یکی از پروژههای مهم مبتنیبر هوش مصنوعی گوگل، پروژه آسترا محسوب میشود. این سیستم هوش مصنوعی چندوجهی میتواند ویدئوهای زنده را پردازش کند و به سؤالات کاربران درباره آنچه میبیند، پاسخ دهد.
گوگل، غول دنیای فناوری، قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ موتور جستوجوی خود را به دستیار هوشمند تمامعیار تبدیل کند. این تحول عظیم که با تکیه بر هوش مصنوعی صورت میگیرد، نهتنها نحوه جستوجوی اطلاعات را دگرگون خواهد کرد؛ بلکه تأثیرات عمیقی بر وبسایتها و کسبوکارهای آنلاین خواهد گذاشت.
سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در اظهارات اخیر خود، سال ۲۰۲۵ را بهعنوان نقطه عطفی در تاریخ جستوجوی گوگل معرفی کرد. به گفته وی، پیشرفتهای چشمگیر درزمینه هوش مصنوعی جستوجوی گوگل را از سیستم ساده نمایش لینک، به دستیار هوشمند تبدیل خواهد کرد که میتواند به سؤالات پیچیده جواب دهد و اطلاعات را تحلیل و پردازش کند و حتی کارهایی را از طرف کاربران انجام دهد.
سوندار پیچای بیان کرد که گوگل در حال سفر بهسمت دنیای هوش مصنوعی است. شروع این سفر با معرفی ویژگی AI overviews بود که تحولی بزرگ در نحوه ارائه اطلاعات به میلیاردها کاربر گوگل ایجاد کرد؛ البته ویژگی مذکور با مشکلاتی مانند نمایش اطلاعات نادرست و عجیبوغریب همراه بود. بااینحال، به نظر میرسد که گوگل مصمم است و به حرکت در مسیر هوش مصنوعی، در بخش جستوجو خود ادامه خواهد داد.
یکی از پروژههای مهم مبتنیبر هوش مصنوعی گوگل، پروژه آسترا محسوب میشود. این سیستم هوش مصنوعی چندوجهی میتواند ویدئوهای زنده را پردازش کند و به سؤالات کاربران درباره آنچه میبیند، پاسخ دهد. گوگل قصد دارد از این فناوری در عینکهای واقعیت افزوده خود نیز استفاده کند.
علاوهبر نکات مطرحشده، پروژه Mariner در دست توسعه است. طبق گفته تیم توسعه محصول گوگل، این سیستم میتواند بهجای کاربران در وبسایتهای مختلف جستوجو و آنها را از تعامل مستقیم با وبسایتها بینیاز کند. برای مثال، بهجای کاربران از خردهفروشی آنلاین خرید یا بلیت سفر خاصی را از وبسایت مدنظر وی تهیه کند.
یکی دیگر از اهداف گوگل، تبدیل بخش جستوجو خود به محیط تعاملی و گفتوگومحور است. به گفته گوگل، کاربران باید بتوانند پرسشهای خود را بهصورت طبیعی مطرح کنند تا پاسخهای دقیق و مرتبطی دریافت کنند. برای رسیدن به این هدف، گوگل در حال توسعه رابط کاربری جدیدی برای بخش موتور جستوجوی خود است که امکان گفتوگو با هوش مصنوعی را فراهم میکند که براساس گفته برخی از کارشناسان، به چتباتهای هوش مصنوعی امروزی بسیار شبیه خواهد بود.
بااینحال، تغییرات مطرحشده میتواند مشکلاتی را نیز برای کسبوکارها و وبسایتها ایجاد کند. با توجه به اینکه گوگل قصد دارد برای سؤالات کاربران پاسخهای مستقیم ارائه دهد، ممکن است نیاز به مراجعه به وبسایتها برای کسب اطلاعات کاهش یابد. این امر میتواند بر ترافیک وبسایتها و در نتیجه، درآمد آنها تأثیر مستقیمی بگذارد.
بنابر گزارش تککرانچ، با وجود مشکلات و نگرانیهای مطرحشده، به نظر میرسد که آینده بخش جستوجوی گوگل روشن خواهد بود. گوگل با سرمایهگذاری در هوش مصنوعی و توسعه پروژههای نوآورانه، قصد دارد بخش جستوجوی خود را به دستیار هوش مصنوعی قدرتمند و همهکاره تبدیل کند. این تغییر میتواند نحوه تعامل ما با اطلاعات و دنیای آنلاین را بهطور کلی تغییر دهد.
دیدگاه تان را بنویسید