ارسال به دیگران پرینت

آنفلوآنزای| تاثیر فاصله گذاری اجتماعی بر آنفلوآنزای فصلی

قوانین فاصله گذاری اجتماعی که به منظور مقابله با کرونا وضع شده‌اند، آمار ابتلا به آنفلوآنزا را نیز با ثبت رکوردی جدید کاهش داده‌اند و این موضوع نشانگر این است که این اقدامات تاثیر بی‌سابقه‌ای بر بیماری‌های مسری دارد.

 آنفلوآنزای| تاثیر فاصله گذاری اجتماعی بر آنفلوآنزای فصلی

 در چین که نخستین اقدامات قرنطینه با هدف مهار کرونا در مقیاس گسترده آغاز شد، آمارهای بیماری‌های مسری از جمله اوریون، سرخک و برخی بیماری‌های مقاربتی کاهش یافته است، هرچند که موارد ابتلا به آنفلوآنزا شدیدترین افت را نشان داده است.

شمار مبتلایان ماهانه آنفلوآنزا در چین طبق آمارهای رسمی وزارت بهداشت این کشور با کاهش بیش از ۹۰ درصدی از ابتدای اعمال قرنطینه تاکنون از حدود ۲۹۰ هزار مورد در ماه به ۲۳ هزار مورد رسیده است.

سیستم نظارت بر آنفلوآنزای کانادا نیز همچون سایر کشورها از جمله انگلیس و استرالیا که آمار نظارت بر آنفلوآنزای هفتگی را گزارش می‌دهند، از سطوح بسیار پایین ابتلا به آنفلوآنزا خبر داده است.

همچنین پورتال بیماری‌های عفونی کره جنوبی نیز در آخرین گزارش هفتگی خود از کاهش ۸۳ درصدی موارد نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داده است. به گفته متخصصان این پورتال، شمار مبتلایان به بیماری‌های عفونی در این دوره از سال به کمترین میزان خود رسیده است.

طبق برآوردهای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، حدود سه تا پنج میلیون ابتلای شدید و تا ۵۰۰ هزار مرگ و میر سالانه با آنفلوآنزای فصلی در سطح جهان مرتبط است.

در حالی که کارشناسان می‌گویند کاهش ابتلا به آنفلوآنزا باعث کاهش فشار وارد بر سیستم‌های بهداشتی و کاهش تلفات آنفلوآنزا شده است، همچنین این نگرانی وجود دارد که افت بی‌سابقه موارد ابتلا ممکن است در فصول بعدی تأثیر منفی بر سطح ایمنی افراد بگذارد.

هرچند برخی کارشناسان بر این باورند که کاهش شمار مبتلایان به آنفلوآنزا ممکن است به دلیل کاهش تشخیص و گزارش‌ این بیماران در شرایط شیوع کرونا باشد. در همین راستا سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اخیر اعلام کرد که ارقام نظارت بر آنفلوآنزا را باید با احتیاط تفسیر کرد، چرا که در بعضی از کشورها در طول همه‌گیری کرونا محدودیت ظرفیت گزارش وجود دارد.

تأثیر اعمال قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی در مورد سایر بیماری‌ها با پیشینه شروع طولانی‌تر از جمله HIV و سل ممکن است برای سال‌های آینده مشخص نباشد.

در چین موارد جدید ابتلا به اوریون حدود ۷۰ درصد و سرخک بیش از ۹۰ درصد از زمان اعمال قرنطینه کاهش یافته است.

بنا بر گزارش رویترز، همچنین هپاتیت که سال گذشته حدود ۱.۲ میلیون نفر از چینی‌ها را آلوده کرده بود، در مدت مشابه از سال جاری بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه