فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از وزیر بهداشت درخواست کرده است که محدودیتهای هفته گذشته برای یک هفته دیگر تمدید شود. یعنی اینکه وضعیت خراب است.
آنچه باعث نگرانی علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران شده است، روند صعودی موارد مثبت کرونا و همچنین افزایش بستریها در مقایسه با ترخیص بهبود یافتگان است.
افزایش مراجعه کنندگان سرپایی، بستری شدگان جدید، افزایش بیماران بدحال در بخشهای ویژه و موارد فوتیهای کرونا، باعث شده تا وضعیت تهران بحرانی و در شرایط قرمز توصیف شود.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، با بحرانی خواندن وضعیت کرونا در تهران، از افراد مثبت با علامت و بی علامت که در سطح جامعه تردد میکنند، به عنوان «جانی» یاد کرد که با انتقال بیماری به دیگران، جنایت میکنند.
وی با عنوان این مطلب که ترددها باید کاهش یابد، گفت: در بهترین شرایط روزهای کرونایی که ایام نوروز بود، مردم ما ۴۵ درصد کاهش تردد داشتند، در حالی که این میزان در ۲ ماه اخیر به ۱۲ درصد رسیده است.
در همین حال، برخی از منتقدین روشهای پیشگیرانه، نسبت به برخوردهای انفعالی ستاد ملی مقابله با کرونا گلایه داشته و معتقدند که تصمیمات این ستاد، آن طور که باید و شاید، بازدارنده و کنترل کننده بیماری نیست. به طوری که عباس آقازاده مسرور رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور، بر این باور است که هر چند تعطیلی هفته گذشته برخی مراکز در تهران، اقدام پسندیدهای بوده اما بیم آن میرود که به دنبال این تعطیلی، موج مسافرتهای غیر ضروری به سمت شمال کشور و مناطق زیارتی بار دیگر به راه افتد.
وی گفت: مسافرت میلیونها نفر بدون مراعات هیچ گونه ضابطه بهداشتی، مساوی خواهد بود با فاجعه انسانی (افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میر بیماران) در کشور. لذا به ستاد ملی مقابله با کرونا هشدار داده میشود تا با خروج از برخورد انفعالی از مسافرتهای غیر ضروری در این موقعیت اکیداً جلوگیری نماید.
به نظر میرسد که چنین موضوعی کاملاً درست و منطقی بوده است، زیرا در دو روز گذشته شاهد بار ترافیکی سنگینی در خروجیهای تهران بودیم. یعنی اینکه مردم از کوچکترین فرصت برای قصد سوءاستفاده میکنند. در حالی که باید تمهیدات شدیدتری در نظر گرفته که بتواند از ترددهای غیر ضروری کردم جلوگیری کند. به طوری که مردم برای خریدهای روزانه و ضروری از خانه خارج شوند و این امکان فراهم شود تا حضور و تردد ۷۰۰ هزار کارمند و شاغل بخشهای دولتی و…، در تهران، برای دو سه هفته، کمتر شود.
همان طور که همه ما خوب میدانیم، ساعت کار مفید نیروهای شاغل در کشور بسیار پابین تر از میانگین جهانی است. بنابراین، با ایجاد محدودیت در رفت و آمد کارمندان و بازگشت دور کاری، هیج مشکلی در انجام امور پیش نخواهد آمد.
صرف تعطیل کردن مدارس و دانشگاهها که البته تا حدود زیادی خود به خود تعطیل حضوری هستند، در مقابل تعطیل نبودن پاساژها و مراکز خرید، هیچ مشکلی را حل نمیکند. تهران کرونا زده باید تعطیل شود.
معاون کل وزارت بهداشت، از تهران به عنوان مرکز انتقال ویروس کرونا به سایر نقاط کشور یاد کرده است که دلیل آن نیز باز میگردد به پایتخت بودند اینکه اغلب مردم از سایر استانها برای برخی امور جاری زندگی، به سمت پایتخت در رفت و آمد هستند.
در همین راستا، آنچه را فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، پیشنهاد داده است؛ افزایش موقت عوارض بزرگراهی به میزان حداقل ۳ تا ۵ برابر برای خودروهایی که به مقاصد غیر بومی مسافرت کردهاند و تخصیص منابع حاصل از آن برای کمک به پیشگیری و کنترل بیماری کرونا بوده است.
افزایش مبلغ جریمه حداقل به میزان ۳ تا ۵ برابری در صورت تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی برای خودروهای غیربومی که به سایر شهرستانها مسافرت میکنند، یکی دیگر از توصیهها و پیشنهادهای زالی برای کاستن از حجم مسافرتها است.
کادر درمان که بیشتر از همه ما درگیر بیماری و بیماران کرونا هستند، هشدار میدهند که در صورت تداوم روند افزایشی موارد ابتلاء، شاهد بالا رفتن موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ طی هفتههای آتی خواهیم بود.
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان تهران ۴۶ درصد گزارش شده است که پایینتر از میانگین کشوری است. همچنین طبق بررسیهای صورت گرفته، استفاده از ماسک توسط مردم استان تهران در مراکز و اماکن عمومی ۵۹ درصد و در وسایل نقلیه عمومی ۵۰ درصد است. میزان استفاده از ماسک توسط کارمندان ادارات و بانکها ۷۹.۴ درصد و صنوف و صنایع ۴۵ درصد گزارش شده است که میزان استفاده در این دو گروه یاد شده در استان، پایینتر از میانگین کشوری است.
به نظر میرسد که درخواست فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از وزیر بهداشت برای تمدید یک هفتهای محدودیتها و تعطیلی برخی مراکز در تهران، باید با شدت بیشتری مورد توجه قرار بگیرد. زیرا، در انتهای هفته پیش رو، دوباره تعطیلی مناسبتی داریم که میتواند مردم را مجدداً راهی سفر کند.
دیدگاه تان را بنویسید