علی شمخانی در خصوص سوء مدیریت در خصوص تصمیم افزایش قیمت بنزین افزود: در وقایع سال ۹۸ در کنار برخی ناهماهنگیهای اجرایی و سوءمدیریتها، ضعف در نحوه ارتباط با جامعه و اقناع مخاطبان نیز وجود داشت که همین موضوع موجب شکلگیری بحران امنیتی برای کشور شد.
در آبان سال ۹۸ و در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، بسیاری از مردم در سراسر کشور در اعتراض به این تصمیم به خیابانها آمدند. طبق آمارها در این اعتراضات بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شدند.
شمخانی گفت که تصمیم به افزایش قیمت بنزین «با توجه به اینکه یکبار در گذشته هم اتخاذ شده بود، میتوانست بهتر گرفته شود و موجب شکلگیری هزینههای سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی برای کشور نشود.»
او وقایع ابان ۹۸ را «خسارتهای قابل پیشگیری» دانست و گفت «انتقادات جدی به نحوه اعلام، اجرا و مدیریت کاهش هزینههای اجرای طرح وجود دارد.»
علی شمخانی در بخش دیگری از صحبتهایش در پاسخ به این پرسش که چرا مشکلاتی از قبیل حاشیهنشینی، کولبری و تأمین آب شرب مناطق مرزی بر مشکلات اقتصادی و معیشتی افزوده شده است، گفت که نظام برنامهریزی در سازمانهای تخصصی ما «مرکزگرا» است و به میزان فاصله گرفتن از مرکز، بهرهمندی از منابع کاهش مییابد و موجب «بحران توزیع» میشود.
او در بخشی دیگر از صحبتهایش با اشاره به اختیارات رئیسجمهور و اینکه تقریباً تمامی رؤسای جمهور خود را فاقد اختیار لازم برای پیگیری مطالبات مردم میدانند اظهار داشت اگر معنی اختیار کافی این است که همه اختیارات ارکان کشور در اختیار رئیسجمهور قرار بگیرد طبیعتاً این اتفاق به دلیل قانونی نبودن هیچ گاه رخ نخواهد داد و البته به صلاح کشور هم نیست.
دیدگاه تان را بنویسید