کمتر از یک ماه بعد از اینکه قیمت برخی انواع نفت در آمریکا به زیر صفر رسید، قیمتهای جهانی نفت بار دیگر بالا رفت. این افزایش حداقل دو دلیل اقتصادی داشته است.
قیمتهای نفت پس از تجربه یک سقوط تاریخی، بار دیگر در حال افزایش است. روز دوشنبه، قیمتهای جهانی نفت برای نخستین بار در بیش از یک ماه، به بالاتر از ۳۰ دلار رسید. نفت خام متوسط غرب تگزاس با افزایش ۱۳ درصدی، برای اولین بار پس از هشتم آوریل به ۳۳ دلار رسید. هر بشکه نفت خام برنت نیز با صعود ۱۰ درصدی به ۳۵ دلار رسید.
این افزایش، اگر چه ناچیز بود، اما جان تازهای به بازارهای بحرانزده نفت داد. ماه گذشته، در میانه بحران کرونا، قیمتهای برخی انواع نفت آمریکا در اتفاقی تاریخی که بازتاب زیادی داشت، به زیر صفر رسید.
کارشناسان حوزه نفت معتقدند که افزایش قیمتهای نفت در روز دوشنبه، اتفاق مهمی برای نفت خام متوسط غرب تگزاس و نفت برنت بود. چرا که قیمتهای این دو نوع نفت در یک ماه گذشته تحت فشار شدیدی بودند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که قویا دنبال بالا بردن قیمتهای نفت است، به سرعت از افزایش قیمتها استقبال کرد و در توئیتی نوشت: «نفت (انرژی) بازگشت.»
دو دلیل افزایش قیمتها
اگر چه انتشار گزارشهایی درباره احتمال کشف واکسن کرونا به افزایش قیمتهای نفت کمک کرد. اما کارشناسان حوزه انرژی عموما دو دلیل برای افزایش قیمتهای نفت نام میبرند. دلیل اول، رفع تدریجی محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با بیماری کرونا و دلیل دوم، کاهش تولید نفت کشورها است.
اکثر کشورهای جهان برای مقابله با بیماری کرونا (کووید-۱۹) محدودیتهای گستردهای اعمال کردند. فعالیتهای اقتصادی عملا متوقف یا محدود شد. در نتیجه کاهش فعالیتهای اقتصادی، تقاضای جهانی برای نفت نیز به شکل قابل توجهی پایین آمد. بدین ترتیب، توازن عرضه و تقاضا مختل شد.
دیدگاه تان را بنویسید