ارسال به دیگران پرینت

ثبت گونه کمیاب «اردک دم دراز» برای نخستین بار در خوزستان

رییس اداره حفاظت محیط زیست هویزه گفت: گونه کمیاب «اردک دم دراز» برای نخستین بار در تالاب هورالعظیم مشاهده و ثبت شده است.

ثبت گونه کمیاب «اردک دم دراز» برای نخستین بار در خوزستان

محمد ساکی دوشنبه اظهار داشت: یک اردک  از این پرنده چهار روز پیش در مخزن شماره ۳ تالاب هورالعظیم مشاهده شده که برای نخستین بار در یکی از تالاب‌های خوزستان بوده است.

وی افزود: مشاهده گونه‌های جدید در یک تالاب نشانه تنوع زیستی بالا و شرایط مطلوب آن تالاب است زیرا مشخص می‌کند که انواع پرندگان آن تالاب را به عنوان زیستگاه انتخاب کرده‌اند.

بر اساس گزارش سایت کمیته ثبت پرندگان ایران، یک فرد گونه اردک دم دراز (Long-tailed Duck)  با نام علمی (Clangula hyemalis) در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ در تالاب هور العظیم خوزستان توسط آقای کرامت حافظی مشاهده و مستندسازی و به عنوان گونه جدید برای این استان ثبت شده است.

کرامت حافظی نماینده کمیته ثبت پرندگان در خوزستان نیز در این باره گفت: این مشاهده در زمان ثبت پایش مهاجرت بهاره پرندگان هور العظیم تصویربرداری و مستندسازی شده و این اولین گزارش مشاهده این گونه در خوزستان و جنوب غرب و غرب ایران است و یافته‌ای جدید برای ثبت پراکنش این گونه محسوب می‌شود.

وی افزود: اردک دم دراز از گونه‌های بسیار کمیاب در ایران به شمار می‌رود، این پرنده معمولا  در اغلب مناطق دریاهای شمال، توندرا و نواحی قطبی و سواحل شمالی ترین مناطق نیم کره شمالی جهان مشاهده شده است و در ایران در زمره پرندگان کمیاب و سرگردان است که معمولا در جنوب دریای خزر مشاهده شده است و گزارش‌های بسیار اندکی از سواحل جنوب ایران نیز از این گونه نادر ثبت شده است.

حافظی با بیان اینکه با ثبت این گونه تعداد گونه‌های پرندگان خوزستان به ۳۸۰ گونه رسید اضافه کرد: این استان با دارا بودن بیشترین تعداد گونه‌های پرندگان در صدر تنوع زیستی پرندگان ایران قرار دارد و تالاب‌های این استان مانند هورالعظیم جزو مهمترین تالاب‌ها و زیستگاه‌های پرندگان در جهان محسوب می‌شوند و اهمیت جهانی فراوانی دارند.

به گفته وی حفاظت از اکوسیستم و زیستگاه‌های خوزستان و جلوگیری از شکار مهمترین اقدامات حفاظتی برای حفظ زیستگاه‌ها و تنوع زیستی این منطقه از جهان است.

اردک دم دراز پرنده‌ای با اندازه ۴۲ سانتیمتر است و اردک کوچکی با منقار کوتاه است که نرهای بالغ پرهای وسطی دم بلندی دارند. محل زیست این اردک در کنار دریاها بوده و از جانوران آبزی تغذیه می‌کند. خاستگاه آنها شمال شوروی سابق و شمال کانادا است و زمستان‌ها به مناطق گرم مهاجرت می‌کند. این گونه در ایران هم یافت می‌شود.

مولا معاون حفاظت محیط زیست خوزستان پیش از این گفته بود:۱۵۰ هزار قطعه پرنده در سرشماری پرندگان مهاجر و زمستانه آبزی و کنار آبزی در تالاب‌ها و آبگیرهای خوزستان مشاهده شدند که این آمار ۲۰ درصد نسبت به پارسال کاهش داشته است.

به گفته وی هورالعظیم با ۷۹ هزار و ۷۰۰ قطعه بیشترین تعداد پرندگان را در این سرشماری به خود اختصاص داده است، بیشترین تنوع در تالاب شادگان و بیشترین کاهش جمعیت در تالاب بندون ایذه مشاهده شده است.

 

منبع : ایرنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه