این دو شهر گران اروپایی حالا در جهان نیز به سطح هنگکنگ رسیدند تا هر سه در حال حاضر در راس جدول گرانترین شهرهای دنیا قرار بگیرند.
در این رده بندی تهران، پرت و گوانگژو بزرگترین جهش را در جدول تعیین شاخصهای هزینه زندگی در مقایسه با سال گذشته داشتند. با این حال تهران در رتبه ۷۹ این جدول و پرت و گوانگژو به طور مشترک در جایگاه ۶۲ قرار گرفتند.
در این گزارش همچنین تاکید شده که جهش ۲۷ پلهای شاخص هزینه زندگی در پایتخت ایران، جدا از همهگیری بیماری کووید۱۹ همچنین متاثر از تحریمهای اقتصادی سنگین ایالات متحده آمریکا بوده است.
نشریه اکونومیست روز چهارشنبه در گزارش سالانه خود که به رتبه بندی گرانترین شهرهای جهان اختصاص دارد، شهرهای زوریخ و پاریس را با جهشی چهار پلهای همسطح با هنگکنگ در مکان نخست جدول قرار داد.
نکته قابل توجه این است که هنگ کنگ بدون جهش در جایگاه نخست جدول گرانترین شهرهای جهان باقی مانده است.
واحد اطلاعات اقتصادی نشریه اکونومیست برای بررسی آخرین شاخص هزینه زندگی در شهرهای جهان و انجام رتبه بندی سالانه گرانترین شهر، به بررسی و مقایسه بهای ۱۳۸ کالا و خدمات در ۱۳۰ شهر بزرگ جهان طی ماه سپتامبر ۲۰۲۰ پرداخته است.
این تحقیق ضمن اشاره به گرانتر شدن شهرهای اروپای غربی در مقایسه با شهرهای قاره آمریکا، آفریقا و اروپای شرقی که دلیل آن افزایش قیمت ارزهای اروپایی در برابر دلار عنوان شده، به رشد متوسط ۳ دهم درصدی قیمتها در شهرهای جهان پس از همهگیری بیماری کووید۱۹ اشاره کرده است.
پس از زوریخ، پاریس و هنگکنگ که رتبه نخست این رده بندی را در اختیار دارند، شهرهای سنگاپور با ۳ پله نزول، تلآویو با ۲ پله جهش و اوزاکا با چهار پله نزول در مکانهای بعدی قرار گرفتهاند.
سنگاپور و اوزاکای ژاپن که سال گذشته به همراه هنگ کنگ رتبه نخست گرانترین شهرهای جهان را در اختیار داشتند به دلیل مهاجرت کارگران خارجی که منجر به کاهش تقاضا و در نتیجه پایین آمدن قیمتها شد، هر یک به ترتیب ۳ و ۴ پله در جدول ردهبندی پایین آمدند.
ژنو، نیویورک، کپنهاگ و لسآنجلس چهار شهر دیگری هستند که به ترتیب فهرست ۱۰ شهر گران دنیا پس از همهگیری بیماری کووید۱۹ را تکمیل میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید