حجت عبدالملکی با حضور در شبکه خبر سیما، توضیحاتی درباره سازوکار اعطای یارانه به خانوار ارائه و اظهار کرد: در موضوع هدفمندی یارانهها، دهک بندی و تعیین سطح درآمدی خانوارها بسیار حائز اهمیت است. پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان در ماههای گذشته در حال تکمیل بوده و تا ۹۵ درصد هم پیش رفته است. بخشی از اطلاعات هنوز از سوی برخی دستگاهها ارائه نشده است. البته اطلاعاتی که هنوز نرسیده نباید باعث نگرانی مردم شود، زیرا ما فرض را بر این میگذاریم که مردم دارایی جدیدی ندارند.
وی افزود: ما یک دهک بندی اولیه را انجام و آخرین اطلاعات را (۱۷ اردیبهشت) به سازمان هدفمندی یارانهها ارائه دادیم، البته دائم اطلاعات جدید میرسد و ممکن است اعتراضاتی هم از گذشته وجود داشته باشد که سامانههایی برای رسیدگی به این اعتراضات در نظر گرفته شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دور جدید اصلاح نظام یارانهها دارد عادلانه تر و کارآمدتر میشود و به زودی هم جزئیات آن اعلام خواهد شد، گفت: در این روند، ما دو شکل اعتراض را میتوانیم داشته باشیم که هر دو بررسی میشود؛ نخست اینکه «چرا جزو یارانه بگیرها نیستم؟» که به زودی و در همین روزها از سوی سازمان هدفمندی یارانهها، سامانهای برای پاسخ دهی به آن آماده و راه اندازی میشود.
عبدالملکی افزود: اعتراض دیگر این است که «چرا من در این دهک درآمدی هستم؟» مثلاً ممکن است فرد بگوید "چرا من را در دهک هشت قرار دادهاید، به نظرم در دهک پنج هستم." این اعتراض درباره دهک بندی مربوط به وزارت رفاه است که سامانه آن نیز آماده شده است. بعد از اعلام اینکه هر فرد در کدام دهک درآمدی است، اگر شخصی معترض بود هم به سامانهای که اعلام خواهد شد مراجعه و موارد را ثبت میکند و پس از بررسیهای لازم به او اطلاع داده میشود که اعتراضش وارد است یا دهک بندی با توجه به اطلاعات اقتصادی اش درست انجام شده است.
وی بیان کرد: اصلاح نظام یارانهها، شاخصهای فقر را در جامعه بهبود خواهد بخشید؛ زیرا قرار است دهکهای پایینتر، مبلغ بیشتر و دهکهای بالا، مبلغ کمتری دریافت کنند و این خود به خود منجر به بهبود رسیدگی به فقرا خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اینکه به روز رسانی دهکها و تغییر آن چگونه و در چه فواصل زمانی انجام میشود؟ گفت: بانکهای اطلاعاتی مختلفی از ثبت احوال گرفته تا شبکه بانکی در تعیین دهکها دخیل هستند و اطلاعات پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان تا ۹۵ درصد کامل است. این اطلاعات مدام تغییر میکنند و وقتی به صورت مقطعی اطلاعات می رسند مجدداً دهک بندی تغییر میکند و سیستم پویاست و به صورت خودکار به روز رسانی میشود و مردم لازم نیست اقدامی انجام دهند.
عبدالملکی اضافه کرد: درباره کلیت روش پرداخت که مبلغ چقدر باشد اعتباری و نقدی، به طور کلی دولت تصمیم میگیرد؛ آنچه مسئولیت مستقیم وزارتخانه ماست دهک بندی خانوادهها، رصد شرایط اقتصادی آنها و رسیدگی به اعتراضات احتمالی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز توضیح داد و گفت: بر اساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، باید سالانه یک مرتبه افزایش مستمری بازنشستگان سایر سطوح درآمدی، توسط هیئت امنای تأمین اجتماعی تعیین و برای تصویب نهایی به دولت ارسال شود تا در آنجا تصمیم گیری و به تصویب برسد که معمولاً هر ساله تعیین این رقم بر اساس مصوبات شورای عالی کار بوده است.
عبدالملکی افزود: سازمان تأمین اجتماعی هم به همین ترتیب میزان افزایش حقوق را مشخص کرده و بودجهاش در سرجمع مخارج تأمین اجتماعی دیده شده و به دولت ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه روال کار اینگونه است که ابتدا در کمیسیونهای تخصصی دولت مطرح میشود و نتیجه بحث در کمیسیونها، به صحن هیئت وزیران منتقل و در آنجا تصمیم گیری میشود، گفت: میزان افزایش مستمریها تاکنون یک جلسه در کمیسیون تخصصی مطرح شده و یک جلسه دیگر باید در کمیسیون مطرح شود که همزمان در نوبت طرح در هیئت وزیران قرار گرفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تلاش میکنیم افزایش حقوقها به اردیبهشت برسد و دولت هم پیگیر است، اما به هر دلیل اگر به اردیبهشت نرسد قطعاً معوقات از ابتدای فروردین پرداخت خواهد شد.
فقررانظام جمهوری اسلامی به واسطه سیاستهای اشتباع درکشوربوجودآورده است که متاسفانه ادامه داردوباپرداخت این پولهافقردرجامعه ازبین نخواهد رفت مثل این می ماندپولی رادرکف دست گدایی بگذارید...
خداوند ریشه ظلم را بخشکاند
سلام اقای وزیر من دوتا بچه دارم هر دوتا دانشگاه پول شهری ندارم منتظر این ماه بودم ولی خبری نشد باز التماس کنم
ازاین همه توجه وزیر ودولت مردمی!!!!سرگیجه گرفتیم بعداز گذشت دوماه و اینهمه حرف و حدیث و تولید ویرگول و کمک از استاد اقتصاد مجلس آقای پور ابراهیمی،آخر سر همه چیز موکول شد به خرداد،یکی ازعلتهای عقب رفت مسائل مملکت همین تعبیرهای غیرضروری ،تا پایان سال هنوز وقت زیادی مونده آقای وزیر چه عجله آیه
آقای وزیر ..شما که جرات نداری شما که توان نداری شما که عرضه نداری، غلط میکنی که میگی در اردیبهشت مستمری بازنشستگان را با اضافات پرداخت میکنیم
احسنت برشما دقیقا حرف ما هم همین است وزیری که هیچ کاره است بیخود میکند قشر ضعیف بازنشسته را با دروغ سرکاربگذارد وامیدوارم کند .برای این دولت متاسفم
آقای وزیر برادر گرامی اگر خودتان این اخبار و اعتراضات را نمی خوانید مطمینا به شما خلاصه ی آنها گفته میشود.از اینکه وزیر هستید و خیر کذب به مردم میدهید چه حسی دارید.
۲۵ درصد متناسب سازی چی شد؟؟؟
بازنشستگان تامین اجتماعی اگر فامیل آقای رییسی بودن الان حقوق ماهی 50میلیون تومان داشتن بازنشستگان تامین اجتماعی از صبح تا غروب کارشان شده لعن و نفرین دولت چراکه دولت با بازیچه قرار گذاشتن بازنشسته دنبال اهداف خود هستن.اگر خدا باشه تا آخر تابستون یه بلایی سرت میاد رییس.
اینا انگار اصلا ا براشون مهم نیست که یه بازنشسته چه وضعی داره مگر خوابین شما آقا، ما داریم دیونه میشیم با این حقوق کم
چرا این کار باید تا الان ادامه پیدا میکرد؟ چرا قبل از عید تصمیم گیری نشد ؟ تمام اقلام گران شدند..و متاسفانه هنوز نمیدانیم چقدر افزایش داریم....منکه شخصا خیلی آقای رئیسی را دعا میکنم...!!!
جناب وزیر ما همه ایرانی هستیم خق اب کل داریم خانه املاک شما بحساب نمی اورید کارگرانی هستن نصف حقوقشان بابت اجاره بها هدر میرود اگر خودرو دارند کمک هزینه زندگیشان است ظاهرا اسمش خودرو است جنابعالی انکه مسکن وخودرو دارد میگویید اشکال ندارد یارانه بگیرد این کجایش عدل وعدالت است کار بر عکس انجام میشود املاک جزوه ثروت است نه ماشین که اب واتش است