وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در این نشست سه جانبه گفت:
خوشحالم بعد از تماسهای تلفنی مقامات سه کشور، امروز این توفیق را داریم که کنفرانس خود را برای توسعه روابط در حوزه حمل و نقل و ترانزیت بر گزار کنیم.
او افزود: همه ما شاهد بودیم که ویروس کرونا همه جهان را گرفتار و باعث شد انجام مناسبات به طریق دیگری انجام شود.
اسلامی با اشاره به این که در ایران از بدو پیداش این ویروس نسبت به تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا در نهاد ریاست جمهوری اقدام شد، گفت: این ستاد ملی با ریاست شخص رییس جمهوری از آغاز به کار تا اکنون با تشکیل کمیتههای تخصصی گوناگون به پایش شرایط و اتخاذ تصمیمات ویژه برای مقابله با کرونا و برگرداندن کشور به شرایط عادی و ادامه تولید پرداخته است.
او افزود: امروز گزارشات سازمان بهداشت درمان جهانی نشان میدهد که نظام درمانی ایران یکی از بهترین عملکردها را در روند کنترل و درمان ویروس کرونا داشته که ناشی از از اتخاد تصمیمات و سیاستهای تخصصی در این حوزه است. ما از روز نخست بر اساس پروتکلهای بهداشتی فعالیتها را ادامه دادیم و تمام حوزههای ترانزیتی، جادهای، هوایی و دریایی را ملزم به رعایت این پروتکلها کردیم. اکنون این پروتکلها در ۲۴ پایانه مرزی مورد اجرا قرار میگیرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: بر این اساس این پروتکلها ضدعفونی محیط و کالاهایی که از مبادی خروجی و ورودی تردد میکنند، انجام میشود و رانندگان ترانزیت در مرزها توسط کادر پزشکی کنترل میشوند. خدا را شاکریم که اقدامات کنترلی باعث شد که شکست ضوابط نداشته باشیم و این اقدامات به شکل مداوم در حال انجام است.
وزیر با تاکید بر این که از صحت انجام ضدعفونیها کسب اطمینان کنیم، تصریح کرد: تعاملات چندجانبه و ترانزیت با کشورهای همسایه و نیز با کشورهای اقیانوس هند و اروپا و بالعکس نیازمند همکاری و شیوه نامههایی است که منجر به وحدت رویه و افزایش حجم تعاملات بین دو کشور شود.
اسلامی خطاب به همتایان ترکمنستانی و ازبکستانی خود گفت: همیشه آماده بودیم و هستیم که برای هماهنگی گسترش شیوههای مشترک برای تسهیل تجارت با شما به توافق برسیم. امروز در این نشست مقامات گمرکی، بهداشتی و وزارت خارجه حضور دارند و آمادگی دارند هماهنگیهای لازم را به گونهای انجام دهند که موجب رشد تبادلات تجاری بین ما شود.
اسلامی با اشاره به انجام تست کووید ۱۹ از رانندگان گفت: ما این کار را انجام میدهیم و باید توسط شما هم انجام شود و کسانی که در مرزها تردد میکنند، سرتیکفیت کرونا را داشته باشند تا اطمینان ۱۰۰ درصدی از سلامت رانندگان داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: تجار و بازرگانان و شرکتهای حمل و نقل ما همه خود را ملزم به رعایت این پروتکلها میدانند و آنها را انجام میدهند تا تجارت را شتاب دهند و فعالیتها از سر گرفته شود.
وزیر راه و شهرسازی در این نشست از وزیر حمل و نقل ترکمنستان خواست تا هر چه زودتر مشکل ۶۸۵ واگن و نیز ۵ کامیون ایرانی را که حدود ۲ ماه است در مرز سرخس متوقف شدهاند حل کند.
اسلامی در این ویدئو کنفرانس از راه اندازی تونلهای ۲۰ متری ضدعفونی کننده تا ۱۰ روز آینده بر اساس پروتکلهای تعین شده توسط وزارت بهداشت در مرزها خبر داد و گفت: حدود ۲ماه است که ۶۸۵ واگن در مرز سرخس متوقف است و امیدواریم هماهنگیها و تمهیدات به گونهای انجام شود که بیش از این شاهد توقف واگنها و بار تجار و بازرگانان در این منطقه نباشیم.
وی ادامه داد: همچنین حدود ۲ ماه است ۵ کامیون ایرانی در مرز ازبکستان با ترکمنستان متوقف مانده اند و از شما انتظار داریم هماهنگیهای لازم را برای عبور این کامیونها انجام دهید.
این عضو کابینه دوازدهم در ادامه گفت: در راستای تسهیل تجارت نیز گمرک ایران با گمرک ترکمنستان توافقنامه تبادل الکترونیکی را امضا کرده اند و این آمادگی را داریم با ازبکستان نیز این توافقنامه را مبادله کنیم. هر چه بیشتر بتوانیم نسبت به اتخاذ رویههای مشترک، الکترونیکی کردن امور و تبادل اطلاعات زودهنگام اقدام کنیم، عملیات مرزی و میزان توقف در مرزها به مرور زمان کاهش پیدا میکند.
اسلامی با اشاره به این که امضای تعهد مشترک تجاری بین سه کشور از ضروریات محسوب میشود، گفت: امضای چنین تعهدنامهای باعث تسریع در تجارت میشود.
او در پاسخ به درخواست الیار غنی اف وزیر حمل و نقل ازبکستان مبنی بر برقراری ارتباط مسولان ریلی دو کشور گفت: دستورات لازم در این زمینه داده میشود تا هر چه زودتر مشابه چنین کنفرانسی را مسئولان ریلی برگزار کنند و بتوانیم به سمت رویهها و تعرفههای مشترک برویم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از بایرام گلدی عوضاف رییس کابینه وزرا در امور حمل و نقل ترکمنستان در خواست کرد تا هرچه سریعتر دستورات لازم را برای نصب ۲۰۰ متر ریل باقی مانده در مرز اینچه برون صادر کند تا با اتصال این خط مبادلات تجاری روان ترو سریعتر انجام گیرد.
او افزود: همچنین با توجه به توافق ما با دولت ترکمنستان، از ۲ روز آینده کار جمع آوری پل قدیمی سرخس را شروع خواهیم کرد و ازشما میخواهم که خطاب به مقامهای مستقر در پایانه سرخس دستورات لازم را برای همکاری با ماشینهای پیمانکار برای جمع آوری مصالح که در داخل خاک ترکمنستان قرار دارند، صادر کنید. این همکاری باعث میشود حداکثر ظرف ۱۰ روز از تاریخ شروع عملیات بتوانیم پل قدیم را جمع آوری کرده و برای افتتاح پل جدید آماده شویم.
دیدگاه تان را بنویسید