ارسال به دیگران پرینت

اُمیکرون | سویه های کروناویروس

زیرسویه جدید اُمیکرون آمد | علائم زیرسویه جدید اُمیکرون

زیرسویه جدید BA.5 کرونای اُمیکرون مانند زیرسویه‌های قبلی اُمیکرون با علائمی شبیه به سرماخوردگی مانند گلودرد، عطسه و آبریزش بینی همراه است.

 زیرسویه جدید اُمیکرون آمد | علائم زیرسویه جدید اُمیکرون

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا می‌گوید زیرسویه BA.5 اُمیکرون به گونه غالب کروناویروس در آمریکا بدل شده است. این زیرسویه BA.5 که سرعت انتشاری بسیار بالا دارد،‌ ظاهرا بیماری با شدت کمتری نسبت به گونه‌های اولیه کروناویروس دارد و علائم شبیه به زیرسویه‌های دیگر کرونای اُمیکرون است.

علائم عفونت‌های اُمیکرون معمولا شبیه به سرماخوردگی است، از جمله  گلودرد، عطسه و آبریزش بینی.  علائمی مانند تب، لرز و سرفه هنوز گاهی در موارد اُمیکرون دیده می‌شود، اما نه به اندازه‌ای که در گونه‌های اولیه کروناویروس مشاهده می‌شد.

 
 

 

زیرسویه BA.5  مانند زیرسویه‌های قبلی کرونای اُمیکرون به طور عمده دستگاه تنفسی فوقانی را گرفتار می‌کند. علائمی مانند گلودرد و گرفتگی بینی بیانگر آن هستند که ویروس در بینی و مجاری هوایی فوقانی جایگزین شده و تکثیر کرده است، اما اُمیکرون با احتمال کمتری نسبت به گونه‌های قبلی ممکن است ریه‌ها را درگیر کند.

از دست رفتن بویایی که زمانی علامت شاخص کووید-۱۹ بود، در زیرسویه‌های اُمیکرون ندرتا دیده می‌شود.

 
 

دکتر دیوید دودی، اپیدمیولوژیست در دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید در حالیکه علائم زیرسویه BA.5 با علائم زیروسویه‌های دیگر اُمیکرون مشابه است، به نظر می ‌رسد شدت بیماری ناشی از آن در حال کاهش باشد. به گفته او، عفونت‌های قبلی با کروناویروس یا دریافت واکسن به دستگاه ایمنی بدن افراد آموخته است چگونه با کروناویروس مقابله کند بدون اینکه به بدن آسیبی برسد.

اما مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا می‌گوید حتی اگر این زیرسویه جدید بیماری شدیدی در اغلب افراد ایجاد نکند، هنوز این خطر وجود دارد که به علت سرایت‌پذیری بالای آن شمار زیادی از بیماران را به بیمارستان‌ها سرازیر کند.

دکتر دودی می‌گوید: «این هنوز ویروسی است که هر روز صدها نفر را در آمریکا می‌کشد و این صدها نفر لازم نیست که بمیرند. البته همزمان، موارد میانگین بیماری در طول زمان دارند خفیف‌تر می‌شوند.»

 

منبع : اقتصاد نیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه