ارسال به دیگران پرینت

اتفاقا معتادها بیشتر کرونا می‌گیرند

دکتری ویروس‌شناسی و استادیار دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس گفت: مصرف موادمخدر با از بین بردن اولین خط دفاعی بدن، احتمال ابتلا به عوامل بیماری‌زا همچون کرونا را افزایش می‌دهد.

اتفاقا معتادها بیشتر کرونا می‌گیرند

سمیه شاطی‌زاده ملک‌شاهی روز سه شنبه درباره تاثیر موادمخدر بر بیماری کووید۱۹ اظهار داشت: مصرف سیگار و مواد مخدر به تدریج با گذشت زمان سبب تضعیف ریه بیماران (معتادان) شده و بدن را مستعد ابتلا به بیماری‌های عفونی همچون کرونا می‌کند.

وی افزود: در واقع، براساس مطالعات آماری، این مواد باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن شده و این سرکوب، ورود ویروس به بدن را تسهیل می‌کند و با تاثیرات سوء بر سیستم ایمنی، بیمار معتاد را مستعد مبتلا به پاتوژن (عوامل بیماری‌زا) نظیر باکتری و ویروس می‌کند.

استادیار دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس اضافه کرد: موادمخدر همچنین با از بین بدن اولین خط دفاعی بدن در برابر سلول‌های کشنده طبیعی و ماکروفاژها، احتمال ابتلا به بیماری را افزایش خواهد داد.

مصرف موادمخدر و اثرات سرکوبی تنفسی

شاطی‌زاده ملک‌شاهی با اشاره به تاثیرات سرکوبی تنفسی موادمخدر ادامه داد: این مواد سرعت تنفس در ساقه مغز را کاهش می‌دهد و اکسیژن‌رسانی در خون به طور کافی انجام نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این امر بیماران اعتیاد را دچار هیپوکسن می‌کند، پاسخگویی تنفسی مغز را تضعیف و این مساله مشکلات تنفسی بیماری کووید۱۹ را شدت می‌بخشد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: مصرف موادمخدر عمدتا از طریق استنشاق وارد بدن می‌شود و این امر نیز بیماران معتاد را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار می‌دهد، زیرا محل مصرف موادمخد هم می‌تواند آلوده باشد.

وی با اشاره به دلایل متعدد اقتصادی واجتماعی مصرف موادمخدر گفت: عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، خدمات حمایتی، استفاده عمومی از موادمخدر، بی‌ثباتی در محل سکونت و وضعیت نامناسب بهداشتی و همچنین عدم رعایت اقدامات پیشگیرانه نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی توسط این جمعیت نیز خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد.

شاطی‌زاده ملک‌شاهی تصریح کرد: این افراد بنابر این دلایل همچنین از اقشار پرخطر (ناقل) و آسیب‌پذیر محسوب شده و غربالگری در این جمعیت باید با حساسیت شدیدی انجام شود.

 

منبع : خبر آنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه