ارسال به دیگران پرینت

اهدای خون، زیباترین جلوه نوعدوستی کمک به همنوعان است

یکی از ویژگی‌های بارز ماه مبارک رمضان تقویت چشمگیر حس نوعدوستی و کمک به همنوعان است که در این بین اهدا خون به نیازمندان از زیباترین جلوه‌های انسانی و زندگی‌بخش به دیگران به شمار می‌رود.

اهدای خون، زیباترین جلوه نوعدوستی کمک به همنوعان است

نیاز به خون نیازی ضروری، روزانه و همیشگی است و افراد واجد شرایط  می توانند در این اقدام خداپسندانه و با مراجعه به پایگاه‌های انتقال خون به هموطنان زندگی دوباره اهدا کنند.

والدین به عنوان رکن اصلی خانواده می‌توانند با مشارکت در اهدای خون، علاوه بر ترویج رفتارهای انسان دوستانه، در آموزش فرزندان و شرکت در عرصه فعالیت‌های خداپسندانه گام مهمی در افزایش مشارکت خانواده ها در اهدای خون داشته باشند.

هر فرد بالغ با متوسط وزن پنجاه کیلوگرم، حدود پنج و نیم تا ۶ لیتر خون دارد و با اهدای ۲۵۰ تا ۴۵۰ سی سی از خونش، نه تنها سلامتی خود را به مخاطره نمی اندازد، بلکه نجات جان دیگری را به سلامت خود پیوند می‌دهد.

همچنین آزمایش‌های انجام شده حین اهدای خون موجب کشف بیماری‌های نهفته احتمالی اهداکنندگان می‌شود و این مهم در مقوله حفظ و ارتقای سلامت اهمیت زیادی دارد که هر فرد با حداکثر چهار بار مشارکت در اهدای خون سالانه می‌تواند از مزایای آن بهره‌مند شود.

شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال ۱۳۹۸، ۴.۳ درصد بوده و استان لرستان با هشت درصد، مرکزی با ۷.۱ درصد، کردستان با ۶.۹ درصد و سیستان و بلوچستان با ۶.۹ درصد رتبه های اول تا چهارم را در این زمینه دارا هستند.

احمد محبی جوان ۳۸ ساله خرم‌آبادی هدف از اهدای خون و پیوستن به پویش نذر خون را اقدامی خداپسندانه می‌داند و ضامن سلامت خود عنوان می‌کند.

او می‌گوید: ۶سال مداوم در حال اهدای خون در ماه مبارک رمضان می‌باشد و امیدوار است ضامن سلامت و احیای زندگی نیازمندان شود.

این اهدا کننده جوان ادامه می‌دهد: برای اهدای خون نیاز به تشریفات خاصی نیست و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به پایگاه های انتقال خون در این اقدام خداپسندانه شرکت کنند.

او می‌گوید: در ۲سال اخیر به همراه کودک خود به پایگاه انتقال خون برای اهدا خون می‌آید تا بلکه این اقدام فرهنگی زمینه‌ای برای تشویق و ترغیب فرزندش شود.

فعالیت چهار پایگاه انتقال خون در لرستان

مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: ۴ پایگاه انتقال خون استان در ماه مبارک رمضان فعال خواهد بود که پایگاه‌های مرکزی خرم‌آباد و بروجرد در سه شیفت از ساعت هشت صبح تا ۲۴ آماده خون‌گیری است.

غلامرضا حامدی افزود: پایگاه علوی واقع در میدان امام(ره) خرم‌آباد نیز در۲ شیفت صبح و شب و پایگاه الیگودرز در شیفت صبح آماده ارائه خدمات به اهداکنندگان هستند.

وی اضافه کرد: در سال ۹۸ تعداد ۵۰ هزار و ۵۲۵ نفر در مراکز انتقال خون استان پذیرش شده که از تعداد ۳۷هزارو ۴۹۳ نفر خونگیری بعمل آمد.

حامدی با بیان اینکه در لرستان به خون همه گروه‌های خونی به ویژه منفی‌ها نیاز داریم، بیان کرد: پایگاه‌های انتقال خون با رعایت کامل اصول بهداشتی و ضدعفونی برای انجام خون‌گیری اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: در تمام استان‌های مشابه لرستان تعداد یک تا ۲ پایگاه انتقال خون وجود دارد، در حالی که در لرستان سه پایگاه می باشد و نیاز کل مراکز درمانی تامین می گردد.

وی گفت: هرساله در شب‌های قدر پویش نذر خون توسط اهداکنندگان برگزار می شود که استقبال خیلی زیادی هم می شود امسال نیز اداره کل انتقال خون با تمام توان خود در خدمت اهداکنندگان عزیز می باشد.

اهدای 38هزار واحد خون در لرستان

حامدی بیان کرد: مردم لرستان در سال گذشته حدود ۳۸ هزار واحد خون اهدا کرده‌اند و امیدواریم که زکات سلامتی عزیزان، اهدای خون باشد.

وی افزود: در روزهای سخت که میزان اهدای خون کمرنگ تر است مانند ماه مبارک رمضان، انتظار می‌رود مردم، بیماران دریافت کننده خون را تنها نگذاشته و با حضور سبز خود امید را هدیه کنند.

وی اظهار کرد: جزو استان‌های هستیم که دستگاه پلاسما در این استان وجود ندارد و بیماران کرونایی برای اهدای پلاسما می‌توانند پس از بهبودی به سایر استان‌ها بروند.

وی اضافه کرد: خون های اهدایی بعد از آزمایشات متداول در اختیار بیماران نیازمند قرار داده می شود و همچنین از خون های اهدایی فرآورده های خونی مورد نیاز استخراج می شود.

حامدی بیان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در مرکز انتقال خون پروتکل های بهداشتی را جهت آرامش خاطر مراجعه کنندگان انجام می دهیم.

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه