روزنامه صهیونیستی در تحلیلی نوشت: اگر هنوز فرصتی برای موفقیت گفتگوهای هسته ای وین باقی مانده باشد، در آنصورت هم ایران با سرعت دادن به غنی سازی سطح تسلیحاتی اورانیوم و هم آماده شدن اسرائیل برای یک حمله نظامی، در عمل به انجام توافق کمک می کنند.
در بخش هایی از تحلیل روزنامه صهیونیستی هاآرتص آمده است: این رفتار تهران کاملا عقلانی است. اگر ایران در حالی که ایالات متحده توافق هسته ای را زیر پا گذاشته، و تحریمهای بیشتری را اعمال میکند از واشنگتن تبعیت کند قطعا خودکشی سیاسی و دیپلماتیک خواهد بود. غنیسازی اورانیوم تنها راه ایران برای بهبود موقعیت چانهزنیاش است و تنها گزینه معقول فشار برای توافقی بهتر از نسخه ۲۰۱۵ است. این موضع گیری طبیعتاً اورشلیم را می ترساند که ما را به رفتار اسرائیل در جریان مذاکرات جاری می برد. این موضع گیری طبیعتاً تل آویو را می ترساند که دلیل رفتار جاری اسرائیل در مذاکرات وین را آشکار می سازد.
یوسی ملمان روزنامه نگار اسرائیلی می گوید که اعلامیه های نخبگان سیاسی و دفاعی اسرائیل که از آمادگی اسرائیل برای حمله نظامی صحبت می کند، لفاظی های پوچ و بی معنی است. با این حال، موضع اسرائیل منعکس کننده یک استراتژی دفاعی کلاسیک مدیریت بحران در پاسخ به چالش ایران با وضعیت موجود هسته ای است.
استراتژی دیپلماسی اجباری آمریکا در قالب تحریم که ترامپ آن را امتحان کرد، آشکارا شکست خورده است. بنابراین غرب برای دفاع از وضع موجود به راهبردی متفاوتی نیاز دارد.
بله، ایران اکنون تمام تلاش خود را می کند تا به یک کشور آستانه هسته ای تبدیل شود، اما دلایل خوبی دارد. اساساً، وعده های برجام تحقق نیافت و باعث شد ایرانی ها موقعیت خود را دوباره ارزیابی کنند. آنها ممکن است به این نتیجه رسیده باشند که بدون توافق وضعیت بهتری دارند، یا می خواهند گزینه های خود را باز نگه دارند، اما باید از موضع قوی تر چانه زنی کنند تا تهدید تحریم ها را برای همیشه برطرف کنند. به هر حال، منافع درازمدت ایران هسته ای بودن نیست، بلکه کنار گذاشتن تحریم هاست تا بتواند به قدرت اقتصادی و در نتیجه نظامی متعارف خود پی ببرد.
برجام هم احیا شود هیچ شرکت خارجی یک سنت هم در ایران سرمایهگذاری نمیکند
سفیر اسبق فرانسه در آمریکا با انتشار توئیتی ادعایی درباره احیای توافق هسته ای و ارتباط آن با سرمایه گذاری شرکت های خارجی مطرح کرد.
جرارد آرود، سفیر سابق فرانسه در آمریکا در توئیتی نوشت:
حتی اگر برجام دوباره از سر گرفته شود، هیچ شرکت غربی جرات نمیکند که حتی یک سنت در ایران سرمایهگذاری کند.
هیچ بانک غربی برای هیچ معاملهای، با وجود تهدید بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران در سال، در ایران سرمایهگذاری نمیکند. یک بار کافی بود. ایرانی ها می دانند.
گفتنی است که آرود چند روز پیش نیز درباره تصمیم آمریکا برای احیای برجام توئیتی را منتشر کرد. وی نوشت: من از ابتدا درباره احتمال بازگشت به برجام بعد از سه سال فشار حداکثری خوشبین نبودم. تنها تصمیم فوری آمریکا در ماه ژانویه میتوانست این دیوار بیاعتمادی را از بین ببرد. الان خیلی دیر است.
دیدگاه تان را بنویسید