قیمت دلار در بازار آزاد از مرز ۲۳ هزار تومان نیز گذشت تا به روند صعودیاش که حیرت همگان را برانگیخته ادامه دهد.
هفته گذشته که قیمت دلار به سطح ۲۱ هزار تومان رسیده بود، بر اساس شنیدهها در خصوص ورود پالتهای دلار به کشور از محل مبادله با کشور ونزوئلا، احتمال وقوع شوک ارزی و کاهش قیمتها تقویت شد، اما اکنون با گذشت بیش از یک هفته، قیمت دلار نه تنها ارزان نشده بلکه گرانتر نیز شده است.
سناریوهایی که درباره این موضوع مطرح شد به این صورت بود که:
۱- خبر ورود هواپیمای حامل دلار واقعیت نداشته است.
۲- دلارها رسیده، اما به بازار ارز تزریق نشده و به ذخایر بانک مرکزی اضافه شده است.
۳- دلارها به بازار تزریق شده است، اما با توجه به تقاضای بالا به سرعت از سوی متقاضیان بلعیده شده و تاثیری بر کاهش قیمت دلار نداشته است.
یک منبع آگاه در پاسخ به این سوال که چرا با رسیدن دلار از کشور ونزوئلا به ایران، قیمت ارز کاهش نیافت؟ میگوید: هنوز این دلارها وارد ایران نشده است که بتواند بر بازار ارز تاثیر بگذارد.
وی ادامه میدهد: در ابتدا قرار بر این بود که بابت مبادله بین ایران و ونزوئلا، طلا وارد کشور ما شود، اما طلا تبدیل به دلار شد و قرار است اسکناسهای دلار از کشور ونزوئلا به صورت چمدانی یا همان هواپیمایی طبق برنامه داخل کشور بیاید.
این منبع میافزاید: به نظر میرسد بر اساس زمانبندی، زمان ورود هواپیماهای حامل دلار ونزوئلا به داخل کشور نرسیده یا اینکه به طور کامل دلارها منتقل نشده و بخشی از آن وارد کشور شده است.
بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه بصورت قطره چکانی به بازار تزریق می کند ؟در شرایط فعای اگر دولت روزانه 100 میلیون دلار هم به بازار عرضه کند بسرعت و جذب و در زیر بالشت ها مخفی یا از کشور خارج می شود ؟در واقع امروز دلار فیزیکی دیگر یک کالای واسطه اس نیست ؟ خودش تبدیل به یک کالا شده است و در این شرایط پایین آوردن قیمت دلار بسیار سخت است ؟