سردار کمال هادیانفر رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در گفتگو با سالنامه همشهری، باز هم نسبت به خودروسازان و کیفیت پایین خودروهای وطنی انتقاد کرد.
سردار کمال هادیانفر قطعا یکی از چهرههای مهم حوزه اجتماعی در سال ۱۴۰۰ است. او با اظهارات تندش علیه خودروسازان داخلی یک تنه در برابر کیفیت پایین خودروهای داخلی ایستاد و حرف مردم را زد. او هیچ وقت از اظهاراتش درباره کیفیت خودروهای داخلی کوتاه نیامد.
بخشهای مهم گفتگوی سردار هادیانفر رئیس پلیس راهور کشور با ویژه نامه نوروزی روزنامه همشهری:
-وقتی تصادف اتفاق افتاد یک چیزی باید از راننده یا سرنشینان محافظت کند و آن چیز در درجه اول وسیله است؛ یعنی باید ستونها، استحکامات و پلتفرمی که دراین وسیله به کار برده شده، قطر آلیاژی که در آن به کار رفته و به گونهای عمل کند که جان پناهی برای سرنشینان باشد یا کمربند ایمنی باید بموقع قفل شود که شدت برخورد سرنشینان را بتوان کنترل کرد. اما در خودروهای داخلی، خود خودرو عامل شدت تخریب یا جراحات است. مثلا ترمز وسیلهای برای کنترل خودرو در مواقع خطر است، اما در خودروهای داخلی وقتی راننده ترمز میکند خط ترمز خودرو چندین متر کشیده میشود. در این حالت دیگر خودرو در اختیار راننده نیست و خودرو به هر جایی ممکن است بخورد یا ترمز ABS درست عمل نمیکند یا کیسه هوایی که در زمان حادثه اگر درست عمل کند، جان پناهی برای راننده میشود، عملا عمل نمیکند. من یادم میآید در سال ۹۱ که ابلاغ شد خودروسازها باید کیسه هوا داخل خودرو بگذارند اول گفتند یک کیسه هوا بگذاریم، بعد کردند ۲ کیسه هوا که آن هم با این وضعیت به کار گرفته شد.
-من به آقایان گفتم که چند روز قبل پژو پارسی در اتوبان پردیس ایستاده بود. یک خودروی نیسان که راننده اش بیتوجهی به جلو داشته با این خودرو برخورد کرده و منفجر شده است. من نمیدانم در خودرو باک بنزین میگذارند یا تی ان تی برای ما هر روز پیامک میآید که تصادف توأم با حریق رخ داده است. این درست نیست. خود آقایان هم پذیرفتند که مشکل ایمنی و کیفیت دارند، اما واقعیت این است که خودرو چون آزادسازی قیمت نشده است خودروسازان زیان میدهند. زیان انباشته دارند و از آن سو چون تفاوت قیمت در بازار با قیمت کارخانه وجود دارد، مردم درخواست خرید دارند. اگر برعکس بود این ماجرا و قیمت آزادسازی میشد و اختلاف قیمتی با بازار وجود نداشت، امروز من به شما میگفتم که چند نفر از خودروسازها خودرو میخرند. اگر واردات را مجلس آزاد کند که اصلا موضوع متفاوت میشود. من یادم هست که روزی همین خودروسازان آمدند و گفتند که سردار شما کاری کنید که مردم خودروی ما را بخرند؛ حتی اگر شده خودروی اقساطی و بدون بهره به مردم بفروشیم. من امروز تمام حرفم این است که مردم حق دارند خودرویی استفاده کنند که هم کیفیت دارد، هم زیبایی و هم ایمنی به همین دلیل به خودروسازان پیغام دادم و گفتم که این موضوع را تا آخر پیگیری خواهم کرد. این مسیری که ما داریم میرویم هرچه که خودروسازها مقاومت بیهوده کنند ماسند در سند اضافه میکنیم؛ یعنی مستند صحبت میکنیم. واقعیت این است همین گزارشی که در گوشی من است نتیجه ۱۱ سال تحلیل است و نشان میدهد که کجا ایربگ باز شده است، کجا عمل نکرده، کجا کمربندها قفل شده و اگر ما بخواهیم اینها را منتشر کنیم خودروسازها گرفتار خواهند شد. هر چند آن موقع هم یک گزارش کامل قبل از فرمایش حضرت آقا، برای دادستان کل کشور فرستادم به عنوان مدعی العموم و نوشتم که جنابعالی مسئول حفظ حقوق مردم هستید این تخلفات در خودروسازان در حال وقوع است و این تخلفات ضمن اینکه به تولید ناخالص داخلی زیان میزند به مردم هم زیان میزند در تصادفات عامل مرگ ومیر شده است.
--پلیس ۱۱ سال تصادفات را تحلیل کرده و براساس همین تحلیل تصادفات و فراوانی خودروها ایستادگی کردیم تا تولید پراید در اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ متوقف شود؛ هر چند که مشکل پراید سالهاست در کشور وجود دارد و پرایدها همچنان در خیابانها و جادهها میچرخند، اما جلوی تولیدش را گرفتیم.
-خیلی تقلا کردند، مکاتبات زیادی داشتند که کارخانه سایپا با تولید روزی ۴۰۰ پراید میچرخد و اگر تولید متوقف شود، ما چه کنیم؟ اما بالاخره برای ایمنی مردم ما محکم ایستادیم و دیگر هیچ پرایدی را پلاک نکردیم یا همین خودروی ۴۰۵ شخصی هم متوقف شد؛ همه اینها به خاطر این است که خودروی ایمن جایگزین این خودروها شود.
-ما در تصادفات هرچه بررسی و تحلیل کردیم دیدیم واقعا بحث ناایمنی خودروهاست. حادثه بهبهان هم از همین جنس بود. آن حادثه عملا نشان داد خودروهای داخلی اصلا ایمن نیستند. شما ببینید از ۴ خودروی اول که با هم برخورد کرده بودند، خودروی سمند و پراید آتش گرفتند؛ یعنی سرنشینان نتوانستند از خودرو خارج شوند. درها باز نشده بودند. آتش گرفتن خودرو خیلی بحث جدی در تصادفات است. خودرو در حالتی آتش میگیرد که داخلش ۱۰ کیلو تیانتی گذاشته باشیم، اما در خودروی داخلی ماشینها آتش میگیرند و منفجر میشوند؛ چرا؟ چون باک بنزین ناایمن است. همه میدانند که در همه خودروهای دنیا باک وجود دارد، اما هیچ وقت عامل انفجار نمیشود. اما چرا در ماشینهای داخلی ما باک منفجر میشود؟ چون در قطر آلیاژ باک دست برده اند و آن را کاهش داده اند یا حتی در مواردی پلتفرم را تغییر داده اند.
-استحکامات را کاهش دادند تا قیمت خودرو ارزان تر برایشان تمام شود. جالب است بدانید که ما در یکی از پارکینگهای خودمان ۱۰۷ خودرو با عکس و شرح و تفصیل سند داریم که ایربگ ۹۷ خودرو باز نشده است. متاسفانه بعضیها حرف نادرستی میزنند که باز شدن ایربگ به سرعت و زاویه تصادف بستگی دارد، این اصلا درست نیست. هر خودرو که بالای ۱۵ کیلومتر بر ساعت سرعت داشته باشد در صورتی که تصادف کند 100 درصد باید ایربگ عمل کند. خودرو اگر واژگون شد ایربگ باید عمل کند. اینها «باید» است به سرعت و زاویه ربطی ندارد. اصلا نکته جالبی بگویم، تنظیمات کیسه هوای راننده تابع manual (تنظیمات دستی) نیست؛ به همین دلیل کیسه هوای سرنشینان را میشود بست تا فعال نشود، اما کیسه هوای راننده امکانی برای بسته شدن ندارد؛ چون راننده ضامن جان سایر افرادی است که در خودرو نشسته اند، اما در خودروهای ما کیسه هوای راننده هم عمل نمیکند.
کاری که ما میکنیم دشمنی با خودروساز نیست؛ چون این موضوع را خود خودروسازها میدانند که خودروی آنها کیفیت ندارد. امروز یکی بیاید از خودروساز بپرسد که چرا از چین قطعه وارد میکنند؟ چه کسی بر کیفیت قطعه چینی نظارت دارد؟ ما مادامی که نگاهمان به قطعات چینی است هیچ گاه خودروی ملی نداریم. متأسفانه نگاه خودروساز ما به خارج است؛ مگر صنایع ما نگاه به بیرون داشته اند که اکنون بزرگترین موشکهای بالاستیک را در منطقه داریم؟ الان در دانشگاههای ما خودروی ملی تولید کرده اند، اما حمایت نشده اند. همین الان دانشمندان جوان ماسوخت آب را به جای بنزین تولید کرده اند و اکنون ۶ خودروی پلیس ما در البرز از آب برای تردد استفاده میکنند. حالا هر چه به خودروساز میگوییم از آب استفاده کن، هزار اما و اگر میآورد. بالاخره اینها باید بروند دنبال اینکه در کشور را ببندیم و یک خودروی ملی به طور ۱۰۰ درصد که صفر تا ۱۰۰ قطعاتش مال همین کشور است را تولید کنیم.
ایشان خودش هم حاضر نشد مشکلات رو بگه وعنوان بکنه چون معتقد بود که به ضرر خودرو ساز تمام میشه.پس این همه حرف زد،یعنی هیچ
سردار سلام.
نفست گرم سردار، خدا بچه ت رو حفظ کنه...خدا به همراهت بزرگمرد
همه خودروها مشکل دارند و استاندارد نیستن و همه رانندگان نمونه جاده ها ایراد دار نیروهای راهنمایی و رانندگی و انتظامی حضور فعال و قوانین با قدرت اجرا میشه خسته نباشی
باسپاس فراوان از این انسان شریف ،عمرِ امثال شما طولانی باد، که بتوانید به نتایج زحماتتان برسید.
کاش مسئولين بیشتری مثل شما داشتیم.
سردار روزی هزار بار دردت بخوره تو سر اون بی شرم و حیایی که گفته اگر پراید متوقف شود ما چه کنیم واقعا اون ادم با خون مردم و جنازه های اطراف تصادفات میخواد زندگی کنه یعنی اون نونی که به بچه هاش میده ایا حلاله . واقعا ننگ بر اون ادم . خداوند نگهدارت باشه سردار که یک تنه با این مافیای فساد خودرو مبارزه میکنی . هزاران بار درود بر سردار هادیانفر