یک کارشناس بازار سرمایه درباره تجمع سهامداران گفت: سهامداران حق داشتند زیرا سرمایه آنها از بین رفته و دولت و مجلس حمایتی از بازار وسهامداران نداشته است. دولت و به ویژه بانک مرکزی در بازار سرمایه دخالت دارند. آنها مصوبه کنترل بازار را لغو کردند و متاسفانه اعضای مستقل شورایعالی بورس و اشخاص حقیقی هم از آن دفاع کردند و باعث شدند مردم به نحوی به بازار هجوم بیاورند. به همین علت سهامداران جلوی سازمان بورس تجمع کردند.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: نگاه کوتاه مدت دولت به بازار سرمایه و افزایش نرخ سود بانکی دلیل ریزش شاخص بورس است.
عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه، در خصوص تجمع روز گذشته سهامدارن جلوی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سهامداران حق داشتند زیرا سرمایه آنها از بین رفته و دولت و مجلس حمایتی از بازار نداشته است. دولت و به ویژه بانک مرکزی در بازار سرمایه دخالت دارند. آنها مصوبه کنترل بازار را لغو کردند و متاسفانه اعضای مستقل شورایعالی بورس و اشخاص حقیقی هم از آن دفاع کردند و باعث شدند مردم به نحوی به بازار هجوم بیاورند. در حقیقت با عرضه در قیمتهای پایین عملا بازار را کنترل نکردند.
وی ادامه داد: دقیقا در همین جا شاهد ردپای بانک مرکزی نیز هستیم. به صورتی که بانک مرکزی در اقدامی ناگهانی نرخ بهره بین بانکی را از ۱۲ درصد به بالای ۲۰ درصد افزایش داد. از طرف دیگر حقوقیهایی که باید در قیمتهای پایین شروع به خرید کنند اما در زمان اُفت قیمتها شروع به عرضه کردند.
حقانی نسب افزود: بعد از آن با انتخابات امریکا و پیشبینی ریزش نرخ ارز مواجه شدیم. این مسئله کمک کرد تا حقوقیها با دولت و نهادهای شبه عمومی همراه شوند و شروع به عرضه سهام کنند که باعث شد بازار بیشتر از قبل ریزش کند.
این کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد: علی رغم هشدار کارشناسان در خصوص اعمال مقررات کنترلی اما اقدامی در این خصوص انجام نشد و بحث بازارگردانها و واریز صندوق توسعه ملی را مطرح کردند. همچنین از همان ابتدا قرار بر این بود که مردم مستقیم به بازار ورود نکنند در صورتی که آزادسازی سهام عدالت به این شرایط دامن زد.
حقانی نسب برای خروج از این شرایط گفت: بانک مرکزی نرخ بهره را کاهش دهد و از طرف دیگر جلوی اجرای قوانین تجارت در رابطه با بانکها که سهام شان در بورس عرضه میشود را بگیرند. بانک مرکزی با افزایش سرمایه بانکها از محل تجدید ارزیابی دارایی مخالفت نکند.
حقانی نسب برای بهبود وضعیت بازار سرمایه گفت: مهمترین راهکار برای مطلوب شدن شرایط بازار این است که نرخ بهره بانکی حداقل ۵ درصد کاهش یابد و باید حمایتها از بازار و کاهش نرخ بهرههای بانکی در اولویت قرار بگیرد. همچنین مجلس نیز کوتاهیهای زیادی داشته باید خیلی زودتر مالیات بر داراییهای غیر مولد مثل املاک، خودرو و ارز را تصویب میکرد.
کارشناس بازار سرمایه در مورد بازار سرمایه تصریح کرد: بازار ما به لحاظ ارزشگذاری بسیار ارزنده است، اما به دلیل ورود مستقیم مردم به بازار و همچنین ابزارها و نگاه کوتاه مدت دولت و سازمان بورس به آن با هجوم عرضه توسط سهام داران خرد مواجه شویم و بازار دچار مشکل شود. در صورتی که مسئولان میتوانستند ابزار سرمایهگذاری بلند مدت را به مردم معرفی کنند.
او گفت: از نظر من آقای قالیباف اصل زودتر از اینها باید استعفا میکرد. زیرا مشخص بود که در زمین دولت، مجلس و بانک مرکزی بازی میکند و به عنوان مدافع سهامداران کار زیادی نکرد زیرا مصوبات اصلی بازار سرمایه لغو شد. همچنین رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و اعضای شورای بورس نیز که در این حوادث نقش داشتند باید استعفا کنند.
دیدگاه تان را بنویسید