ارسال به دیگران پرینت

وزیر راه | ایران از معدود کشورهایی است که تا قطب جنوب خط مستقیم دارد

وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران جزو معدود کشورهای منطقه از نظر دسترسی به دریا بوده و خط مستقیم تا قطب جنوب دارد. به همین خاطر داشتن یک ایستگاه اقیانوس‌شناسی در قطب جنوب یک کار پسندیده بود و نباید آن را در جهت رشد و نمو منابع انسانی خودمان یک کار بلندپروازانه قلمداد کرد.


وزیر راه  |  ایران از معدود کشورهایی است که تا قطب جنوب خط مستقیم دارد

وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران جزو معدود کشورهای منطقه از نظر دسترسی به دریا بوده و خط مستقیم تا قطب جنوب دارد.

 هشتمین جلسه شورایعالی اقیانوس‌شناسی با حضور وزیر راه و شهرسازی در محل این وزارتخانه با حضور اعضا برگزار شد.

«محمد اسلامی» در این جلسه با اشاره به تاخیر ۱۰ ساله در برگزاری جلسه این شورا که آن را یک تاخیر تاریخی برشمرد، اظهار داشت: ‌براساس فرمایشات مقام معظم رهبری «همه کشورهایی که به دریا رسیدند، پیشروی کردند ما عقب نشینی داشتیم».

وی ادامه داد: در بحث توسعه دریامحور، نقاط ساحلی در کشورهای بزرگ، قطب‌های مهم و تاثیرگذار در توسعه اقتصادی و اجتماعی به حساب می‌آید. به شکلی که کانون‌های فعالیت، کار و تلاش این کشورها پیرامون مناطق ساحلی شکل گرفته است، به همین دلیل باید این کوتاهی تاریخی با همت اعضای این شورا جبران شده و به یک نقشه راه رسید.

اسلامی گفت: در این خصوص لازم است منابع مورد نیاز کارهای مطالعاتی در این شورا و اقدامات مورد نظر به دولت و سازمان برنامه بودجه گره زده نشده و با حضور چند سازمان توانمند، این امور متوقف نشود.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد:‌ ایران جزو معدود کشورهای منطقه و حتی در مقایسه با کشورهای جهان از نظر دسترسی به دریا بوده و خط مستقیم تا قطب جنوب داریم. به همین خاطر داشتن یک ایستگاه اقیانوس‌شناسی در قطب جنوب یک کار پسندیده بود و نباید آن را در جهت رشد و نمو منابع انسانی خودمان یک کار بلندپروازانه قلمداد کرد.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ دریا و دریانوردی و توسعه ظرفیت‌های بهره‌برداری از دریا در مشاغل گوناگون باید به وجود آید، اظهار داشت: امروز ایران برخلاف گذشته دست بلند در دریاها داشته و به لحاظ ظرفیت دفاعی و امنیتی و همچنین عمق راهبردی، جمهوری اسلامی ایران در دریاها حرکت می‌کند. امروز ناوگان نفتکش و باری ایران و کاری که نیروهای مسلح در دریاها انجام می‌دهند، زمینه را برای جمع‌آوری اطلاعات فراهم کرده‌ و کافی است مشخص شود که چه می‌خواهیم تا به امور دریا و اقیانوس‌شناسی بیش از پیش مسلط شویم.

در این جلسه مقرر شد جلسات شورای‌عالی اقیانوس‌شناسی سالی ۲ بار و هر شش ماه برگزار شود که دومین جلسه آن باید در زمستان سال ۹۹ باشد.

همچنین تشکیل کمیسیون دائمی این شورا با حضور اعضای فعال برای بررسی طرح‌های کمیته های مربوطه و ایجاد یک همگرایی در تدوین و تلفیق کارها، دیگر بند مصوبه در جلسه هشتم شورایعالی اقیانوس‌شناسی بود.

در این جلسه مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و رئیس سازمان هواشناسی به عنوان معاونان وزیر راه و شهرسازی و همچنین نمایندگانی از سازمان محیط زیست، شرکت نفت، شیلات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حضور داشتند.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه