نتیجه پژوهشی تازه نشان میدهد که سه وضعیت در مورد عوارض جانبی ناشی از ابتلا به کووید ممکن است برای بدن فرد یک تا پنج ماه پس از مثبت شدن نتیجه آزمایش آشکار شوند. به گزارش فراو به نقل از الجزیره، پژوهشی تازه توسط تیمی از پژوهشگران مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) هدایت شده و در آن ۳۳۸۰۲۴ فرد زیر ۲۰ سال و ۱۷۹۰۸۸۶ نفر دیگر که ۲۰ساله بودند و یا سن بیشتری داشتند مورد بررسی و برای تشخیص کووید -۱۹ مورد آزمایش قرار گرفتند.
این تیم بدون توجه به نتیجه آزمایش، افراد مورد بررسی را برای شرایط جدید در یک دوره ۱۵۰ روزه پس از انجام آزمایش تحت نظر داشتند. هر علامتی که در ۱۸ ماه تا ۷ روز پیش از آزمایش وجود نداشته باشد، اما در طول دوره ۱۵۰ روزه پس از آزمایش ثبت شده باشد به عنوان یک تشخیص تازه در نظر گرفته شد.
این تیم پژوهشی دریافت که اعضای برخی از گروههایی که مورد نظارت قرار داد و آزمایش کووید -۱۹ آنان مثبت بود به دلیل شدت علائم در بیمارستان بستری شدند در حالی که برخی دیگر را میتوان با استراحت در خانه تحت مدیریت قرار داد.
آنان دریافتند که تشخیصهای تازه تنگی نفس، ناهنجاریهای ضربان قلب و دیابت نوع ۲ در افرادی که تست کووید -۱۹ آنان مثبت شده و در بیمارستان بستری شدند شایعتر از کسانی بوده که نتیجه آزمایش آنان در تمام مدت منفی بوده است.
به علاوه، اگرچه مشخص شد که این شرایط در میان افرادی که آزمایش مثبت داده اند، اما در بیمارستان بستری نشدهاند در مقایسه با کسانی که نتیجه آزمایششان منفی بوده شایعتر است با این حال، تفاوت آن چنان مشخص نبود. در میان گروههای سنی جوان تر، اضطراب و افسردگی در افرادی که آزمایش کووید-۱۹ مثبت داشتند در مقایسه با افرادی که نتیجه آزمایششان منفی بود بدون توجه به وضعیت بستریشان در بیمارستان شایعتر بوده است. در افرادی که آزمایش آنان مثبت بود و علائم در آنان به حدی شدید بود که نیاز به ونتیلاتور برای کمک به تنفس داشتند احتمال بیشتری وجود داشت که حتی پنج ماه پس از آزمایش مثبت اولیهشان از درد عصبی و عضلانی و هم چنین مشکل خواب رنج ببرند.
مشخص نیست دقیقا کووید -۱۹ چگونه این علائم مداوم را ایجاد میکند. برخی از نظریهها به تحریک بیش از حد سیستم ایمنی در طول عفونت اولیه اشاره میکنند که غیر فعال ساختن آن را دشوار میسازد. سپس سیستم ایمنی شروع به حمله به بافتهای سالم بدن از جمله لوزالمعده، قلب و ریهها میکند و خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و تنگی نفس را افزایش میدهد.
تیم پژوهشی می گویند که این مطالعه نیاز متخصصان مراقبتهای بهداشتی و بیماران را برای نظارت بر علائم و شرایط تازه پس از ماه اول عفونت SARS-CoV-۲ به ویژه برای افرادی که به دلیل حاد کووید -۱۹ نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند برجسته میسازد.
کودکان یک تا ۵ سال، بیشترین بستریهای کرونا
محمدعلی جعفری رئیس بیمارستان کودکان اکبر مشهد گفت: ابتلا به امیکرون در نوزادان هم مشاهده میشود اما بیشترین میزان بستری کودکان بین اطفال یک تا پنج سال است.
رئیس بیمارستان کودکان اکبر مشهد گفت: ابتلا به امیکرون در نوزادان هم مشاهده میشود اما بیشترین میزان بستری کودکان بین اطفال یک تا پنج سال است.
محمدعلی جعفری اضافه کرد: این موضوع نشان میدهد در این بازه سنی شدت عفونت و بیماری بالاتر است که همین موضوع منجر به بستری کودکان در بیمارستان میشود.
وی در خصوص علائم امیکرون در کودکان بیان کرد: بروز امیکرون در کودکان با ظاهر شدن علائم تنفسی و علائم گوارشی شروع میشود و علائم تنفسی آن با اشکال دیگر کرونا تفاوت زیادی ندارد. این علائم عمدتا به شکل آبریزش بینی، گلودرد، سرفه و در مواردی هم درگیری راههای هوایی و تنگی نفس است.
جعفری ادامه داد: ما به کودکانی با این علائم بیماری امیکرون را نسبت می دهیم. در حال حاضر به خاطر شیوع گسترده این بیماری و از آنجایی که این عفونت در پیک خود قرار دارد، هر کودکی که با این علائم به پزشک مراجعه کند، تشخیص اول برای او امیکرون خواهد بود.
رئیس بیمارستان کودکان اکبر مشهد در خصوص شدت عفونت در کودکان نسبت به بزرگسالان عنوان کرد: شدت عفونت در کودکان نسبت به بزرگسالان در مجموع کمتر است؛ مگر در کودکانی که به بیماری زمینهای مبتلا باشند. در این دسته از کودکان شدت بیماری بیشتر خواهد بود.
جعفری اظهار کرد: به نظر میرسد میزان گرفتاری کودکان به امیکرون نسبت به پیکهای قبلی کرونا بیشتر است که این موضوع نشاندهنده سرایتپذیری و سرعت انتشار بالای این سویه است. در حال حاضر نسبت به پیکهای قبلی مراجعات بیشتری در سنین پایینتر مشاهده میشود.
وی در مورد میزان بستری کودکان و بزرگسالان مبتلا به امیکرون نیز گفت: بزرگسالان بیشتر از کودکان بستری میشوند. اینکه میگوییم گرفتاری در کودکان بیشتر است، نسبت به پیکهای قبلی است اما همچنان عفونت با ویروس کرونا در تمام اشکال آن در بزرگسالان نسبت به کودکان از شدت بیشتری برخوردار است و موارد بستری هم در بزرگسالان بیشتر است.
رئیس بیمارستان کودکان اکبر مشهد خاطرنشان کرد: تفاوتی در سرعت شیوع امیکرون بین کودکان و بزرگسالان وجود ندارد. یکی از کانونهای مهم انتشار کرونا دورهمیهای خانوادگی است. در این دورهمیها کودکان نزدیکتر و در معرض تماس بیشتری با بزرگسالان هستند. کودکان تحرک بیشتری دارند، گریه میکنند، میخندند، بیمهابا سرفه میکنند، ماسک نمیزنند و... که تمام این موارد باعث میشود آنان کانون مهمتری از لحاظ سرعت انتشار نسبت به بزرگسالان باشند.
جعفری در خصوص قرنطینه کودکان گفت: آنچه که در این خصوص در مطالعات و پژوهشهای اخیر گفته شده، توصیه به قرنطینه حداقل پنج و برای احتیاط و اطمینان تا ۱۰ روز است ولی توصیه ما همان رعایت ۱۰ روز قرنطینه است.
دیدگاه تان را بنویسید