این منابع به روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط گفتند: العمادی در وهله اول به دنبال آن است که درخواستهای فوری و قابل تحقق را محقق ساخته و درخواستهای دیگر را به مرحله دوم موکول کند. العمادی به طور مستمر با مسؤولان حماس و اسرائیل در حال رایزنی است و میان این دو گروه در حال رفتوآمد است و تلاش میکند توافقنامه جدید و قابل اجرایی را تدوین کند، او عصر شنبه در حال خروج از نوار غزه برای دیدار با برخی مسؤولان اسرائیلی در ایست ایزر (گذرگاه بیت حانون) و نیز در مسیر بازگشت به نوار غزه دیده شد.
العمادی بارها در غزه با یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در غزه دیدار کرده و با ایاد سرحان، مسؤول دفتر هماهنگی فعالیتهای کابینه اسرائیل در جنوب، افسر مسؤول نوار غزه در شاباک و نیز نماینده شورای امنیت داخلی اسرائیل از قدس ملاقات کرد. اسرائیل گشایش گذرگاه کرم ابوسالم و انتقال فوری سوخت را در صورت توقف ارسال بالنهای آتشزا و حمایت از حماس در نوار غزه برای مقابله با ویروس کرونا را پیشنهاد کرد.
رسانههای اسرائیلی اعلام کردند، تلآویو اهمیتی به مساله شیوع ویروس کرونا در غزه نمیدهد و این امر بر خلاف منافعش است، به همین دلیل در صورتی که ارسال بالنها متوقف شود، به شکل مثبت و سازندهای در کمکرسانی دوباره به غزه که شامل انتقال دستگاههای تنفسی و تجهیزات مختلف هستند، بازنگری خواهد کرد.
پس از تهدیدهای طرفهای فلسطینی به افزایش گسترده تنشها در صورت عدم انتقال تجهیزات لازم به نوار غزه در سایه شیوع دوباره کرونا، بحران کرونا به شکل گستردهای وارد مذاکرات گروههای فلسطینی و اسرائیل در نوار غزه شده است.
شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، "اسرائیل" پیشنهاد داد در مقابل توقف شلیک موشک و ارسال بالنهای آتشزا، به غزه برای مقابله با کرونا کمک میکند اما حماس بر تحقق دستاوردهای بزرگتری پافشاری کرد. پیش از این گروههای تشکیلات خودگردان فلسطین اسرائیل را تهدید کرده بودند در صورتی که تجهیزات پزشکی و نیازهای معیشتی برای مقابله با کرونا را فراهم نکند، تنشها را از سر میگیرند.
موج دوم کرونا چند روز قبل در نوار غزه آغاز شده و نگرانیهایی را در این منطقه که از ۱۴ سال قبل تحت محاصره است، ایجاد کرد. مسؤولان بهداشتی ضمن ابراز نگرانی اعلام کردند که تعطیلی نیروگاه برق احتمالا منجر به وخامت شیوع کرونا در غزه با یک میلیون سکنه آن میشود.
رژیم صهیونیستی پیشتر تنها گذرگاه تجاری خود با غزه را مسدود کرده و دسترسی به دریا را ممنوع کرده بود، این رژیم واردات سوخت به بخش ساحلی را متوقف کرد و این امر موجب تعطیلی تنها نیروگاه برق آنجا در هفته گذشته شد. این رژیم در راستای اعمال فشار بیشتر بر حماس، به العمادی اجازه توزیع پول در نوار غزه را نداد و این مساله را به دستیابی او به توافقی با حماس برای پایان یافتن تنشها مشروط کرد. حماس نیز به دنبال دست یافتن به موافقتهایی در ارتباط با انتقال مستمر کمکهای مالی قطر، اجرای پروژههای زیرساختی و ازسرگیری گستردهتر صادرات و واردات است.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس روز گذشته در بیانیهای که از سوی دفترش منتشر شد، تاکید کرد: تصمیم جنبش و مردم ما به ویژه در سایه سرسختیهای اشغالگران و خودداری آنها از توجه به خواستههای عادلانه مردم، تلاش برای پایان دادن به تمامی اشکال این محاصره ظالمانه است.
هنیه گفت: ریاست جنبش به صورت جدی شرایط جاری نوار غزه را در سطح رایزنیها و میانجیگریهایی که از سوی طرفهای مختلف انجام میشوند، در چارچوب تلاش برای در هم شکستن و پایان دادن به محاصره نوار غزه دنبال میکند.
هنیه در ادامه ضمن ابراز اطمینان خود نسبت به نقشآفرینیهای مصر و قطر و تلاشی که العمادی در چارچوب میانجیگریها انجام میدهد، گفت: رهبران جنبش در نوار غزه هنوز در حال رایزنی هستند و تلاشهایی را برای پایان دادن به این محاصره و دور کردن این منطقه از پیامدهای فاجعهبار محاصره به ویژه با ورود کرونا انجام میدهند.
حماس در راستای ایجاد فرصتی برای مذاکرات، روز گذشته از میزان ارسال بالنهای آتشزا کاست اما رژیم صهیونیستی پایگاههای آن را با تانک و بدون انجام پرواز بمباران کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به ارسال مستمر بالنهای بمبگذاری شده و آتشزا از نوار غزه، در ساعات اولیه روز یکشنبه با تانکهای خود تعدادی از پایگاههای جنبش حماس در جنوب نوار غزه را بمباران کرد.
روز گذشته سه مورد آتشسوزی در اطراف غزه گزارش شد این در حالی است که دهها آتشسوزی دیگر در روزهای گذشته رخ داده بودند.
همزمان مجموعه نهادهای داخلی، شورای نهادهای حقوق بشر فلسطین و هیئت مستقل حقوق بشر فلسطین با انتشار فراخوانی از جامعه جهانی خواستند فورا اقدامی انجام داده و محاصره غزه را با توجه به شیوع ویروس کرونا پایان دهند، این نهادها اعلام کردند، تشدید محاصره در این شرایط میتواند موجب فروپاشی خدمات اساسی شود.
این نهادها از جامعه جهانی خواستند به مسؤولیتهای قانونی و اخلاقی خود در رابطه با لزوم اقدام فوری در برابر جنایات رژیم اشغالگر به ویژه لغو محاصره ظالمانه نوار غزه که به منزله مجازاتی جمعی است و در قوانین بینالمللی جرم شناخته میشود، پایبند بوده و این رژیم را مجبور کنند اجازه انتقال تمامی نیازها، کالاها و سوخت لازم برای راهاندازی نیروگاه برق را بدهد و محاصره دریایی را برداشته و به ماهیگیران اجازه صید آزادانه و ایمن در دریای غزه را بدهد، همچنین آنها حمایت انسانی و پزشکی فوری از ساکنان غزه در مبارزه با کرونا و تضمین استمرار ارائه خدمات ضروری به شهروندان را خواستار شدند.
دیدگاه تان را بنویسید