هفته گذشته بود که حسن روحانی، رئیسجمهوری، از واگذاری سهام شرکتهای مهم بیمهای و بانکی در قالب صندوق «ETF» خبر داد. در همین ارتباط، روز گذشته فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعلام کرد که اولین صندوق قابل معامله در بورس (ایتیاف) دولتی شامل سه بانک با ارزش 16 هزار و 500 میلیارد تومان در بورس است.
دیروز هم، وزارت امور اقتصادی و دارایی جزئیات پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری قابل معامله را اعلام کرد که براساس آن، هر شخص میتواند تا سقف دو میلیون تومان و با تخفیف 20 درصد سهام این صندوقها را خریداری کند.
این وزارتخانه در اطلاعیهای فراخوان واگذاری پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) «واسطهگری مالی یکم» را منتشر کرد.
این واگذاری از طریق پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) «واسطهگری مالی یکم» انجام خواهد شد و فرصت بینظیری برای ورود آحاد جامعه بهسرمایهگذاری در سهام شرکتهای معتبری است که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد و امکان دسترسی آحاد مردم کشور بهبازار سرمایه و انتفاع از رشد این بازار، قصد انجام آن را دارد.
براساس این اطلاعیه، ویژگی بارز این واگذاری، بهرهمندی کلیه ایرانیان، از تخفیف20درصدی است. سقف سرمایهگذاری هر شخص حقیقی (هر کدملی)، 20 میلیون ریال (دو میلیون تومان) تعیین شده است. پذیرهنویسی برای هر فرد دارای کدملی امکانپذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.
پرهیز از خریدوفروش مستقیم
حسن قالیبافاصل، رئیس سازمان بورس و اوراقبهادار تهران، گفت: اگرچه آمدن بهبازار سرمایه کار پسندیدهای است، اما تقاضای من از مردم این است که از خریدوفروش مستقیم در بورس پرهیز کنند و در اینباره از افراد مجوزدار و شناسنامهدار مشاوره بگیرند، البته سرمایهگذار مسئول تصمیمات خود است. بنابراین سرمایهگذار باید دقت کند و با قبول مسئولیت، اقدام بهسرمایهگذاری کند. به گزارش روز خبری بازار سرمایه ایران، او با بیان اینکه اندازه بازار سرمایه در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت شده است، افزود: شستا حدود 65 هزار میلیارد تومان همان روز اول ورود بهبورس قیمت خورد و 10 درصد سهام را عرضه کرد که بهسرعت این سهام توسط بازار جذب شد و حدود دو میلیون و 100 هزار نفر شرکت کردند و خرید انجام دادند؛ این آمار نشان میدهد ظرفیت بازار بزرگشده و موجبشده توجه مردم بهبازار سرمایه جلب شود. از آنجا که در بخشهای دیگر مانند ارز، سکه و مسکن فرصتی وجود ندارد، بهسمت بازار سرمایه میآیند.
رایزنی برای پرداخت سود از طریق سجام
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراقبهادار و تسویه وجوه نیز از رایزنی برای توزیع سود سهامداران بورسی از طریق سجام خبر داد و گفت: در حال الزام شرکتها بهپرداخت سود از طریق سجام هستیم که سهامداران سود خود را از طریق شمارهحسابی که در سجام وارد کردهاند پرداخت کنند. به گزارش ایسنا، حسین فهیمی، با تاکید براینکه تلاش داریم سفره بازار سرمایه را گستردهتر کنیم، اظهار کرد: برای این منظور بهصورت جدی همکاری همهجانبه خود با نهادهای مالی بزرگ و برنددار کشور را گسترش خواهیم داد تا خدمات بازار سرمایه از طریق شبکه گسترده بانکی در اختیار مردم قرار بگیرد. او ادامه داد: از طریق شبکهبانکی خدمات بازار سرمایه بههموطنان در اقصینقاط کشور و حتی خارج از کشور ارائه میشود.
دیدگاه تان را بنویسید