بر اساس این گزارش ، با توجه به تحولات روی داده در شمال سوریه هم اکنون برای ترکیه در ارتباط با پرونده شهر ادلب فقط سه سناریو باقی مانده است و آنکارا به ناچار می بایست جهت حل و فصل مسائل یکی از آنها را برگزیند.
اولین سناریو
نیروهای سوریه معمولا پس از بازپس گیری مناطق از آنها عقب نشینی نمی کنند بلکه برعکس به تثبیت مواضع جدید خود می پردازد و به همین دلیل ترکیه برای به اجرا درآوردن توافقنامه سوچی در مورد منطقه ۲ واقع در جنوب جاده M۴ به دنبال مذاکره برای یافتن فرصت دیگری است تا به سرنوشت منطقه واقع در شرق جاده M۵ دچار نشود.
روسیه نیز می تواند با این امر موافقت کند به شرط آنکه نهادهای دولتی سوریه در منطقه مزبور فعالیت خود را از سر گیرند و در صورت ناکام ماندن تلاش اخیر ترکیه امکان انجام عملیات نظامی برای ارتش سوریه وجود داشته باشد.
اما در ارتباط با مناطق واقع در شمال و غرب دو جاده بین المللی واقع در مسافت ۳۰ کیلومتری مرزهای ( ۱ ) باید گفت که ترکیه تدابیر خاص خود را اتخاذ خواهد کرد و در انتظار راه حل سیاسی منتظر خواهد ماند به شرط آنکه طی مدت یاد شده پرونده گروه های تروریستی و اتباع غیر سوری در منطقه یاد شده بسته شود.
دومین سناریو
اما دومین سناریو پیش روی ترکیه درگیری نظامی با نظام سوریه است که اگر روی دهد در آن صورت موضع روسیه در بهترین شرایط بی طرف ماندن است و در عین حال به نیروهای ترکیه اجازه استفاده از نیروی هوایی را نخواهد داد. در آن صورت ترکیه بدون شک در تمامی سطوح انسانی و اقتصادی و سیاسی تحمل بر دوش گرفتن هزینه های گزاف چنین جنگی را نخواهد داشت اما نظام سوریه چیزی برای از دست دادن ندارد و از سوی ائتلافی حمایت می شود که از بیروت تا تهران امتداد یافته است و صلابت مواضع خود را طی ۹ سال جنگ در سوریه به اثبات رسانده است.
سومین سناریو
اما سومین سناریو آن است که نظام سوریه به تهدیدهای ترکیه تن در دهد و به پشت مناطق برج های مراقبت ترکیه عقب نشینی کند و نهادهای دولتی سوریه نیز در مناطق یاد شده فعالیت خود را از سرگیرند . البته تحقق یافتن چنین سناریویی سخت و دشوار است زیرا نظام سوریه در نتیجه پاسخ قاطع خود به گلوله باران ترکیه روحیه گرفته است و علاوه بر آن دمشق یقین دارد که ترکیه بدون در نظر گرفتن عواقب و پیامدها اقدام به هیچ کاری نمی کند.
دیدگاه تان را بنویسید