شیوههای جایگزین
دیجیتالی شدن در سالهای اخیر، نشاندهنده آن است که آینده کتاب و کتابخوانی خواه تفننی باشد یا بر حسب ضرورت و دائمی، شکلهای پیچیده و متنوعی خواهد یافت و اصل کتاب در هر قالبی که منتشر شود، ماندگار خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران به نقل از بیزینس وایر، موسسههای گوناگونی در جهان هستند که گزارشهای دورهای و معمولا سالانه از وضعیت نشر الکترونیک ارائه میکنند؛ چون این اطلاعات ارزش بسیاری دارد و در فضای رقابتی این صنعت راهنمای خوبی برای تصمیمگیری و برنامهریزی است.
یکی از این موسسات، شرکت تکناویو یک مرکز تبلیغاتی و تحقیقاتی در زمینه بازار کتابهای الکترونیک کشور انگلیس است که دفتر مرکزی این شرکت در شهر لندن واقع شده است. براساس اطلاعات و آمارهای منتشرشده توسط موسسه تحقیقاتی تکناویو (Technavio) ارزش بازارهای نشر الکترونیک تا سال ۲۰۲۴ به رقمی در حدود ۶۵ میلیارد دلار خواهد رسید که به گفته محققان این موسسه، بیشترین علت این قضیه شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر سبک زندگی مردم است.
مسوولان این شرکت تحقیقاتی اعتقاد دارند سایه ترس از ویروس کرونا همچنان تا سالهای آینده روی زندگی مردم وجود خواهد داشت و اعتقاد بر این است که همچنان مردم ترجیح خواهند داد که از کتابهای الکترونیک استفاده کنند.
طبق تحلیل این شرکت این روند باعث شده است که دولتهای کشورهای پیشرفته و صنعتی مثل بریتانیا، استرالیا و آمریکا از هماکنون به فکر گسترش تلویزیونهای کابلی دیجیتالی برای ارائه خدمات مختلف به کاربران خود هستند.
بهطور کلی آنطور که از اطلاعات و آمارهای موسسه تکناویو برمیآید در سالهای آینده اکثر خدمات سنتی جای خود را به کابلها و شبکههای دیجیتالی خواهند داد و در این میان صنعت نشر و چاپ کتاب نیز بهطور حتم دچار تغییراتی خواهد شد.
به اعتقاد این شرکت، نشر الکترونیک و گرایش به سمت کتابهای الکترونیک همچنان روند صعودی خود را در دهه آینده میلادی ادامه خواهد داد.
تحقیقات شرکت انگلیسی همچنان نشان میدهد در دوره بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ میلادی روند صعودی نشر الکترونیک و تولید محصولات الکترونیک از جمله کتابهای الکترونیک و صوتی ادامه داشته باشد و ممکن است از مبلغ اعلامشده هم بالاتر برود.
دولت انگلیس نیز در همین راستا به تازگی برای کاهش هزینههای تولید کتابهای الکترونیک، مالیات ارزش افزوده (VAT) کتابها را از ۲۰درصد به صفر رساند. دولت گفته درصدد است با برداشتن مالیات از کتابهای الکترونیک رونق بیشتری به بازار کتاب بدهد.
دیدگاه تان را بنویسید