دکتر محمدرضا آی با اشاره به خدمات آزمایشگاه پیشبالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران به محققان فعال در زمینه طراحی و واکسن مرتبط با ویروس کرونا، اظهار کرد: تجهیزات تصویربرداری موجود در این آزمایشگاه مانند سی تی، اسپکت، پت و سیستمهای اپتیکی را در اختیار این محققان قرار خواهیم داد تا از این تجهیزات برای تصویربرداری از ریه و یا بررسی اثرات داروهایی که طراحی شده است، بهرهمند شوند.
وی تاکید کرد: اگر تحقیقاتی مستقیما در خصوص ویروس کرونا باشد، در اولویت بهره مندی از این آزمایشگاه قرار خواهند داشت.
آی، با بیان اینکه محققان برای بهره برداری از تجهیزات این آزمایشگاه باید در صف انتظار بایستند تا نوبت آنها برسد، خاطر نشان کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور، بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته محققانی که تحقیقات آنها در ارتباط با کرونا باشد، در اولویت استفاده از تجهیزات آزمایشگاه جامع پیش بالینی قرار میگیرند.
رییس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز انجام آزمایشهای مرتبط با تولید داروهای درمانی و تشخیصی را از خدمات این آزمایشگاه نام برد و یادآور شد: ما با رعایت پروتکلهای بهداشتی اقدام به پذیرش پروژههای تحقیقاتی محققان میکنیم.
وی اضافه کرد: کلیه تحقیقات حوزه تولید واکسن در مرحلهای نیاز به تصویربرداری دارند که کلیه تجهیزات تصویربرداری مرتبط با آن در این آزمایشگاه وجود دارد و محققان میتوانند از خدمات ما استفاده کنند.
به گزارش ایسنا آزمایشگاه تحقیقاتی "پیشبالینی" در دانشگاه علوم پزشکی تهران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جهموری در راستای پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در حوزه ایجاد زیر ساخت تصویربرداری از حیوانات کوچک و تحقیقات پیش بالینی راه اندازی شد و در این آزمایشگاه محققان آزمایشهای مربوط به تحقیقات پیشبالینی شامل روشهای درمانی نوین و یا داروهای جدید را مورد بررسی قرار میدهند.
در روشهای درمانی و یا داروهای تولید شده امکان آزمایش بر روی نمونههای انسانی وجود ندارد، از این رو محققان این آزمایشات را بر روی نمونههای آزمایشگاهی که عمدتاً موش است، انجام میدهند. به عنوان نمونه، محققان برای ردیابی رادیو داروها که بر روی موشها آزمایش میشوند، از تجهیزات تصویربرداری انسانی استفاده میکردند، در حالی که جثه موش ۲ تا ۳ هزار برابر کوچکتر از انسان است؛ از این رو استفاده از تجهیزات انسانی برای چنین تحقیقاتی از دقت بالایی برخوردار نیست.
از این رو با راه اندازی آزمایشگاه پیش بالینی و تجهیز آن با سیستمهای آزمایشگاهی ساخت داخل، امکان ارائه خدمات آزمایشگاهی در این زمینه در کشور فراهم شد.
تصویربرداری دستگاه اسپکت در نمونههای انسانی ۱۵ میلیمتر و در نمونههای موش ۱.۵ میلیمتر و دقت دستگاه سیتیاسکن انسانی نیم میلیمتر و در نمونههای موش یک دهم میلیمتر است.
تصویربرداری از موش برای ردیابی دارو
به گفته آی، رییس این آزمایشگاه دستگاههای این آزمایشگاه شامل مواردی چون تصویربرداری نوری دو بعدی، تصویربرداری نوری سه بعدی، تصویربرداری سی تی اسکن، گاما کمرا، دستگاه اسپکت و دستگاه تست میشود.
رییس آزمایشگاه پیش بالینی، آزمایشگاههای "ارسال، ذخیرهسازی و پردازش تصاویر"، "کشت بافت"، "مولکولی"، "بافت"، " شیمی" و "رادیو شیمی" را از بخشهای این آزمایشگاه دانست و خاطرنشان کرد: بررسی مراکز ویژه پیشبالینی در دنیا نشان داد که آزمایشگاه پیشبالینی کشور بر اساس تعداد مدالیتههای تصویربرداری موجود در مرکز و همچنین آزمایشگاههای جانبی در دنیا در جایگاه نهم قرار دارد.
دیدگاه تان را بنویسید