ارسال به دیگران پرینت

آمریکا | توافق با ایران

پیام مهم آمریکا به ایران | برجام برای همیشه منتفی شد؟

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «مدتی است که برجام در دستور کار ما نبوده است. ما اگر ادعاهای مکرر از سوی مقام‌های ایرانی مبنی بر اینکه مشتاق به بازگشت به برجام هستیم را رد نکنیم آنها را نادیده می‌گیریم. مشتاق نیستیم.»

پیام مهم آمریکا به ایران | برجام برای همیشه منتفی شد؟

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه با خبرنگاران بار دیگر تأکید کرد که برجام در دستور کار دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا قرار ندارد. 

ند پرایس اضافه کرد: «پیام بسیار روشنی به رژیم ایران می‌فرستیم: کشتار مردمت را متوقف کن، از ارسال فناوری پهپاد به روسیه دست بردار و شهروندان آمریکایی که به ناحق زندانی شده‌اند را آزاد کن.»

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا شد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

ند پرایس در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بیانیه کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل مبنی بر عدم ارسال دارو از سوی شرکت‌های غربی به ایران از بیم تحریم‌ها گفت: «هنگامی که بحث پایبندی به تحریم‌ها مطرح می‌شود هر دو سوی طیف ما را نگران می‌کند. ما هم از پایبندی به کم به تحریم‌ها و هم از پایبندی مفرط به آنها که می‌تواند تبعاتی برای مردم ایران داشته باشد نگرانیم.»

 

 
 

 

 

 

 

 

 

منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه