ابوالفضل خدائی: پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه، دولت ترامپ و تیمش هنوز نتایج حاصل شده را قبول ندارند و ادعا می کنند تقلب گسترده ای در جریان بوده است. ترامپ می گوید به ناظران برای بازرسی دسترسی داده نشده است.
مهمترین سوالی که هم اکنون در اذهان عمومی نقش بسته این است که آیا رئیس جمهوری ایالات متحده بزودی و در روندی آسان راضی میشود که قدرت را ترک کند؟ ترامپ سهشنبه اعلام کرد که تیم کارزار انتخاباتی او هفته آینده پاسخشان را در ارتباط با «تقلب گسترده و اشتباهات فاحش» در جریان انتخابات در روز سوم نوامبر، دریافت خواهند کرد و بر این اساس نامزد جمهوریخواهان گفت که «نشانه های پیروزی بسیار نزدیک است.»
وی که ماهها تلاش کرده تا نتایج انتخابات را با «اتهامات اثبات نشده تقلب» تضعیف کند، شنبه گذشته متعهد شد که با یک استراتژی قانونی پیش خواهد رفت و امیدوار است نتایج انتخابات در برخی از ایالتها را لغو کند. ترامپ همچنین وعده پیگیری و بررسی تقلب در دیوان عالی آمریکا را نیز مطرح کرد. جایی که رئیس تازه آن یعنی ایمی برت به تازگی منصوب شده و به جمهوری خواهان نزدیک است.
اتفاقی که شاید انتخابات سال ۲۰۰۰ و رقابت بین الگور و بوش را تداعی کند؛ اما ال گور، کاندیدای اسبق ریاست جمهوری آمریکا گفته است که انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی بین ترامپ و بایدن با انتخابات ۲۰۰۰بین خودش و جورج بوش پسر کاملا متفاوت است.وی تصریح کرد:مهمترین اولویتی که من ۲۰ سال پیش از آن دفاع کردم و الان جو بایدن و دیگران از آن دفاع میکنند این است که تمامی آرای قانونی شمرده شود و از تمایل و خواسته مردم آمریکا پیروی شود.
اما در آن سو ترامپ در تازه ترین توئیت خود نیز نوشت که پیشرفت های خوبی حاصل شده است و گفت که گوش بزنگ باشید. "ما برنده ایم" جمله ای که وی با قاطعیت از آن صحبت کرد. ترامپ در حالی این ادعاها را مطرح می کند که حرفهایش در بین هم حزبی های خود خریدار ندارد. تنها میچ مک کانل، لیندزی گراهام و تد کروز و بعضا مایک پنس از صحبت های او دفاع می کنند. موضع گیری مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در خور توجه بود که اظهار داشت جهان باید اطمینان داشته باشد که انتقال قدرت پس از انتخابات در ایالات متحده روان خواهد بود و به دولت دوم ترامپ صورت خواهد گرفت.
در پی این اظهارات جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا گفت: اظهارات وزیر امور خارجه این کشور را درباره انتقال مجدد قدرت به دونالد ترامپ هذیان گویی است. بولتون افزود، پمپئو دیگر اعتبار بین المللی خود را از دست داده است زیرا معتقدم حتی در داخل دولت آمریکا هم افراد بسیار کمی به این موضوع اعتقاد دارند، نمیدانم چرا پمپئو این اظهارات را بیان کرده و چرا در کنفرانس خبری شرکت کرده است، شاید این اقدام را انجام داده تا مانند دیگر مسئولان دولتی از دولت ترامپ اخراج نشود.
به گفته میت رامنی سناتور جمهوری خواه نباید انتظار داشت که ترامپ به این آسانی ها از قدرت کنار رود. این در حالی است که نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که ۷۰ درصد جمهوری خواهان اعتقاد دارند که انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا آزاد و عادلانه نبوده است. بر اساس نظرسنجی مشترک جدید پولیتیکو و مورنینگ کانسالت، پس از آن که رسانهها روز شنبه نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به نفع "جو بایدن"، نامزد دموکرات، اعلام کردند، اعتماد جمهوری خواهان به سیستم انتخاباتی کشور کاهش و اعتماد دموکراتها افزایش یافت.
پس از اعلام این خبر، ۷۰ درصد از جمهوری خواهان میگویند باور ندارند که انتخابات ۲۰۲۰ آزاد و عادلانه بوده است، و با توجه به آن که قبل از این انتخابات ۳۵ درصد از جمهوری خواهان چنین نظری داشتند، افزایش شدیدی را نشان میدهد.در همین حال، اعتماد به سیستم انتخاباتی کشور در میان دموکراتها افزایش یافته است. اکنون ۹۰ درصد از دموکراتها میگویند انتخابات آزاد و عادلانه بود. این در حالی است که قبل از انتخابات ۵۲ درصد از آنها چنین نظری داشتند.
برنامه ترامپ کودتاست؟/ چه کسی او را راضی خواهد کرد؟
«نیکول کارلیس» طی مطلبی برای نشریه سالن می نویسد: "برای اولین بار در تاریخ آمریکا، یک رئیسجمهوری مشغول به کار از اذعان به شکست خودداری میکند، آن هم در وضعیتی که به شکلی آشکار و بی چون و چرا در یک انتخابات ریاست جمهوری باخته است. همین عاملی شده تا ناظران، شهروندان و کارشناسان نگران شوند که شاید ترامپ به نوعی برای به راه انداختن کودتا آماده میشود، یا شاید دوباره از هوادارانش بخواهد تا برای حفظ حاکمیتش دست به خشونت بزنند."
گرچه چنین اتفاقاتی قابل توجه و هشداردهنده به شمار میروند اما قطعا در حوزه جهانی بیسابقه نیستند؛ ایالات متحده اغلب در فرایند دموکراتیک سایر کشورها دخالت میکند و اغلب آن را به منظور تحریک کودتا یا تحریک شهروندان به بدبینی به حزب حاکم تضعیف میکند، همانطور که منافع آمریکا سال گذشته در بولیوی ایجاب کرد.
احتمال اینکه او به شکست اذعان نکند، یک پیشگویی بود که اکنون درست از آب درآمده است. اگر بایدن آرای الکترال کافی در انتخابات به دست آورد اما ترامپ قدرت را واگذار نکند، ما هیچ فرایندی برای پایان دادن به این جنجال انتخاباتی نداریم. وقایع بیپایانی در هر انتخابات برای بهرهبرداری وکلا وجود دارد. در حالی که وقوع یک کودتا قریبالوقوع نیست، برخی نگرانند که دروغهای انتخاباتی بیاساس ترامپ اعتماد به دموکراسی را نابود کند. برخی از کارشناسان سیاسی استدلال میکنند که به جای یک کودتا، ما باید بیشتر نگران ادعاهای بیاساس ترامپ باشیم که اعتقاد به دموکراسی را نابود میکند.
برخی از کارشناسان سیاسی هم معتقدند که ترامپ به دلایل سیاسی تلاش میکند تا همچنان پایگاه خودش را درگیر نگه دارد. با این حال، ادعا درباره تقلب انتخابات همچنان دموکراسی را تضعیف میکند. وندی شیلر، رئیس دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه براون میگوید، ظاهر آنچه ترامپ انجام میدهد بیشتر به نفع جمهوریخواهان است.
به گزارش پایگاه هیل، منابع نزدیک به دولت ترامپ بر این باورند که در نهایت این وضعیت به دست یک مشاور نزدیک ترامپ یعنی ایوانکا، جارد کوشنر، ملانیا یا مارک میدوز حل میشود که باید با ترامپ حرف بزنند و او را متقاعد کنند تا نتایج را بپذیرد.در ضمن، باید به این مساله هم اشاره کرد که روند رسمی انتقال متوقف شده است.
چندین آژانس فدرال گفتهاند، تا زمانیکه اداره سرویسهای عمومی، بایدن را به عنوان رئیس جمهوری منتخب به رسمیت نشناسد، آنها در بخشی از روند انتقال با مقامهای او همکاری نمیکنند.تا روز سه شنبه، دولت ترامپ هنوز دستورالعملهای مربوطه که باید به بایدن داده شود و دسترسی تیم او را به منابع مالی فدرال و فضای فیزیکی برای روند انتقال فراهم کند، امضا نکرده بود.
کاخ سفید: برای اثبات تقلب، ۲۳۴ صفحه مدرک داریم
سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه با فاکس نیوز، سندی ۲۳۴ صفحهای را در دستش تکان داد و گفت: این هم مدرک موثق از تقلب انتخاباتی دموکراتها! «کیلی مک انانی» سخنگوی کاخ سفید، تنها یک روز بعد از آنکه سخنرانیاش در باب تقلب انتخاباتی، از سوی فاکس نیوز قطع شد؛ در مصاحبه با «شان هنینی» مجری معروف این شبکه، در حالیکه سندی مکتوب در دست داشت؛ مدعی شد: همچنان هیاهوی «شواهد کجاست» را می شنویم. اینجاست، ۲۳۴ صفحه از شهادتهایی که افراد برای آن قسم خورده اند.وی ادامه داد: اینها افراد واقعی و اتهامات واقعی هستند که به شکل رسمی امضا شدهاند و این اتهامات را در بین مسائل دیگر مطرح می کنند.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا نیز پیشتر در توئیتی مدعی شده بود که امشب فساد انتخاباتی در برنامه شان هنینی افشا خواهد شد. هنوز مشخص نیست دفترچه اتهامات انتخاباتی که کارزار ترامپ از آن حرف میزند؛ شامل چه مواردی است.
بایدن: دولت جدید در کاخ سفید مستقر خواهد شد
علی رغم خبرهای منتشر شده در خصوص دستور ترامپ برای عدم همکاری برای انتقال قدرت جو بایدن نامزد پیروز دموکرات ها در انتخابات طی اظهاراتی گفت: ما در آغاز انتقال قدرت قرار داریم و ما به خوبی در این مسیر قرار داریم و اگر دولت مستقر پیروزی ما را نمیپذیرد، این مسئله، مولفهای را که میتوانیم انجام دهیم، تغییر نمیدهد. بایدن افزود، ما قصد داریم به شیوه مرسوم دولت جدید را در کاخ سفید مستقر کنیم و جایگاههای کابینه را بگیریم و هیچ چیز نمیتواند این را متوقف کند بنابراین، من مطمئنم اگر آنها به پیروزی ما اذعان نکنند، چندان پیامدی بر برنامه ریزی ما برای الان تا بیستم ژانویه نخواهد داشت.
اکثریت مردم آمریکا بایدن را پیروز انتخابات میدانند
نتایج نظرسنجی خبرگزاری رویترز و موسسه آی پی سوس نشان میدهد ، حدود ۸۰ درصد آمریکاییها از جمله بیش از نیمی از جمهوریخواهان، "جو بایدن" را رئیس جمهور منتخب این کشور و پیروز انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر - ۱۳ آبان ماه- میدانند.نتایج این نظرسنجی جدید که از عصر روز شنبه تا روز سه شنبه صورت گرفت، نشان میدهد ۷۹ درصد بزرگسالان آمریکایی؛ جو بایدن را پیروز انتخابات ریاست جمهوری میدانند.بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۱۳ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی نیز گفتند که نتیجه این انتخابات هنوز قطعی نیست، سه درصد هم دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی را پیروز این انتخابات دانستند و پنج درصد نیز گفتند که نمیدانند پیروز این انتخابات چه کسی است.این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که حدود ۶۰ درصد جمهوریخواهان و تقریبا همه دموکراتها میگویند که جو بایدن پیروز این انتخابات است.
مشارکت بالای مردم بلای جان جمهوری خواهان؛ کابوسی که محقق شد
تا هفته ها و ماه ها قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، جمهوری خواهان از مشارکت بالای مردم وحشت داشتند؛ موضوعی که خود ترامپ نیز به آن اعتراف کرد و گفت در این صورت شانسی برای پیروزی حزب جمهوری خواه وجود ندارد. در همین حال مساله کارشکنی و سخت گیری های این حزب نیز در انتخابات به گوش رسید. اگر به تاریخ انتخابات آمریکا هم مراجعه کنیم میبینیم که دموکرات تعداد دفعات بیشتری در انتخابات ملی آمریکا برنده شده اند. آمریکاییها بیشتر تمایل دارند دموکراتها را برای ریاست جمهوری انتخاب بکنند. در شش مورد از هفت انتخابات گذشته مردم آمریکا نامزد دموکراتها را برای ریاست جمهوری انتخاب کرده اند. بر اساس یک تحقیق که توسط یک وبسایت بی طرف انجام شده است در انتخابات امسال بیشترین مشارکت مردمی ثبت شده چیزی که در ۱۲۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.
این تحقیق که توسط مایکل مک دانلد پروفسور دانشگاه فلوریدا انجام شده اطلاعات اولیه آن نشان می دهد که میزان مشارکت واجدین شرایط رأی دادن در انتخابات هفته گذشته ۶۶.۹ درصد بوده است. وقتی نوبت مشارکت مردم در ایالت می رسد ، ماین و مینه سوتا بالاترین میزان مشارکت را با ۷۲.۹ درصد برآورد کردند در حالی که کمترین میزان در اوکلاهما با ۵۵ درصد بود. چارت زیر به خوبی درصد رای دهندگان واجد شرایط را در ایالت های مختلف نشان می دهد:
دیدگاه تان را بنویسید