وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، واشنگتن از مسکو به دلیل تمایلش برای تحقق پیشرفت در موضوع سلاحهای هستهای ممنون و آماده است شکل نهایی پیمان "استارت جدید" را با روسیه بررسی کند.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: ما از روسیه برای آمادگیاش جهت احراز پیشرفت در خصوص کاهش سلاحهای هستهای تشکر میکنیم.
واشنگتن آماده نشست فوری با روسیه برای تدوین و تعیین تغییرات نهایی روی پیمان مذکور است. ما انتظار داریم روسیه دیپلماتهای خود را آماده ماموریت در این باره کند.
همچنین به گزارش اسپوتنیک، وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع ارشد دولت ایالات متحده آمریکا نوشت: آمریکا و روسیه درباره پایدار ماندن شمار کلاهکهای هستهای هر دو طرف و تمدید پیمان کاهش تسلیحات راهبردی (استارت جدید) برای یک سال به توافق نزدیک میشوند.
وزارت امور خارجه روسیه پیش از این گفته بود که روسیه با ارائه پیشنهاد تمدید یک ساله پیمان استارت جدید آماده است که همراه با آمریکا تعهدات خود را درباره پایدار ماندن شمار کلاهکهای هستهای انجام دهد.
این منبع گفت: "ما بسیار بسیار نزدیک به توافق هستیم. اکنون که روسها توافق کردند شمار کلاهکها را متوقف کنند، نمیدانم چرا ما نمیتوانیم در روزهای آینده مسائل باقی مانده را حل کنیم".
پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد داده بود، پیمان کنونی استارت را بدون هیچ شرطی برای یک سال تمدید کند. وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد، طرف روس پاسخی رسمی از ایالات متحده به یادداشت مورخ ۱۶ اکتبر دریافت نکرده است که پیشنهاد تمدید توافق برای یک سال را داده بود.
این در حالی است که دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه روز دوشنبه گفت، کرملین ترجیح میداد صدای آمادگی آمریکا برای تمدید پیمان استارت ۳ را میشنید زیرا مخالفتش عواقب بدی برای کل جهان خواهد داشت.
پیمان جنگ افزارهای تهاجمی راهبردی یا استارت ۳ بین روسیه و ایالات متحده از پنج فوریه ۲۰۱۱ به اجرا درآمد. این پیمان تصریح کرده است که هر طرف زرادخانههای هستهای خود را کاهش میدهد به طوری که در هفت سال و در آینده شمار کل سلاحها از ۷۰۰ موشک بالستیک قاره پیما، موشکهای بالستیک روی زیردریاییها و بمب افکنهای سنگین و همچنین ۱۵۰۰ کلاهک و ۸۰۰ پرتابگر مستقر و غیر مستقر تجاوز نمیکند.
پیمان START III تنها معاهده محدودیت تسلیحاتی موجود بین روسیه و ایالات متحده است اما در پنجم فوریه ۲۰۲۱ منقضی میشود. اگر تمدید نشود، توافقنامههایی در مورد محدود کردن زرادخانه بزرگترین قدرتهای هستهای در جهان وجود نخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید