یک محقق ارشد انگلیس سویه جدید کرونا را که در جنوب آفریقا شناسایی شده است، غیرعادی و ناپایدار خواند و گفت که این گونه حامل ترکیبی است که به ندرت یافت میشود.
حداقل چهار گونه از نوع جدید ویروس کرونا در جنوب صحرای آفریقا شناسایی شده است. پروفسور فرانسوا بالوکس، مدیر مؤسسه ژنتیک دانشگاه لندن میگوید، احتمالاً این ویروس بر اثر «عفونت مزمن یک فرد دارای ایمنی ناقص، مثلا یک بیمار HIV/AIDS درمان نشده، تکامل یافته است.» وی افزود سویه موسوم به B.۱.۱۵۲۹ که در بوتسوانا (جنوب آفریقا) یافت شده است «حامل یک صورت غیرعادی از جهش ها و ترکیبی است که ما به ندرت می بینیم.»
عضو ارشد دانشگاه لندن پیشبینی کرد که این سویه «پایدار» نیست و ممکن است در ترکیب با سایر جهشها تشکیل شده باشد. وی گمانهزنی درباره قدرت سرایت ویروس جدید در این مقطع را دشوار خواند و افزود: "در حال حاضر، باید این ویروس از نزدیک نظارت و تجزیه و تحلیل شود، اما دلیلی برای نگرانی بیش از حد وجود ندارد، مگر اینکه در آینده نزدیک شروع به افزایش فرکانس کند."
نگرانیها در اروپا درباره شیوع موج چهارم کرونا افزایش یافته است. آمار مبتلایان و تلفات روزانه به سرعت رو به افزایش است و برخی کشورها برای مهار اوضاع، به اعمال مجدد محدودیتهای کرونایی متوسل شدهاند. دولت اتریش مقررات قرنطینه سراسری را از دوشنبه گذشته اعمال کرد و بهعنوان نخستین کشور اروپایی، تزریق واکسن را اجباری کرد.
در انگلیس نیز که از تیرماه گذشته محدودیتهای کرونایی رفع شد، زمزمه اقدامات سختگیرانه با افزایش آمار مبتلایان کرونایی بالا گرفته است. یکی از مشاوران ارشد پزشکی دولت انگلیس هشدار داده است که با افزایش پرشتاب آمار مبتلایان در اروپا، این کشور هم باید برای اعمال تدابیر سختتر آماده باشد.
دولت لندن در یک عقب نشینی آشکار هشدار داده که در صورت شیوع موج جدید کرونا و افزایش فشارها بر مراکز بهداشتی این کشور، برخی از محدودیتهایی را که دو ماه پیش رفع کرد دوباره اعمال میکند.
نتایج تازهترین نظرسنجی صورت گرفته نشان میدهد که بخش قابل توجهی از مردم خواستار اعمال دوباره محدودیتهای کرونایی هستند. تحقیقات روزنامه ایندیپندنت حاکیست که ۴۰ درصد مردم تمایل دارند محدودیتهای قرنطینه اعمال شود.
این درحالیست که تاکنون ۶۸ درصد مردم انگلیس واکسینه شده و همچنان مقاومت زیادی دربرابر دریافت این واکسن وجود دارد.
گونه جدید ویروس کرونا برای اولین بار در بوتسوانا، کشوری در جنوب قاره آفریقا مشاهده شد و تاکنون سه مورد از آن گزارش شده است. همچنین شش مورد دیگر در آفریقای جنوبی و یک مورد در هنگ کنگ نیز گزارش شده است.
دکتر تام پیکاک، ویروس شناسی امپریال کالج لندن جزئیات این گونه جدید را به اشتراک گذاشت و اشاره کرد که میزان فوقالعاده بالای جهش آن نشان میدهد که این گونه میتواند واقعا نگران کننده باشد. البته از طرفی دیگر او در توییت خود اشاره میکند که این گونه میتواند چندان قابل انتقال نباشد.
اولین موارد این گونه در تاریخ ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) و کشور بوتسوانا کشف و سه روز پس از آن اولین مورد در آفریقای جنوبی ثبت شد. مورد کشف شده در هنگ کنگ نیز به مردی ۳۶ ساله مربوط میشود که در گذشته به آفریقا جنوبی سفر کرده و چندین روز در آنجا اقامت داشته است.
دانشمندان تمام نشانههای احتمالی این گونه جدید را برای جلوگیری گسترش و شیوع بیشتر آن نظارت خواهند کرد. همچنین افزایش موارد ابتلا به این ویروس در خائوتنگ یکی از استانهای آفریقای جنوبی که موارد گونه B.1.1.529 نیز در آن شناسایی شده، بسیاری از ویروس شناسان این کشور را نگران کرده است.
هم اکنون تنها ۱۰ مورد از این گونه که B.1.1.529 نامیده شده در سه کشور با توالی یابی ژنومی تایید شده، اما این گونه از ویروس کرونا برخی محققان را نگران کرده است، زیرا تعدادی از جهشها آن ممکن است به ویروس کمک کند تا در برابر واکسن مقاومت خود را حفظ کند.
گونه B.1.1.529 دارای ۳۲ جهش در پروتئین اسپایک یا سنبله خود است که بیشتر واکسنها از این بخش برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا استفاده میکنند. جهش در پروتئین اسپایک میتواند تاثیر زیادی روی توانایی ویروس در آلوده کردن سلولها و انتشار آن بگذارد و از طرفی دیگر، حمله سلولهای ایمنی به پاتوژن را سختتر میکند.
دیدگاه تان را بنویسید