غریب آبادی در نامهای به مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم ملل متحد ضمن محکوم کردن ترور شهید فخری زاده، اعلام کرد: ایران حق ذاتی دفاع از خود را برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم در پاسخ به این حمله تروریستی و هرگونه اقدامات متخلفانه دیگر، مطابق با منشور ملل و حقوق بینالملل محفوظ میدارد.
کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، با ارسال نامهای به خانم «غدا فتحی والی» مدیرکل دفتر سازمان ملل در وین و مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر ملل متحد، ضمن محکومیت شدید ترور شهید محسن فخری زاده دانشمند برجسته هستهای و دفاعی ایران، خواهان محکومیت این اقدام تروریستی و غیرانسانی از سوی او شد.
در متن این نامه آمده است: این نامه در مورد اقدام تروریستی بزدلانه و ترور فجیع دکتر محسن فخری زاده، یک دانشمند فیزیکدان برجسته جمهوری اسلامی ایران که در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۰ در شهر آبسرد استان تهران رخ داد، است. شهید فخری زاده یک فیزیکدان ممتاز و استاد دانشگاه بود، که ابتکارات علمی متعددی را از جمله در حوزههای پدافند غیرعامل شیمیایی، بیولوژیکی و هستهای برای اهداف حفاظتی اجرا کرده است. یکی از آخرین خدمات شهید فخری زاده، نقش برجسته ایشان در تولید اولین کیت آزمایش بومی کرونا بود که سهم بزرگی در تلاشهای ملی ما در مهار همه گیری کرونا دارد، آن هم در زمانی که ایران تحت تحریمهای غیرانسانی آمریکا قرار دارد که به شدت، مانع دسترسی ما به اقلام بشردوستانه شامل داروها و تجهیزات پزشکی میشود. ایشان، همچنین بر ساخت واکسن کرونا نیز نظارت داشت.
* شواهد اساسی آشکاری، دست داشتن و مسئولیت رژیم اسرائیل در این حمله تروریستی را نشان میدهد
غریب آبادی در این نامه با بیان اینکه شواهد اساسی آشکاری، دست داشتن و مسئولیت رژیم اسرائیل در این حمله تروریستی را نشان میدهد، یادآور شده است: به ویژه اینکه مقامات رژیم اسرائیل بارها از دکتر فخری زاده نام برده بودند و چندین مرتبه نیز برای ترور ایشان برنامه ریزی کرده بودند. این نیز نمونه دیگری از تروریسم است که توسط شنیع ترین رژیم تروریستی با هدف به خطر انداختن صلح و امنیت بینالمللی، تهدید تمامیت سرزمینی، بی ثباتی منطقه، ویرانی حقوق بشر و سد کردن توسعه اقتصادی- اجتماعی ملتهای مستقل برنامه ریزی، سازماندهی و تامین مالی شده است.
نماینده ایران میافزاید: چنین اقدام تروریستی سنگدلانه، مانند هر اقدام دیگر تروریسم بینالمللی، تهدیدی را برای صلح و امنیت بینالمللی شکل میدهد و برخلاف اصول بنیادین و حقوق بینالملل و اصول مصرحه در منشور ملل متحد و همچنین حقوق بنیادین بشر است.
در این نامه آمده است: ترور دکتر محسن فخری زاده، تداوم اقدامات تروریستی است که از یک دهه قبل با ترور چندین دانشمند هستهای ایران در سالهای ۲۰۱۰، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ آغاز شد، که مستلزم توجه مناسب از سوی جامعه بینالمللی و سازمانهای بینالمللی مرتبط میباشد. قابل ذکر است که این رژیم علاوه بر تمامی جنایاتی که در دهههای گذشته مرتکب شده است، نه تنها در اقدامات تروریستی علیه ایرانیان دخیل بوده، بلکه در پشت ترور چندین دانشمند دیگر در کشورهای مختلف نیز قرار دارد.
*کشورهایی که مدعی حمایت از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم هستند، در برابر یک آزمون جدی تاریخی قرار گرفتهاند
وی میافزاید: با در نظر گرفتن عواقب وخیم چنین اقدام وحشتناکی از جمله بر صلح و امنیت بینالمللی و اینکه تروریسم به عنوان یک چالش سخت برای جامعه بینالمللی نیازمند واکنش جمعی است، ما جامعه بینالمللی را فرا میخوانیم تا تعهدات خود را ذیل حقوق بینالملل در مبارزه با تروریسم و محکوم کردن چنین اقدام غیر انسانی، به قوی ترین لحن ممکن، ایفا کنند.
به گزارش فارس، در نامه غریب آبادی آمده است: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اتخاذ یک رهیافت استاندارد دوگانه در قبال کشورها در هنگام مبارزه با تروریسم نه تنها غیرسازنده خواهد بود، بلکه منجر به شکست مبارزه جهانی با تروریسم خواهد شد و سرانجام به فراهم شدن زمینههای بیشتر برای پرورش و توسعه تروریسم منجر میشود. امروز، کشورهایی که مدعی حمایت از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم هستند، در برابر یک آزمون جدی تاریخی قرار گرفتهاند. آنها باید در قبال ملت ایران، که ۱۷ هزار نفر از آنها به دلیل تروریسم جان خود را از دست داده اند، پاسخگو باشند که چرا در برابر چنین اقدامات فجیع تروریستی علیه ایران و مردم آن سکوت اختیار کردهاند.
*دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل بی قید و شرط این اقدام تروریستی را در راستای تلاشها و تدابیر خود برای حذف تروریسم محکوم کند
نماینده ایران در این نامه خطاب به مدیرکل دفتر سازمان ملل در وین و مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر ملل متحد عنوان کرده است: سازمان ملل از طریق قطعنامههای متعدد خود و با اجماع، تمامی اقدامات، روشها و رویههای تروریسم را که در هر کجا و از سوی هرکس مرتکب شوند، به عنوان اقدامات جنایتکارانه و غیرقابل توجیه محکوم کرده است. این قطعنامهها همچنین تأکید کردهاند که اقدامات، روشها، و رویههای تروریسم و نیز تامین مالی، برنامه ریزی و تحریک اقدامات تروریستی در تضاد با اهداف و اصول سازمان ملل متحد است.
در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل، که از جمله مأموریت مهم مبارزه با تروریسم نیز به آن سپرده شده است، بی قید و شرط این اقدام تروریستی را در راستای تلاشها و تدابیر خود برای حذف تروریسم محکوم کند.
وی در پایان خاطرنشان کرده است: جمهوری اسلامی ایران، قویا ترور دکتر فخری زاده را محکوم میکند و یک بار دیگر بر تعهد خود در مبارزه با تروریسم تأکید میکند. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران حق خود، از جمله حق ذاتی دفاع از خود را برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم در پاسخ به این حمله تروریستی و هرگونه اقدامات متخلفانه دیگر، مطابق با منشور ملل متحد و حقوق بینالملل محفوظ میدارد.
دیدگاه تان را بنویسید