هیئت جمهوری اسلامی ایران در مورد قطعنامه ارائه شده به یازدهمین نشست اضطراری فوقالعاده مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص اوکراین توضیحاتی ارائه کرد.
مجید تخت روانچی در بیانیهای در این باره توضیحاتی به شرح زیر ارائه کرد:
آقای رئیس؛
جمهوری اسلامی با نگرانی عمیق، منازعه جاری بین روسیه و اوکراین را دنبال میکند.
جمهوری اسلامی ایران موضع اصولی خود در خصوص ضرورت حل وفصل صلح آمیز اختلافات، در انطباق با حقوق بین الملل را تصریح نموده و ضرورت تطابق کامل اقدامات همه طرف ها با اصول عالیه مندرج در منشور ملل متحد و حقوق بین الملل و از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه را مورد تاکید قرار میدهد. ما تاکید میکنیم که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها باید به طور کامل مورد احترام قرار گرفته و ایمنی و امنیت تمام غیرنظامیان تضمین گردد. یافتن راه حل پایدار و دراز مدت برای چنین بحرانهایی نیازمند پرداختن به ریشه های آن است. ما این امر را که پیچیدگی موجود و شرایط شکننده حاکم بر منطقه اروپای شرقی با اقدامات تحریک آمیز امریکا و ناتو تشدید شده است، مورد توجه قرار میدهیم. در این زمینه، دغدغه های امنیتی فدراسیون روسیه باید مورد توجه قرار گیرد.
جنگ و درگیری که موجب خسارت به جان مردم و زیرساخت های غیرنظامی باشد، در هر کجا که رخ دهد، پذیرفته شده نیست. جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف فوری خشونت ها و کاهش تنش در منازعه جاری است. در این خصوص ایران بر ضرورت گفتگو در خصوص دغدغههای مدنظر همه طرف ها به منظور رسیدن به نتایج پایدار تاکید مینماید.
سازمان ملل باید همواره و به ویژه در بررسی موضوعات مرتبط با صلح و امنیت بین المللی از اعمال استانداردهای دوگانه اجتناب کند. مایه تاسف که این سازمان و مخصوصا شورای امنیت به کرات نسبت به این امر بی توجه بوده و موجب بی اعتباری این نهاد شده است. نمونه شاخص آن نحوه برخورد شورای امنیت با منازعه جاری در یمن است.
آقای رئیس؛
ما معتقدیم که قطعنامه ارایه شده به مجمع عمومی فاقد عنصر بی طرفی و مکانیزم ها واقع بینانه برای حل و فصل موضوع از طریق ابزارهای صلح آمیز است. مضافاً، همه اعضای سازمان ملل فرصت مشارکت در تدوین این قطعنامه را نداشتهاند.
لازم به تاکید است که مجمع عمومی در جایگاه تعیین وجود یک اقدام تجاوزکارانه نیست. علاوه بر ماده ۳۹ منشور، قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی به تاریخ ۱۴ دسامبر ۱۹۷۴ این امر را به شورای امنیت محول کرده است.
علاوه بر این، تشکیل نشست اضطراری مجمع عمومی که براساس قطعنامه ۳۷۷ مجمع صورت پذیرفته است نباید به عنوان پایان گفتگو مدنظر قرار گیرد. این نشست باید محملی برای گفتگوی عمیق بین اعضا و یافتن راه حل هایی دیپلماتیک برای حل و فصل صلح آمیز بحران ایجاد کند.
دولت من به دعوت به یافتن راه حل صلح آمیز، جامع و پایدار برای این بحران و از جمله ایجاد آتش بس فوری و آغاز گفتگو و همچنین فراهم آوردن کمک های بشردوستانه به مردم محتاج ادامه خواهد داد.
براساس دلایل فوقالذکر هیئت جمهوری اسلامی ایران رأی ممتنع به قطعنامه مطرح شده مندرج در سندL.1 داده است.
یارو ۶۴ کیلومتر تانک برده تو یه کشور دیگه بعد با جنگ یمن مقایسه میکنین
عجب شما رو دارین..راحت بگین مرگ واسه همسایه حقه..ایران در ظاهر کشور مستقل هست ولی در اصل از شمال مستعمره روس و از جنوب مستعمره چین هستیم..دیگه این موضوع را بچه های دبستان هم بلدن...این همه باج دادیم ب چین و روسیه و هیچ وقت ب ما در سازمان ملل رای مثبت ندادن یا مخالف یا در نهایت ممتنع...یعنی برای یه رای ممتنع تمام منابع ۲۰۰ سال اینده را باج دادیم رفت..خب اگه قراره باج بدیم ..رابطه با همه داشته باشیم که بهتره واسه مردم..اخ ببخشید نباید واسه مردم بهتر باشه واسه مسولین و خانواده هاشون ..راستی کشتی توقیف شده دوستان در هند متعلق ب فرزندان اقای مسول انقلابی ازاد شد یا نه...مردم میفهمن ترا خدا مردم را جیگر فرض نکنید و به مقام معظم رهبری هم امار اشتباه ندین که ایشون هم دلشون از دست شما ها خونه ولی چکار کنه یه نفره ..که اگه ایشون همنبودن مردم را مسولین نابود کرده بودن
باز زنده بتد رهبرمون که انساله نسخه روس و چین را هم میپیچن ب وقتش..ایشون حتما خط قرمرشون مردم هستن نه مسولبن که خط قرمزشون بچه هاسونه
چون خود را مدیون روسیه میداند حق را زیر پا گذاشته و رای ممتنع میدهد
روح حسن صباح شاد.
چون مستقل فکر میکنه ...مثل روسها و چین که به یمن رای منفی دادن