاضا در بازارها برای شکر و روغن‌های خوراکی هستند. شاخص قیمت لبنیات فائو ماه میلادی گذشته به‌دلیل کاهش فروش و کندی تقاضای جهانی برای واردات، سه درصد نزول کرد و شاخص گوشت هم ۶/ ۰ درصد افت داشت. شاخص قیمت غلات ۹/ ۱ درصد کاهش پیدا کرد اما قیمت برنج به‌دلیل انبارسازی که ناشی از نگرانی‌ها نسبت به همه‌گیری جهانی ویروس کرونا و گزارش‌ها درباره احتمال ممنوعیت صادرات از سوی ویتنام بود، روند نزولی را نادیده گرفت و برای سومین ماه متوالی افزایش پیدا کرد. درحالی‌که فائو پیش‌بینی بالاتری از میزان تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۹ ارائه کرد اما برآوردش از تولید گندم برای سال ۲۰۲۰ را تغییر نداد و همچنان انتظار دارد تولید گندم به ۷۶۳ میلیون تن بالغ شود و نزدیک به سطح تولید سال گذشته باشد.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه