این گروهها با اشاره به آتشسوزیهای گسترده در ارتفاعات استان بوشهر طی سالهای اخیر، گفتهاند «آنچه در تابستان اخیر بر مناطق کوهستانی استان بوشهر گذشت گویای این واقعیت است که در سالهای طلایی چه میزان اعتبار از سوءمدیریت و برنامهریزی استان جهت تجهیز و خرید امکانات مهار آتشسوزیهای گسترده پیشبینی شده است؛
سالانه چه میزان اعتبار از سوی استانداری برای حفظ سرمایههای طبیعی استان به ادارات کل منابع طبیعی و محیط زیست بهعنوان متولیان و حافظان بنیانهای زیستی، جنگلها، مراتع و مناطق حفاظتشده اختصاص داده میشود؟ برای ترمیم هزارها هکتار اراضی آسیبدیده جنگل و مرتع امروز چه برنامهای دارند؟».
آنها هشدار دادهاند که «با وجود تأسیسات عظیم نفت و گاز و پتروشیمیها از شمال تا جنوب استان و نیروگاه اتمی بوشهر بهعنوان حساسترین مرکز اتمی کشور، هر لحظه ممکن است بهدلیل خطای انسانی و یا عمل نکردن سیستمهای حفاظتی و یا ایجاد یک جرقه، صاعقه و.. شاهد یک آتشسوزی مهیب در یکی از این شرکتها و یا منابع طبیعی استان باشیم».
در بخش پایانی این نامه آمده «متأسفانه طی سالهای گذشته بعضاً شاهد درخواست کمک برای حضور بالگردهای آبپاش از دیگر استانها بودهایم که یا امکان حضور میسر نشد و یا با تأخیر بسیار زیاد باعث ایجاد خسارتهای جبرانناپذیر بر پیکر محیطزیست استان شد. با تجهیزات اندک و فقیرانه نمیتوان به نبرد هولناک آتش رفت؛
رسانیدن آب و غذا، چراغ قوه و لباس ضد حریق، طناب و کفش، داروی ضد سوختی، حداقل کاری است که میتوان انجام داد. لذا نیاز به تجهیز کامل امکانات اطفا حریق و حداقل یک بالگرد آبپاش برای منابع طبیعی بنا به دلایل یاد شده ضروری و اجتنابناپذیر است».
دیدگاه تان را بنویسید